Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2014 18:42

Bocian napisał(a):
garbowski napisał(a):
Bocian napisał(a):A co powiesz o policjancie który strzela sobie w głowę po wypadnięciu autem z drogi i ścięciu kilku drzewek? W Wigilie rano... Moim zdaniem wizyta u psychologa powinna być obowiązkowym elementem profilaktyki...

..a mógł być u psychologa np. we wrześniu..to są odruchy danej chwili..sytuacji i nic na to się nie poradzi. Mógł mieć gorszy dzień, kłopoty w domu..no masa przyczyn które złożyło się na to co zrobił. A ta laska w mundurze...miała po prostu pecha że ją nagrali.. :roll: co nie znaczy że bronię czy pochwalam takie zachowanie...ale na drodze jest tylu debili i kretynów że głowa mała..kto jeździ ten wie. Ostatnio, wracając z W-wy miałem takiego przed sobą..na 3-go , pod górę, na podwójnej ciągłej..5 aut na raz ...a jadącego z naprzeciwka prawie do rowu nie zepchnął.
Pewnie konsekwencje dla niej będą bardziej bolesne niż te co dotychczas, czyli mandat i punkty plus zabrane prawko.

Gorszy dzień nie może powodować samobójstwa. Chłopak pracował w jednostce specjalnej.
Laska w mundurze rzeczywiście miała pecha a konsekwencje jej czynu teraz będą na pokaz. (myślę tak jak Andrzej) Co do pełnienia służby przez kobiety w Policji to jestem za. Aby na swoim miejscu. Jak sie nadaje do AT to niech tam pracuje choć na dziś nie przyjmują ale przeciwwskazań nie ma.

O ! Zmieniłeś :)
Było, że myślisz jak Kasia :)
Aaaa...no tak :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.12.2014 18:44

Blaugrana napisał(a):O ! Zmieniłeś :)
Było, że myślisz jak Kasia :)
Aaaa...no tak :)

Zmieniłem bo myślałem o tym co napisał Andrzej w temacie że nie pochwalam i nie tłumaczę zachowania policjantki.
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 29.12.2014 19:55

Blaugrana napisał(a):Miała pecha, że ją nagrali :) :)
Powiem zwięźle i lapidarnie- ja p%$#@@...
Po prostu nie wierzę w świadectwo własnych oczu :)

..koleżanka Prezes zapomniała że to forum chyba..każdy ma prawo napisać swoje zdanie..moje znasz..a że Ty p%&^%// cóż..Twoja sprawa... :mrgreen: :oczko_usmiech:
..Sławek..na pewno nie na takim poziomie zaawansowania ale zdając egzamin na kat.D też mieliśmy ponad 5 godzinne testy z panią psycholog, plus rozmowa. W praktyce okazało się potem ze 1/3 ludzi nie powinni być dopuszczeni do przewozu osób.. . . Testy, rozmowę..wszystko można "opanować"..gorzej dać sobie z tym radę w codziennym życiu.. :roll:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.12.2014 20:43

Dlatego też uważam, że spotkania z psychologiem w Policji powinny być obowiązkowe w czasie służby. Ktoś kto chce to ominąć, oszukać, zrobi to. Ale może komuś udałoby sie pomóc.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.12.2014 20:54

Bocian napisał(a): Ale może komuś udałoby sie pomóc.

Albo zaszkodzić. Masz problem, to może się nie nadajesz, ominie cię awans, podwyżka itp.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.12.2014 21:00

jara napisał(a):

Albo zaszkodzić. Masz problem, to może się nie nadajesz, ominie cię awans, podwyżka itp.

Nie sądzę. To samo można powiedzieć choćby o komisji lekarskiej.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.12.2014 21:06

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):

Nie sądzę. To samo można powiedzieć choćby o komisji lekarskiej.

Ano właśnie. Z drugiej strony jednak, niesprawny policjant to jednak w pewien sposób zagrożenie. A niesprawny emocjonalnie to już horror. Nie znam klimatu jaki panuje w jednostkach Policji, jednak w atmosferze wzajemnych, silniejszych niż gdziekolwiek zależności, taka ochota do przyznawania się do swoich słabości i problemów nie jest wg. mnie na porządku dziennym.
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 29.12.2014 21:09

Bocian napisał(a):Dlatego też uważam, że spotkania z psychologiem w Policji powinny być obowiązkowe w czasie służby. Ktoś kto chce to ominąć, oszukać, zrobi to. Ale może komuś udałoby sie pomóc.

..myślałem że macie obowiązkowe, co jakiś czas... :roll:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.12.2014 21:09

jara napisał(a):Ano właśnie. Z drugiej strony jednak, niesprawny policjant to jednak w pewien sposób zagrożenie. A niesprawny emocjonalnie to już horror. Nie znam klimatu jaki panuje w jednostkach Policji, jednak w atmosferze wzajemnych, silniejszych niż gdziekolwiek zależności, taka ochota do przyznawania się do swoich słabości i problemów nie jest wg. mnie na porządku dziennym.

Przecież nikt nie każe przyznawać sie ze swoich zmartwień przed kolegami z patrolu :) Psycholog gdyby był elementem profilaktyki powinien być traktowany jak lekarz.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.12.2014 21:11

garbowski napisał(a):
Bocian napisał(a):Dlatego też uważam, że spotkania z psychologiem w Policji powinny być obowiązkowe w czasie służby. Ktoś kto chce to ominąć, oszukać, zrobi to. Ale może komuś udałoby sie pomóc.

..myślałem że macie obowiązkowe, co jakiś czas... :roll:

Nikt z tego co wiem (może agenci pod przykrywką ale nie mam wiedzy) nikt nie ma takich badań, nawet rozmów.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.12.2014 21:11

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):Ano właśnie. Z drugiej strony jednak, niesprawny policjant to jednak w pewien sposób zagrożenie. A niesprawny emocjonalnie to już horror. Nie znam klimatu jaki panuje w jednostkach Policji, jednak w atmosferze wzajemnych, silniejszych niż gdziekolwiek zależności, taka ochota do przyznawania się do swoich słabości i problemów nie jest wg. mnie na porządku dziennym.

Przecież nikt nie każe przyznawać sie ze swoich zmartwień przed kolegami z patrolu :) Psycholog gdyby był elementem profilaktyki powinien być traktowany jak lekarz.

I oby on traktował petenta jak pacjenta.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.12.2014 21:12

jara napisał(a):

A jak miałby traktować? :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.12.2014 21:17

A jak ktoś by nie wiedział to skoki narciarskie są związane z balistyką :mrgreen: Forum to skarbnica wiedzy :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 29.12.2014 21:22

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):

A jak miałby traktować? :)

Tajemnicę lekarską ma zachować
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 29.12.2014 21:22

Bocian napisał(a):Nikt z tego co wiem (może agenci pod przykrywką ale nie mam wiedzy) nikt nie ma takich badań, nawet rozmów.

..dziwne..ludzie z kryminalnej czy drogówki którzy oglądają w tygodniu nieraz po parę razy szczątki ludzkie..to trzeba mieć psychikę ze stali żeby to wszystko ogarnąć..a przecież nie wszyscy którzy tam pracują są terminatorami, obojętnymi na to co widzą..dziwne..a zarazem nie dziwi mnie taki przypadek potem jak opisałeś...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone