Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 08.01.2015 22:12

Trzeba było popływać na ulicy, za darmoche :)
Spadam. Laku wszystkim.
Čujemo se.
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 09.01.2015 08:16

..siema, w nocy śnieg, rano deszcz..ogólnie do doopy pogoda...aaaaaaaaaa i wieje jeszcze... :roll:
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 09.01.2015 08:21

Dzień dobry Państwu :D
Piątek :D

też wieje jak cholera :evil:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 09.01.2015 09:27

Szczałka. Jak ktoś powie że taka zima jest lepsza od pięknej , śnieżnej i mroźnej zimy to niech buk szumiący ma go w opiece...
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 09.01.2015 09:49

Siema. Mróz (do -10) i śnieg (na polach) lepsze. Dzisiaj wolne. Pogrzeb bliskiego Kolegi :(
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 09.01.2015 09:55

jara napisał(a):Siema. Mróz (do -10) i śnieg (na polach) lepsze. Dzisiaj wolne. Pogrzeb bliskiego Kolegi :(

Ja byłem niedawno, kilka dni temu na pogrzebie. Całe to pitolenie księdza o bożym planie i że to w sumie powinniśmy się cieszyć, że trójka dzieci została bez mamy mnie kolejny raz nie przekonuje...
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 09.01.2015 09:58

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):Siema. Mróz (do -10) i śnieg (na polach) lepsze. Dzisiaj wolne. Pogrzeb bliskiego Kolegi :(

Ja byłem niedawno, kilka dni temu na pogrzebie. Całe to pitolenie księdza o bożym planie i że to w sumie powinniśmy się cieszyć, że trójka dzieci została bez mamy mnie kolejny raz nie przekonuje...

Tutaj dzieci już dawno były bez ojca, bo kumpel strasznie łoił. Do końca.
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 09.01.2015 10:15

Bocian napisał(a):

mnie też nie przekonuje, dlatego na moim pogrzebie nie życzę sobie księdza.
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 09.01.2015 10:46

Bocian napisał(a): Całe to pitolenie księdza o bożym planie i że to w sumie powinniśmy się cieszyć, że trójka dzieci została bez mamy mnie kolejny raz nie przekonuje...

..ale to jedna z podstaw wiary...wiara w życie wieczne...niewielu jest księży którzy w tak trudnym dla bliskich czasie umie podejść do tego z taktem i wyczuciem... cóż..ponoć to teraz taki sam zawód jak piekarz czy fryzjer, jest dobry i taki sobie :roll: ...z przykrością trzeba stwierdzić. I żeby nie było..jak najdalej mi jest do nich. :roll:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 09.01.2015 10:49

garbowski napisał(a):
Bocian napisał(a): Całe to pitolenie księdza o bożym planie i że to w sumie powinniśmy się cieszyć, że trójka dzieci została bez mamy mnie kolejny raz nie przekonuje...

..ale to jedna z podstaw wiary...wiara w życie wieczne...niewielu jest księży którzy w tak trudnym dla bliskich czasie umie podejść do tego z taktem i wyczuciem... cóż..ponoć to teraz taki sam zawód jak piekarz czy fryzjer, jest dobry i taki sobie :roll: ...z przykrością trzeba stwierdzić. I żeby nie było..jak najdalej mi jest do nich. :roll:

No i pierwsze słowa były o tym żeby zamknąć drzwi od kościoła bo jest ogrzewany i ciepło ucieka...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2015 10:52

Aloha :smo:
Borze szumiący, mniej mnie w opiece ale taka zima gdy temperatura oscyluje ( kopytko ) w okolicach 0 stopni jest idealna.
U mnie roztopy wiosenne, +1, wiaterek, słońce, trochę kropi ( jak w filmach Bollywoodu :smo: ).
Jest dobrze, nie trza psuć, oby tak do wiosny, a nawet do początku marca :)

Parę dni temu był pogrzeb męża mojej dobrej koleżanki. Nie byłam z powodu choroby. Zadzwoniłam do niej by o tym powiedzieć ale i tak mam obawy czy to nie zabrzmiało jak wymówka.
Jest mi obojętne jak będzie wyglądał mój pogrzeb. To leży w gestii mojej rodziny. Mnie już to będzie obojętne a w większości moja rodzina to katolicy.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 09.01.2015 10:53

Katolicy wierzący czy niewierzący? Bo moim zdaniem tych drugich w PL jest dużo więcej...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2015 10:54

Wierzący.
W tym mój mąż i mój syn. Córka poszła w moje ślady.
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 09.01.2015 10:57

Bocian napisał(a):Katolicy wierzący czy niewierzący? Bo moim zdaniem tych drugich w PL jest dużo więcej...

..najlepszy jest katolik, wierzący..ale nie praktykujący..takich to na bank większość jest.. :mrgreen:
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 09.01.2015 11:00

a mi nie jest wszystko jedno, bo to mój pogrzeb ;) było by dziwnie, nie chodzę do kościoła, nie jestem wierząca i nagle ksiądz by mi przemowę trzaskał, dziękuję, wolę jakąś fajną muzę :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone