Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 05.01.2015 10:35

garbowski napisał(a):..no to muszę swoje znajomości zweryfikować..bo znam paru co to im się udało.. :roll:

:mrgreen: :oczko_usmiech:

A po co? Jeśli Tobie się udało to jesteś wśród swoich :mrgreen:
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 05.01.2015 10:42

..nie wszystko co mi się udało ma wymierny charakter..finansowy więc wiesz...zresztą sam wiesz jak jest.. :mrgreen: :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 05.01.2015 10:56

Nie chodzi o kasę tylko. Ogólnie jak się udało cokolwiek to znaczy że złodziej :) I pijak. Bo każdy złodziej to pijak :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2015 11:05

garbowski napisał(a):..ano panie piękna pogoda, lekki mrozik i tyle z rana :mrgreen: dzień dobry Towarzystwu :mrgreen:

...a tak sobie rzuciłem okiem na wątek o Owsiaku, we wolnej chwili...dziwi mnie że tylu ludzi niezbyt potrafi sobie dać radę z jednym zagadnieniem..mianowicie z dyskusją..na siłę przekonywanie do swoich racji, raczej pewnymi argumentami nie popartymi, jakieś tam podpieranie się Faktami czy innymi artykułami z gazet które raczej mocnej renomy nie mają..jeden widział, reszta nie.. :roll: . Mam swoje zdanie odnośnie tej organizacji i akcji którą przeprowadza corocznie. Wiem też jedno..jak rodził sie nasz ostatni wnuczek na sali większość sprzętu miała naklejone serduszka..i tyle w temacie. :mrgreen: przymusu nie ma..jeden wierzy i da..drugi nie wierzy i nie musi...

Co Cię dziwi ? :)
Dyskusja jak każda inna :)
Każdy może swoje zdanie w danej kwestii wypowiedzieć, choć nie musi :)
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 05.01.2015 11:16

..witaj Kasiu.. :mrgreen: jaśniej już nie mogę..dziś.. :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2015 11:32

A ktoś tu mówił o komplikowaniu :roll: :wink:
Ja lubię dyskusję ( nawet bardziej niż piehdolenie o Szopenie :mrgreen: ) nie używam faktow z "Faktu" i każda polemika tak mniej więcej wygląda jak wątek o Owsiaku :)
Oczywiście witam, ciągle zapominam, że tutaj głównie są radosne powitania i nostalgiczne pożegnania :))
Ostatnio czytałam wiersze zmarłego niedawno S.Barańczaka. I tak w kontekście tej ludzkiej zazdrości o to, że się komuś coś udało, znalazłam coś fajnego ( myślę, że nawet dla kogoś kto nie lubi poezji :))
Jeżeli porcelana to wyłącznie taka
Której nie żal pod butem tragarza lub gąsienicą czołgu,
Jeżeli fotel, to niezbyt wygodny, tak aby
Nie było przykro podnieść się i odejść;
Jeżeli odzież, to tyle, ile można unieść w walizce,
Jeżeli książki, to te, które można unieść w pamięci,
Jeżeli plany, to takie, by można o nich zapomnieć
gdy nadejdzie czas następnej przeprowadzki
na inną ulicę, kontynent, etap dziejowy
lub świat

Kto ci powiedział, że wolno się przyzwyczajać?
Kto ci powiedział, że cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie
czuł się jak u siebie w domu?
S.Barańczak.
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 05.01.2015 12:48

Blaugrana napisał(a):Ja lubię dyskusję

..nie napisałem że nie lubię :mrgreen: ale nie taką, klawiaturową. Lepiej siąść naprzeciwko siebie i podyskutować...jak widzisz tutaj jest problem z interpretacją słowa pisanego..co jest prawdą, co fałszem, co szyderstwem a co żartem. No tak mam :mrgreen: ..i pewnie na starość się nie zmienię :roll: ...a że watek powitalno-pożegnalny..no nie przesadzaj.. :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 05.01.2015 13:51

Kasiu, a teraz analizę wiersza walnij :) Bo ja nie wiem o co kaman :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2015 14:41

garbowski napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Ja lubię dyskusję

..nie napisałem że nie lubię :mrgreen: ale nie taką, klawiaturową. Lepiej siąść naprzeciwko siebie i podyskutować...

Tak jest najlepiej, ale na forum można dyskutować tylko klawiaturowo :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2015 14:55

Bocian napisał(a):Kasiu, a teraz analizę wiersza walnij :) Bo ja nie wiem o co kaman :)

Pismem obrazkowym to wyklarować ? :)
W pierwszych wersach poeta zwraca uwagę na rzeczy materialne- że nie ma znaczenia czy ktoś będzie miał kibel prosto z Mediolanu czy shit made in China, kto ma większy SUV, 20 garniturów czy 5 :) Mówiąc brutalnie- do trumny tego nie zmieści :)
To nie rzeczy materialne budują naszą wartość :)
No i żeby człowiek nie przyzwyczajał się do rzeczy ani do miejsc - he he :) ...że człowiek to nie drzewo ( nie zapuszcza korzeni ) tylko mobilna istota, lubi się przemieszczać :) :)
Kontynuować ? :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 05.01.2015 15:15

Dajesz dalej, dobrze Ci idzie :)
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 05.01.2015 15:52

Blaugrana napisał(a):To nie rzeczy materialne budują naszą wartość :)

..ale lepiej być bogatym i zdrowym niż biednym i chorym... :mrgreen: :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2015 17:27

garbowski napisał(a):
Blaugrana napisał(a):To nie rzeczy materialne budują naszą wartość :)

..ale lepiej być bogatym i zdrowym niż biednym i chorym... :mrgreen: :oczko_usmiech:

...no i pięknym i młodym niż brzydkim i starym :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 05.01.2015 18:37

Czemu o mnie ciągle mówicie? :mrgreen: :mrgreen: :oczko_usmiech:
garbowski
Cromaniak

Postnapisał(a) garbowski » 05.01.2015 18:52

Bocian napisał(a):Czemu o mnie ciągle mówicie? :mrgreen: :mrgreen: :oczko_usmiech:

..Ty to masz sny..mnie to tylko wojna i powstania się śnią... :mrgreen: :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone