Pozdro

.png)

.png)
Bonuz napisał(a):Sluchajcie myk polega na tym ze zawsze trzeba zaznaczyc opcje SHA czyli ja pokrywam koszty mojego banku odbiorca koszty bankow trzecich ktore wynosza albo 0 albo tyle co nic, wtedy mamy przlew SEPA i koszty sa min. W ING 5 pln, pko bp 8 pln itd. Wiekszosc z nas chce byc mila i zaznaczamy opcje OUR czyli wszystkie kosxty po naszej stronie, banki to wykorxystuja i przy tej opcji pobiersja oplate ryczaltowa a ta juz jest wysoka w poko bp 80pln + cos tam jeszcze i razem wychodzi ponad 100 pln za przelew.
Pisalem juz wczesniej ze robia na w balona.
.png)
słoma79 napisał(a):nie wiem skąd te kwoty...większość banków zwykły przelew SEPA robi za 5 PLN...maks 10...(u mnie 5) płaciłem tak rok temu, płaciłem w tym roku i jakoś mi gospodarz nie marudził, że mu coś pobrało z jego zaliczki...konto zwykłe bez wodotrysków, VIPów i bogatych biznesmenów

.png)
Bonuz napisał(a):Sluchajcie myk polega na tym ze zawsze trzeba zaznaczyc opcje SHA czyli ja pokrywam koszty mojego banku odbiorca koszty bankow trzecich ktore wynosza albo 0 albo tyle co nic, wtedy mamy przlew SEPA i koszty sa min. W ING 5 pln, pko bp 8 pln itd. Wiekszosc z nas chce byc mila i zaznaczamy opcje OUR czyli wszystkie kosxty po naszej stronie, banki to wykorxystuja i przy tej opcji pobiersja oplate ryczaltowa a ta juz jest wysoka w poko bp 80pln + cos tam jeszcze i razem wychodzi ponad 100 pln za przelew.
Pisalem juz wczesniej ze robia na w balona.
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Bonuz napisał(a):w pko jest 80 pln + jeszcze jakaś opłata razem wychodzi 105 zeta. W innych bankach jest podobnie od 40 wzwyż
.png)
Grzegorz81 napisał(a):słoma79 napisał(a):nie wiem skąd te kwoty...większość banków zwykły przelew SEPA robi za 5 PLN...maks 10...(u mnie 5) płaciłem tak rok temu, płaciłem w tym roku i jakoś mi gospodarz nie marudził, że mu coś pobrało z jego zaliczki...konto zwykłe bez wodotrysków, VIPów i bogatych biznesmenów
Chyba odkryłem na czym myk polega. Otóż po zalogowaniu się do nowej bankowości ING nie widzę takiej opcji jak przelew europejski, natomiast zalogowałem się do jeszcze starej wersji bankowości online i tam po wybraniu przelewu zwykłego można wybrać jaki rodzaj przelewu chcemy dokonać europejski\walutowy - ja dzisiaj dokonałem przelewu walutowego dlatego mi naliczyło koszta 80 zł.
Ktoś może jeszcze to potwierdzić ? Bo może ślepy jestem
.png)