Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia, bo tam jest sporo miejsc, gdzie kwiaty stawiają i jakoś mi spowszedniało W dodatku przygotowania do komunii były, ale pod tym kątem ozdób jeszcze nie szykowali.
No tak, jak się gdzieś często bywa, to nie zwraca się uwagi na pewne szczegóły Tak sobie właśnie myślę, że ja jakoś nie mam zacięcia żeby wchodzić do kościołów
A ja ostatnio mam sporo okazji i powodów. Swoją drogą ciekawe doświadczenie. W tym na przykład znalazłem obrazy Willmana, tego, od "Willmanowej Pokusy"
Danusia powinna wiedzieć
A o ostatecznej postaci kościoła decydował nie kto inny, jak Эдгар-Александр Иванович Норверт, ten od Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie
Willmana pamiętam z jakiegoś kościoła, barokowego z pewnością, gdzie był ołtarz wsparty na drewnianych kolumnach imitujących marmurowe. "Willmanowa pokusa" była gdzieś niedaleko i pamiętam, że nazwa pochodzi od pewnej przypadłości, której artysta nie mógł się oprzeć