Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 10.01.2015 13:17

jara napisał(a):Z drugiej strony. Właśnie na fejsie ktoś zaczął akcję:
zdjęcie Św. Jana Pawła II i podpis "jeżeli Go szanujesz udostępnij to zdjęcie - bijemy rekord polubień dla Jana Pawła II".

Jakaś masakra.

Teraz w modzie jest bycie albo zatwardziałym katolikiem, albo zatwardziałym antykatolikiem. Ponadto, dochodzi do tego epatowanie na lewo i prawo tym, kim się jest, co jest dla mnie śmieszne i głupie. Nie jest mi po drodze w każdą zorganizowaną formą religii - fakt. Czytałem Biblię nie raz, pozostałe święte księgi też. Polscy katolicy, to tak naprawdę tradycjonaliści. Nic więcej. Przynajmniej większość. Nawet Biblii nie przeczytali, ale pouczać innych, jak mają żyć, klepać na lewo i prawo o tym, że się jest katolikiem...a w głębi duszy pozostawać burakami - standard.

Czołem nieroby i nierobki

Dzisiaj basen z synem zaliczony. Pierwsze zanurzanie :mrgreen: . Trzeba będzie uczcić wieczorkiem jego przeżycie :D
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 10.01.2015 13:21

Blaugrana napisał(a):Hej :) +3, resztki śniegu na poboczach :)
Na porannego kopa mam to :)

Lepsze to:)
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 10.01.2015 13:33

MRK napisał(a):Lepsze to:)

..anieto :?:

:mrgreen: :mrgreen: :oczko_usmiech:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 10.01.2015 13:54

Szach mat!:)

Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.01.2015 13:58

A nie to ? :mrgreen:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 10.01.2015 14:02

Blaugrana napisał(a):A nie to ? :mrgreen:

Ja przepraszam bardzo, ale my tutaj z kolegą garbowskim same poważne kawałki i "teledyski" umieszczamy,a nie takie fiubździu.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.01.2015 14:06

MRK napisał(a):
Blaugrana napisał(a):A nie to ? :mrgreen:

Ja przepraszam bardzo, ale my tutaj z kolegą garbowskim same poważne kawałki i "teledyski" umieszczamy,a nie takie fiubździu.

Jakie fiubździu ? O przepraszam bardzo, ale ja zapodaję tylko muzykę najwyższych lotów...Najlepszą we wsi :mrgreen:
Ale ta wasza też szapoba :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 10.01.2015 14:10

garbowski napisał(a):..dobry, wiosennie za oknem :roll:

Szczałka :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 10.01.2015 14:12

MRK napisał(a):
jara napisał(a):Z drugiej strony. Właśnie na fejsie ktoś zaczął akcję:
zdjęcie Św. Jana Pawła II i podpis "jeżeli Go szanujesz udostępnij to zdjęcie - bijemy rekord polubień dla Jana Pawła II".

Jakaś masakra.

Teraz w modzie jest bycie albo zatwardziałym katolikiem, albo zatwardziałym antykatolikiem. Ponadto, dochodzi do tego epatowanie na lewo i prawo tym, kim się jest, co jest dla mnie śmieszne i głupie. Nie jest mi po drodze w każdą zorganizowaną formą religii - fakt. Czytałem Biblię nie raz, pozostałe święte księgi też. Polscy katolicy, to tak naprawdę tradycjonaliści. Nic więcej. Przynajmniej większość. Nawet Biblii nie przeczytali, ale pouczać innych, jak mają żyć, klepać na lewo i prawo o tym, że się jest katolikiem...a w głębi duszy pozostawać burakami - standard.

Czołem nieroby i nierobki

Dzisiaj basen z synem zaliczony. Pierwsze zanurzanie :mrgreen: . Trzeba będzie uczcić wieczorkiem jego przeżycie :D

Bo u nas katolicyzm to obyczaj.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 10.01.2015 14:30

Bocian napisał(a):Bo u nas katolicyzm to obyczaj.

Może i tak być. Z własnego podwórka: moja siedemnastoletnia córka odpuściła. A wcale nie jest jakąś super nowoczesną nastolatką. Wręcz przeciwnie. Bardzo dobrze się uczy, jest w renomowanym liceum i wygląda normalnie, a nawet bardziej niż normalnie :smo: . Ale nie dociera na razie do niej ta religia. Jej postawę musiałem uszanować. Syn ma dociągnąć do bierzmowania i potem będziemy gadać.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 10.01.2015 14:44

jara napisał(a): Syn ma dociągnąć do bierzmowania i potem będziemy gadać.

Ale o czym? Nowicjat czy KUL? :mrgreen: :mrgreen:
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 10.01.2015 14:45

Bocian napisał(a):
jara napisał(a): Syn ma dociągnąć do bierzmowania i potem będziemy gadać.

Ale o czym? Nowicjat czy KUL? :mrgreen: :mrgreen:

Ty mnie nie strasz :lol:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 10.01.2015 14:55

Kto ma w domu księdza tego nie dopadnie nędza :)
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 10.01.2015 14:59

Bocian napisał(a):Kto ma w domu księdza tego nie dopadnie nędza :)

... i młynarza :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 10.01.2015 15:01

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):Kto ma w domu księdza tego nie dopadnie nędza :)

... i młynarza :mrgreen:

Sojomłynarza :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone