Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 18.11.2014 16:25

..tak, to wchodziło w skład KWK Bogdanka. Ja tez nie dyskutuje na te tematy jak to im dobrze..trzeba choć raz zjechać, zobaczyć a potem się wypowiadać....my mieliśmy szatnię od szybu jakieś..100-120 metrów..w 30-to stopniowym mrozie dochodziło się..he he zamarzniętym i w tym ubraniu gumowym pod prysznic..coby jakoś go zdjąć..ehhhhhh..opowiadania za pół roku pracy starczy na parę długich wieczorów..a jak smakował grubo ukrojony czarny salceson z kapuśniakiem...baja..a wiercenie pod strzał otworów głębokich na 3 metry..wiertarkami na powietrze... :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.11.2014 16:51

No lepiej nie zaczynać dyskusji kto ma lepiej a kto ma gorzej w robocie :) I kto ma przywileje a kto nie ma i dlaczego :) Ostatnio gadałem na ten temat i mało co do rękoczynów by doszło :) :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.11.2014 17:08

garbowski napisał(a):..tak, to wchodziło w skład KWK Bogdanka. Ja tez nie dyskutuje na te tematy jak to im dobrze..trzeba choć raz zjechać, zobaczyć a potem się wypowiadać....my mieliśmy szatnię od szybu jakieś..100-120 metrów..w 30-to stopniowym mrozie dochodziło się..he he zamarzniętym i w tym ubraniu gumowym pod prysznic..coby jakoś go zdjąć..ehhhhhh..opowiadania za pół roku pracy starczy na parę długich wieczorów..a jak smakował grubo ukrojony czarny salceson z kapuśniakiem...baja..a wiercenie pod strzał otworów głębokich na 3 metry..wiertarkami na powietrze... :mrgreen:

Tak, tamte lata to była dobra szkoła życia :)
W życiu trzeba czasami ryżu z dżemem się nawpie...najeść czy czarnego salcesonu :) i samemu wszystko zdobywać by potem umieć z wieloma rzeczami samemu sobie poradzić :)
Pokolenie naszych dzieci miało już inaczej - wygodnie, bezpiecznie wręcz hedonistycznie :)
Pokolenie naszych wnuków wychowywane jest na jaśniepanów :)
Życie się zrobiło łatwiejsze :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.11.2014 17:13

Bocian napisał(a):No lepiej nie zaczynać dyskusji kto ma lepiej a kto ma gorzej w robocie :) I kto ma przywileje a kto nie ma i dlaczego :) Ostatnio gadałem na ten temat i mało co do rękoczynów by doszło :) :)

Ja mam dobrze :)
I jak ktoś mi powie, że mam lepiej od niego to się ucieszę i potwierdzę a jak powie, że ma gorzej ode mnie to powiem- strasznie mi przykro ale cóż ja mogę :)
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 18.11.2014 17:30

Blaugrana napisał(a):Życie się zrobiło łatwiejsze :)

..ale czy lepsze :roll: :roll: ...w tamtych czasach potrafiliśmy w 8 samochodów pojechać nad jezioro, z jednego podwórka..bawić się do rana przy ognichu,.. podchodzili zupełnie obcy ludzie..a to z gitarą, drugi i trzeci z flaszeczką..zabawa do rana nierzadko..spróbuj tak teraz..może smutne i szare tamte czasy...ale inaczej było.
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 18.11.2014 17:36

Bocian napisał(a):No lepiej nie zaczynać dyskusji kto ma lepiej a kto ma gorzej w robocie :) I kto ma przywileje a kto nie ma i dlaczego :) Ostatnio gadałem na ten temat i mało co do rękoczynów by doszło :) :)

..jak napisałem Sławek..beze mnie :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.11.2014 17:49

garbowski napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Życie się zrobiło łatwiejsze :)

..ale czy lepsze :roll: :roll: ...w tamtych czasach potrafiliśmy w 8 samochodów pojechać nad jezioro, z jednego podwórka..bawić się do rana przy ognichu,.. podchodzili zupełnie obcy ludzie..a to z gitarą, drugi i trzeci z flaszeczką..zabawa do rana nierzadko..spróbuj tak teraz..może smutne i szare tamte czasy...ale inaczej było.

Masz rację :) Łatwiejsze, niekoniecznie lepsze, ale też niekoniecznie gorsze :)
Po prostu inne. Coś straciliśmy coś zyskaliśmy.
Kiedyś gdy się chciało kogoś odwiedzić to po prostu się do niego szło. Bez zapowiedzi, bez dzwonienia na komórkę, bez umawiania się na portalach społecznościowych :)
Dzwoniło się do drzwi, znajomi otwierali, cieszyli się, wyciągało się butelkę kadarki ( na przykład :)) i przy ciastkach miło się konwersowało. Potem sie wracało na piechotę przez pół miasta, bo skąd taksówka ? :)
Ja w liceum z grupą znajomych, pociągami tłukliśmy się w Bieszczady :) I było tak samo jak u Ciebie :) Tydzień przeżywaliśmy jedząc paprykarze szczecińskie i kisiele :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 18.11.2014 17:50

Ty Garbaty na Kopalnia robił bo godosz kaj ślunzok. Godaj ty mi tu cy to prowda żeś fedrowoł ???
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 18.11.2014 18:15

ita napisał(a):nie wywołuj darka z lasu ;)

..i kto to znowu zrobił... :roll:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 18.11.2014 18:44

garbowski napisał(a):
ita napisał(a):nie wywołuj darka z lasu ;)

..i kto to znowu zrobił... :roll:

On do światła leci... :mrgreen:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 18.11.2014 19:43

..a coś na mole pomoże :?: :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.11.2014 20:53

garbowski napisał(a):..a coś na mole pomoże :?: :oczko_usmiech:

9 Para :)
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 18.11.2014 21:09

..da radę :?: :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.11.2014 21:10

garbowski napisał(a):..da radę :?: :mrgreen:

Spoko loko :lol:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 18.11.2014 21:39

..śta się pospali :roll: czy kopaną oglądacie :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone