Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przeprowadzka do Chorwacji

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 25.04.2019 17:44

boboo napisał(a):Potem często następuje podział na "wyznawców" (jak to określił walp) i "tych naszych" (to określenie się nie pojawia, ale bardzo łatwo można ich sobie wydedukować).

Rozumiem, że gdzieś w głowie może tkwić upomnienie: "obyś był zimny albo gorący", :wink: ale jak tak dedukujesz Bogdanie, to zgodzisz się, że możliwa jest jeszcze trzecia frakcja.

Kolega namo mnie nie "hipnotyzuje", ale też nie życzę mu źle. Wręcz przeciwnie, jestem pełen podziwu dla ludzi, których stać na radykalne zmiany w życiu, którzy odważnie wyznaczają sobie niestandardowe cele. Mam takiego "awangardzistę" wśród znajomych. (Pomijam tu w ogóle aspekt rodzinny naszego bohatera, bo nie znam sytuacji).

Wyraziłem nadzieję na to, że wątek "umrze", wyłącznie z tego powodu, że przykro czytać farmazony o polaczkach itp., na jednym z prężniej działających forów, które zawsze staram się promować jako profesjonalne.

Przyznaję, że określenie "wyznawcy" ma w tym kontekście zabarwienie pejoratywne, ale bynajmniej nie pisałem tego z pozycji "tych naszych". :wink:

Lijep pozdrav svim ljubiteljima Hrvatske (također namo). :D :papa:

P.S.
Zamiast dzielić się na frakcje, lepiej wspólnie wybrać się do Akademii Języka Chorwackiego. Sumienna nauka zagwarantuje, że pobyt w tym pięknym kraju, przyniesie jeszcze więcej radości.
Habanero
zbanowany
Re: Klub Miłośników Wyspy Pag

Postnapisał(a) Habanero » 25.04.2019 18:46

CROberto napisał(a):.....
Kto was zachwycił,zahipnotyzował, kto was inspiruje -komu to właśnie wy i wam podobni zazdrościcie :lol:

Ale nie namawiam ,bo podjęlibyście zapewne ryzyko na....... :lol:
....................
Btw.2
Habanero i S-ka....
Ja zamieściłem jeden post pod odpowiedzią namo do anakina ,a wy wystąpiliście jako "adwokaci diabła" rozkręcając temat.
Ja mam swoje zdanie,wy swoje - bo możecie je mieć - i to wasze jarzmo lub nie.
Wy nie rozumiecie że pozostali ,moga mieć swoje i "bijecie na oślep"
Ale jeśli padają durne zarzuty to odpowiadam.
Wierzcie mi, że jestem bardzo subtelny w swoich słowach,bo bardziej mi zależy na typerce :lol:

Odniosę się do słów, których użyłeś wobec mojej osoby.
Zachwycony, zahipnotyzowany, zainspirowany, wyznawca, adwokat diabła, rozkręcił temat, nie rozumie że ktoś ma inne zdanie

Odpowiedz mi CROberto, daj mi choć jeden przykład, który uprawnia Cię do tych wszystkich określeń pod moim adresem.
Zadaj sobie choć odrobinę trudu i przefiltruj Habanero w wątku "Przeprowadzka do Chorwacji" :idea:
Jakim prawem zarzucasz mi słowa i czyny, które nie miały miejsca. Czy oprócz słów wsparcia dla namo, trzymania kciuków, wyrażenia opinii o różnych sytuacjach życiowych i toksycznych zachowaniach rodziców, możesz coś przytoczyć ?
Jeżeli tak, to proszę. Inaczej będziesz zwykłym hipokrytą, albo wyznafcąjedi, któremu jak widzę ufasz bezgranicznie.
Mistrzowie przyklejania łatek. To samo robisz teraz z Mikołajem, obrzucając go inwektywami. Bardzo słabe (moja opinia).

Na temat życia prywatnego Mikołaja wypowiedziałem się dwa razy i to jeszcze przed jego prośbą we vlogu, żeby nie poruszać tego tematu. Już tego nie robię.
Ty masz to w d... i nie potrafisz uszanować tej prośby (może jego córki to czytają) pomyślałeś :idea:
p.s.
Ilość słów, których użyłem w tych dwóch wypowiedziach jest 10-krotnie mniejsza niż jedno z Twoich dwóch wynurzeń.
kaeres
Cromaniak

Postnapisał(a) kaeres » 25.04.2019 18:54

Za grubo Ci weszło CROberto :)
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 25.04.2019 19:08

I swoim sposobem Namo rozruszał forum. Chyba o to chodzi by nabijać oglądalność i popularność.
Temat chodliwy, wątek obyczajowy, akurat przed sezonem w Cro. A Wy dajecie się złapać w tą pułapkę.
A może gość wymyślił tą historyjkę na potrzeby YT a Wy łykacie to jak pelikan żaby.
Z Klubu PAGu zrobiły się rozmyślania na kozetce u psychologa.
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 25.04.2019 19:10

CROberto napisał(a):Przecież jedno z nich wchodzi w najtrudniejszy okres swojego życia -dojrzewanie,okres buntu itd...
Drugie to dzieciak ,ktory wogóle nie pojmuje tej całej rozwałki...
Dzieci w tym wieku i w takiej sytuacji ,niestety biorą winę na siebie - że przez nie rodzice sie rozstali,bo były nieposłuszne bo coś tam coś tam...

Macie rodziny - pokażcie swoim partnerkom te wątki.

Myślę, że CROberto albo masz jakoś mocno przesunięty mechanizm "moralności" w jedną stronę albo spotkało Cię coś przykrego w życiu, w tym temacie.
Ja nie pokazuje tego wątku swojej żonie ale o takich rzeczach z nią rozmawiam. Jego (namo) córki mają 9 i 12 lat, więc Twój powyższy opis pasuje bardziej chyba do tej młodszej. Ja w wieku lat 12-tu kibicowałem swojej mamie, żeby się rozwiodła z moim ojcem (bo ile można słuchać kłótni, oczywiście do rozwodu nie doszło). Reasumując, najpierw nasze szczęście (partnerów), potem szczęście rodzinne. Jak nie ma tego pierwszego, to ciężko o to drugie.
P.S. Dalszej wypowiedzi CROberto po cyt. "Jak ktoś ma inaczej,to jest zdefektowany !", nie czytałem, bo się zbyt mocno zirytowałem tymi bzdurami.
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 25.04.2019 19:14

CROberto napisał(a):Boboo,proszę ...... żaden z Ciebie opiniotwórca
No to jesteśmy jednego zdania.
CROberto napisał(a):parę lat temu chwaliłeś się ,że jesteś czwarty raz żonaty
Raczej po prostu przedstawiłem stan faktyczny. Czy to było chwalenie? Wg mnie nie, ale nich Ci będzie.
Dla mnie małżeństwo jest zwykłym "związkiem partnerskim", poświadczonym na papierze. Ten papier przydaje się w sumie tylko w kwestiach spadkowych, emerytalnych i ewentualnie polisy na życie.
CROberto napisał(a):ale.......nie truj....
A tu to naprawdę poproszę o rozjaśnienie mi we łbie. Serio, śmiało walnij mi tu "trującym cytatem" :wink: a ja sobie to dokładnie przemyślę.
Bo nierzadko bywa tak, że piszesz to, co masz na myśli, ale ktoś to czytający odbiera to nieco inaczej. Bo słowa nie do końca dobrze dobrane, bo składnia pozwala na dwuznaczne rozumienie... itd. itp.

A teraz z "grubej rury" i całkiem poważnie:
Dlaczego miałbym się przejmować dziećmi namo (lub innymi w podobnej sytuacji)?
Kiedy codziennie umierają dziesiątki tysiący dzieci na wojnie, z głodu, z powodu chorób,
miałbym sobie zawracać głowę tym, że córki namo albo czegoś sobie nie kupią, albo tata ich nie pogłaszcze i nie przytuli?
Nie, już nie. Od kilku dobrych lat już nie.

I tego ostatniego akapitu nie trzeba komentować.
Po prostu wystarczy bez wnikania w szczegóły przyjąć do wiadomości, że boboo taki jest.

A o to wyjaśnienie "trucia" to naprawdę proszę.
kaeres
Cromaniak

Postnapisał(a) kaeres » 25.04.2019 19:19

Wątek o Pagu zamknięty :)
Anakin musi posprzątać.
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 25.04.2019 19:27

walp napisał(a):zgodzisz się, że możliwa jest jeszcze trzecia frakcja
Ależ oczywiście, :D
z reguły są to ci, którzy danego wątku nie czytają :wink: , więc ich "nicki" nie są skażone obecnością w temacie. :lol:
Echhhh, jeszcze 65 dni :(
Ejżja
Globtroter

Postnapisał(a) Ejżja » 25.04.2019 19:37

Szanowni forumowicze dywagują, a tymczasem namo porównuje miotły w Lorenko ;D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2019 19:55

Noo, mocno się musi starać żeby te prozaiczne sektory życia ogarnąć. Widać niezaradność. Być może to ta "zła" żona wcześniej ogarniała. Na razie łata niewiedzę kasą.
Po tych jego postach o mandatach w Austrii to ciężko było go lubić. Teraz trochę spokorniał i jakąś lekką sympatię poczułem do niego, bo widać, że coś go zraniło, i że może dorośnie ...Czy żona rzeczywiście zamieniła dorosłego dzieciaka z gta na innego ? Czy to nasz bohater zaszalał..?
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 25.04.2019 19:56

Trajgul napisał(a):........... Reasumując, najpierw nasze szczęście (partnerów), potem szczęście rodzinne. Jak nie ma tego pierwszego, to ciężko o to drugie.
.............

ŚWIETNE
wikol
Cromaniak

Postnapisał(a) wikol » 25.04.2019 21:50

Mi się podoba jego samochód. Żaden dezel tylko porządna szybka i bezpieczna fura. Taka moc w automacie, bajka.
Może pogadamy o jego aucie a nie o mopie, schabowym i żonie.....faceci kochają szybkie fury.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.04.2019 22:05

wikol napisał(a):Mi się podoba jego samochód. Żaden dezel tylko porządna szybka i bezpieczna fura. Taka moc w automacie, bajka.
Może pogadamy o jego aucie a nie o mopie, schabowym i żonie.....faceci kochają szybkie fury.

fajna-fura-t22254-480.html
fly
Cromaniak

Postnapisał(a) fly » 25.04.2019 22:14

wikol napisał(a):Mi się podoba jego samochód. Żaden dezel tylko porządna szybka i bezpieczna fura. Taka moc w automacie, bajka.

....no to gadajmy...
ile kompletów "laczków" kupił...? ...no...
a żonie pary butów żałuje ?
fly
Cromaniak

Postnapisał(a) fly » 25.04.2019 22:17

ach... sorki, ex żonie,
swoją drogą musi być spoko kobieta skoro mu zabaweczki nie zabrała.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Przeprowadzka do Chorwacji - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone