Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogaduchy

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.08.2025 16:04

Marlowe1994 napisał(a):
maslinka napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):Gadu, gadu a nikt się nie chwali wynikiem z interioru :oczko_usmiech:

Bo nie ma czym się chwalić :lol:

Dawaj, obaczym :oczko_usmiech:

4/10 :roll:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 07.08.2025 16:14

Księżniczce można uznać :lool:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.08.2025 16:16

Marlowe1994 napisał(a):Księżniczce można uznać :lool:

:lol:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 07.08.2025 16:31

Marlowe1994 napisał(a):
I ostatni kviz, który oddzieli cromaniaków od obalomaniaków ;) Z przymrużeniem oka, očigledno.
https://putnikofer.hr/kvizovi/provjera- ... -hrvatske/
7/10

4/10 ale jednak na szybkim oderwaniu się od pracy, jeszcze wiele przede mną Chorwacji
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 07.08.2025 16:36

Interior to piękne i ciekawe tereny. O ile jeszcze powiedzmy Baranja czy Slavonija czasem jest odwiedzana z uwagi na trasę do bih tak inne tereny to słabo. Zagorje, Zagora, Moslavina, Plešivica, cała Lika...
Żeby cokolwiek poczuć i poznać w tych miejscach, nie można lecieć po łebkach i przelatywać 5 regionów w 4 dni. Bo takie zwiedzanie to tylko po to żeby pinezke w mapę wbić z napisem tu byłem :lool:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 08.08.2025 09:38

Zobaczymy jak pójdzie przejazd arcydziełem. Liczę, że mi się wehikuł nie poobija :lool:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 08.08.2025 22:26

Tak w Rumunii piszą o Naszym Prezydencie i o "swoim"
Krótki filmik i warto poczytać komentarze.

https://www.facebook.com/share/r/1Qw6yEXAHA/
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 08.08.2025 23:07

baunty napisał(a):Tak w Rumunii piszą o Naszym Prezydencie i o "swoim"
Krótki filmik i warto poczytać komentarze.

https://www.facebook.com/share/r/1Qw6yEXAHA/

Od czasów wyborów przestałem czytać, oglądać, słuchać tematów związanych z tym kimś i polityką ogólnie. Zweryfikowałem kilka znajomości, w tym jedną trwającą od liceum. Nie angażuję się emcjonalnie prawie w nic co dotyczy społeczeństwa.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.08.2025 23:16

Marlowe1994 napisał(a):Od czasów wyborów przestałem czytać, oglądać, słuchać tematów związanych z tym kimś i polityką ogólnie.

Można się zniechęcić, to fakt. (Patrzeć na niego nie mogę.) Ale pamiętaj - jeśli nie interesujesz się polityką, polityka zainteresuje się Tobą. Czy jakoś tak.

Na szczęście nie musiałam weryfikować. Przedwczoraj miałam fajne spotkanie z ludźmi z czasów liceum. Wszyscy zachowali "kręgosłup". Miło, że niektóre rzeczy się nie zmieniają.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 09.08.2025 05:30

Baunty, przeczytałem niektóre komentarze i nie wiem co ma z tego wynikać.
Też nie mogę na gościa patrzeć, nie tylko ze względu na aparycję dresa, kibola oraz ciężko mi uwierzyć, że ktoś taki jest prezydentem kraju. Choć tak naprawdę żaden kandydat nie był optymalny ;).
Świat rolek z tiktoka i instagrama zastępuje publicystykę, a głupota ludzka zastępuje zdrowy rozsądek. Tak jest teraz zbudowany swiat. Brunatniejemy jako naród, a niedalej jak przedwczoraj dowiedzialem się jaką skalę ma antysemityzm. Do niedawna myślałem, że to zjawisko ma charakter incydentalny i zarezerwowane jest dla środowisk skrajnych ale zostałem wyprowadzony z błędu. 25-30 lat temu człowiek tłukł się ze skinami i wszystko jak krew w piach (dosłownie).
P.S. Spadam nad morze po śniadaniu do Białogóry, bo w końcu slonce wyszlo tego lata i zapowiadają magiczne ponad 20 stopni.
DominikI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DominikI » 09.08.2025 06:06

A ja powiem tak. Nie wiem jak będzie ale hipotetycznie jest najlepiej jak mogło być. W końcu ktoś przynajmniej (mam nadzieję) będzie chciał dla nas lepiej a nie dla innych.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 09.08.2025 07:51

Ale pamiętaj - jeśli nie interesujesz się polityką, polityka zainteresuje się Tobą. 

Tak, pamiętam. Ale póki co nie chcę mieć z tym nic wspólnego i uświadamiać sobie w jakim żyję kraju i pomiędzy jakimi ludźmi. Obowiązek obywatelski jakim są wybory pewnie będę spełniał ale nie angażuję się, nie pomagam. Może to i głupie ale przeważa we mnie odczucie niech wam kibol i złodziej pomaga. Sami tego chcieliście.
będzie chciał dla nas lepiej a nie dla innych.

Nie dla nas. Dla naszych.
ts.1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ts.1 » 09.08.2025 08:22

Marlowe1994 napisał(a):
Ale pamiętaj - jeśli nie interesujesz się polityką, polityka zainteresuje się Tobą. 

Tak, pamiętam. Ale póki co nie chcę mieć z tym nic wspólnego i uświadamiać sobie w jakim żyję kraju i pomiędzy jakimi ludźmi. Obowiązek obywatelski jakim są wybory pewnie będę spełniał ale nie angażuję się, nie pomagam. Może to i głupie ale przeważa we mnie odczucie niech wam kibol i złodziej pomaga. Sami tego chcieliście.
będzie chciał dla nas lepiej a nie dla innych.

Nie dla nas. Dla naszych.

Złodziej? Zgłoś do prokuratury , tylko sprawdź czy już tego wcześniej nie zrobili bo ostatnio umorzono jakieś sprawy czy najwyraźniej pomówienia :)
Sami tego chcieliśmy i z tego się cieszymy.
Też się cieszę że wygrał nasz kandydat a nie ten "inny" i mam czy mamy świadomość że musimy żyć między takimi którzy woleli gościa wychowywanego przez agentkę SB który jednego dnia głosi że planeta płonie, na drugi dzień twierdzi że zielonego ładu już nie ma a on z chęcią pójdzie na marsz niepodległości który notorycznie blokuje a chwilę potem jest na paradzie równości :) pogratulować logiki , wyborcom też :)
Piszesz nie dla nas a dla naszych? :)nie wierzę że jesteś tak naiwny ani niemądry żeby wierzyć że którykolwiek z kandydatów pod tym względem byłby inny.
No i koniec końców Gortata nie przebileś swoim komentem więc nie jest źle :)
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 09.08.2025 12:04

Ja się cieszę, że wygrał Prezydent Nawrocki i jednocześnie mam nadzieję, że różnice w poglądach, nie doprowadzą do kolejnych kłótni.
Jest takie powiedzenie "dziel i rządź" - obyśmy nie dali się podzielić, bo wtedy łatwiej nami manipulować.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 09.08.2025 12:40

Zgadzam się z przedmówcami, najbardziej się cieszę że prezydentem państwa którego jestem obywatelem napier...ł się w kibolskich ustawach i podj...ł dziadkowi mieszkanie. Jest się czym pochwalić. :sm:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Po godzinach...

Pogaduchy - strona 61
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone