Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Porec - miejsca w okolicy warte odwiedzenia

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
domeldoom
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) domeldoom » 04.07.2008 05:59

Witam
Wybieram się w tym roku do Porecu. Ma to być pobyt 2 tygodnie (nie lubię tego typu wypoczynku ale raz na jakiś czas muszę pozwolić żonie zdecydować gdzie mamy jechać :D ).
Mam pytanie: gdzie warto wybrać się na wycieczki w okolicach (do 200 km) Porecu? Na pewno zwiedzę Pulę, sam Porec, ale chętnie dowiem się co Wy możecie zaproponować, polecić.
Będę wdzięczny za sugestie.
pzdr
tomek
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 04.07.2008 08:12

Polecam strone:
http://www.istra.hr/en

:wink:
Niśka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niśka » 04.07.2008 09:58

Hej, ja też wybieram się do Porecia już w niedzielę 6 lipca :lol:

Polecam wycieczkę po wschodnim wybrzeżu na południe od Porecia, tj.:
- Vrsar (mało fajne miasteczko)
- Limski kanał (można wykupić sobie wycieczkę statkiem, hodowle małży, widokowo spox)
- Rovinj (piękne miasto z rewelacyjną starówką) :hearts:
- Pula (koloseum, stare miasto, aquarium -> nie byłam w aquarium ale się wybieram w tym roku - ok. 25 kun wstęp)
- Medulin (niekoniecznie).

Możesz wybrać się też na północ od Porecia (Novigrad-Umag-Savudrija), ale tam mnie jeszcze nie widzieli :wink:
Jakbyście dojechali do tych miast to podskoczcie na sloveńskie wybrzeże /Piran-Izola-Portoroz/ - ok. 60 km.

My planujemy także zobaczyć w końcu Postojną Jame na Slovenii /jaskinię/ - 113 km.

Jak sobie coś przypomnę to dopiszę :)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone