napisał(a) SebastianM » 10.08.2025 09:02
DominikI napisał(a):Sebastian, ja za 2 dni ruszam do Promajny, jest gdzie kocyk rozłożyć,ludzi dużo? jakieś spostrzeżenia lub ostrzeżenia, rady?
Ludzi sporo, ale znacznie mniej w porównaniu do Baśki Woda (nie mam pojęcia jak tam ludzie czerpią radość z plażowania). Najwięcej miejsca przy końcu plaży przy w kierunku Baski, tam praktycznie o każdej porze dnia znajdziesz miejsce. Jedzenie odradzam stanowczo w konobie Edita, czas oczekiwania ponad godzinę, jedzenie niespecjalne makaron rozgotowany, ryba w zasadzie ugotowane a nie zgrilowana, kalmary nieoczyszczone. Obok kolejna Tribidrag dania dwudaniowe dnia od 12€ , niestety cena jedzenia jest proporcjonalna do jakości , choć lepsze niż obok. Zdecydowanie najlepsze jedzenie w konobie Astoria na początku Promajny patrząc od strony Bratuśia. Dania dobre, konkretne, rakija na pożegnanie, konieczna wcześniejsza rezerwacja, jak chce się iść wieczorem. Wszędzie wydawaliśmy około 100€ na 4 dorosłe osoby wraz z piwem i w Astorii zdecydowanie najlepiej. Ceny w lokalnych sklepach dość wysokie. Ja piję dużo piwa i te w butelce po 2,2 € to lekka przesada ( teraz jestem w Metajnie i to samo piwo od 1,39 € w lokalnym sklepiku). Lody po 2.5 pani nakłada dosłownie po 2 gałki w cenie jednej . My zdecydowaliśmy się pojechać do Makarskiej na większe zakupy ( kilka skrzynek piwa np. Pan po 0,99 €

, spożywcze) i w zasadzie ma miejscu był tylko plażing i kolacje.