napisał(a) Grzegorz Ćwik » 12.05.2011 20:55
Szparagi.
Gotujemy trochę, części z łykiem odcinamy, wyciskamy do zupy praską. Te miękkie pozostawiamy do wrzucenia na koniec.
Mając już podkład do zupy, np. pure z brokułów, trochę śmietany i wody ze szparagów (na zapach), sól, pieprz, czosnek wyciśnięty 2-ząbki. Na koniec pokrojone ugotowane szparagi. I gitara.
A z czym podajemy, a z tartą serową, wyjętą na gorąco - z piekarnika.
Taki zestaw zadowoli nawet najwybredniejszych. Obecność świeżych szparagów w zupie potrafi niejedno.
A jakie są najprostsze szparagi. Po prostu polane masłem z bułka tartą. I tu tez nie żałujemy, kupujemy najgrubsze, najlepsze zielone szparagi na rynku, takie się zawsze sprawdzą...
Życzę pomysłów szparagowych. Smacznego. Pozdrawiam, Grzegorz.
