Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomocy! Gdzie jechać z Płocka?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 31.12.2010 00:13

Podaj mi swój adres mailowy to tam napiszę - żeby nie zaśmiecać tu forum :D
sawalek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sawalek » 31.12.2010 00:21

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 31.12.2010 18:49

Witam!

Też jestem z Płocka i na Twoje pytanie: "Pomocy! Gdzie jechać z Płocka?" odpowiem tak, jak znalazłem odpowiedź na takie pytanie ponad rok temu na tym forum przed pierwszym wyborem - gdzie jechać?

"Wejdź na google, najlepiej z hybrydą, popatrz sobie na wybrzeże Chorwacji i wybierz dowolnie wybraną miejscowość.
Później na forum przeczytaj, czy tam jest cicho i spokojnie, czy hałaśliwie i tłoczno.
Wybór należy do Ciebie.
Jak na pierwszy raz to każdy region Chorwacji jest piękny."[/i]

Jak jedziesz pierwszy raz i to z dziećmi, to trzeba się liczyć z tym, że trzeba po drodze przenocować. Wtedy trzeba wyjechać dzień wcześniej, znaleźć nocleg w połowie trasy i nie będzie problemu że nie dasz rady przejechać.
W ten sposób można zajechać i w bliskie rejony Chorwacji, jak i te dalekie.

Pozdrawiam i życzę udanego wyboru i zakochania się w Cro jak już wielu tutaj obecnych uczyniło i ja również :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 31.12.2010 19:20

rysiek_r74 napisał(a):
Jak jedziesz pierwszy raz i to z dziećmi, to trzeba się liczyć z tym, że trzeba po drodze przenocować.

Niekoniecznie, to zależy od dzieci. Nasze jeżdżą od kiedy skończyły 3 i 4 lata i nigdy nie nocowaliśmy, a zawsze jedziemy nocą. Śpią w samochodzie jak zabite. :D
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 01.01.2011 11:27

Dokładnie,mój też wytrzymał całą drogę bez problemu.Gorzej było ze mną.
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 01.01.2011 13:07

Dzieci śpią, a kierowca musi bez snu przejechać ten dystans.
I tu zaczyna się dylemat: czy to maraton cz wakacje.
Ja wolę wakacje i bezpieczeństwo przede wszystkim.
Dlatego na dłuższych trasach potrzebny jest odpoczynek.
Nie na darmo dla zawodowych kierowców wymyślono tachografy i przymusowe postoje.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.01.2011 13:28

rysiek_r74 napisał(a):I tu zaczyna się dylemat: czy to maraton cz wakacje.

Wakacje. :!:
Słusznie, z Płocka "na raz" jechać to lekka przesada. Wnioskuję, że tutaj bardziej chodzi o niepłacenie za tranzytowy nocleg niż o logikę. :lol: Jednak ..oszczędność to jedno ( w końcowym rozrachunku - złudna) a wakacje to drugie. Ja optuję za wakacjami. :lol:

(musiałem to napisać .... może wreszcie i ja to zrozumię i zacznę stosować. Na tyle jest to żałosne, że np. 15 lat temu jechałem z noclegiem a teraz gdy jestem o tyle lat starszy .... potrafię 1200 km bez noclegu. Fakt - drogi lepsze). Obiecuję poprawę. :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.01.2011 14:41

woka napisał(a):...a teraz gdy jestem o tyle lat starszy ....

Jak to leciało :?: Im starszy tym ... :wink:
gewaina
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gewaina » 01.01.2011 14:55

Jeśli dobrze zrozumiałam to Koledze Rysiowi Jan Kochanowski z fraszką się przypomniał :lol:
Chyba że to ja mam skojarzenia niewłaściwe :?:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.01.2011 15:00

O kocie :lol: Z tej strony to Woki nie znam :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.01.2011 15:55

Rysio napisał(a):O kocie :lol: Z tej strony to Woki nie znam :wink:

Dlaczego o kocie?

Chyba raczej O starym :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.01.2011 16:04

weldon napisał(a):Dlaczego o kocie?

Też podejdzie :wink:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 01.01.2011 17:14

woka napisał(a):Słusznie, z Płocka "na raz" jechać to lekka przesada. Wnioskuję, że tutaj bardziej chodzi o niepłacenie za tranzytowy nocleg niż o logikę. :lol: Jednak ..oszczędność to jedno ( w końcowym rozrachunku - złudna) a wakacje to drugie. Ja optuję za wakacjami. :lol:

Wszystko zależy od organizmu. Ja mam na przykład taki, że nocą raczej nie usnę w jadącym samochodzie, nawet gdybym chciał. Kilkanaście lat temu jeździliśmy do Niemiec na 2 kierowców i nawet gdy kolega prowadził, ja nie mogłem usnąć na miejscu pasażera. Dlatego wolę przejechać 1200 czy 1500 km na raz, bez żadnych noclegów. Dla mnie to nie jest żaden maraton, a oszczędność przede wszystkim czasu (pieniędzy trochę też). Kiedy nocą jestem zmęczony w czasie jazdy, zjeżdżam na parking, krótki sen, rozprostowanie kości, kawa i spokojnie można dalej jechać 5-6 godzin. W tamtym roku w drodze do Chorwacji spałem pół godziny w Częstochowie, jakieś 40 minut w Loipersdorf i 20 minut w Koper - spokojnie dojechałem do Rovinj. W drodze powrotnej po ciężkim wejściu na Velikankę (35 stopni w cieniu) spałem jeszcze mniej - 30 minut pod Grazem i drugie 30 minut pod Bełchatowem. Taki mam po prostu organizm i dla mnie jazda na raz to jest logika! Nielogiczne natomiast byłoby nocowanie, bo musiałbym ten nocleg od rana zacząć. Nikt mi nie udowodni, że lepsza jest jazda w ciągu dnia, przy prawie 40 stopniach (nawet z klimą) i świecącym w oczy słońcem, z rozpraszającymi często widokami, z dużym natężeniem ruchu (również TIRów), niż nocą gdy jest chłodniej, uwaga jest skupiona tylko na pustej praktycznie autostradzie, a reszta pasażerów śpi i nikt nie przeszkadza.

Dlatego wszystko zależy od organizmu. Jeśli ktoś zasypia nocą za kółkiem, to lepiej nie ryzykować. Ja prędzej zasnę w dzień niż nocą, więc zawsze jeżdżę na raz. Co kto woli.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.01.2011 17:29

Raul73 napisał(a): Jeśli ktoś zasypia nocą za kółkiem, to lepiej nie ryzykować. Ja prędzej zasnę w dzień niż nocą, więc zawsze jeżdżę na raz. Co kto woli.

Ja lubię spać za kółkiem. Czas i droga szybciej lecą.
Tylko pasażerki narzekają, że im przeszkadzam bo chrapię :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 01.01.2011 18:16

Raul73 napisał(a): Nielogiczne natomiast byłoby nocowanie, bo musiałbym ten nocleg od rana zacząć.

Błąd, kolego błąd. :!:
Nocleg znajdziesz nawet i o 2 w nocy. Prześpisz sie po ludzku do rana np. do 5 , 6 czy 7-ej, umyjesz, ogolisz, wypijesz przysłowiową kawę, zjesz śniadanie i jak "nowy" jedziesz dalej.
Nieraz tak miałem. Jedyny minus .... płacisz jak za dobę.

ps.
na parkingu .... choćbyś mi przysłowiowego miliona dawał ... nie usnę.
Nie wiem dlaczego ale nie usnę. Kiedyś próbowałem, ...oczy zamknięte, na siłę o niczym nie myślę ..... ale ciągle myślę. Spania = zero. Wolę już jechać - mniej się zmeczę.

Ponadto, jak mówi moja małżonka ... "śpią jak ostatnie dziady". :evil:
Nie co się oszukiwać, nieraz przecież widziałem .. tak to faktycznie wygląda. Żałośnie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Pomocy! Gdzie jechać z Płocka? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone