Policja poinformowała, że w nocy z soboty na niedzielę funkcjonariusze zauważyli mężczyznę posturą przypominającego 57-latka. W teren skierowano wzmożone siły, a poszukiwany oddał w kierunku policjantów ostrzał i zbiegł.
źródło
.png)
Policja poinformowała, że w nocy z soboty na niedzielę funkcjonariusze zauważyli mężczyznę posturą przypominającego 57-latka. W teren skierowano wzmożone siły, a poszukiwany oddał w kierunku policjantów ostrzał i zbiegł.
.png)
stachan napisał(a):Coś jest na rzeczy z tymi strzałami...Policja poinformowała, że w nocy z soboty na niedzielę funkcjonariusze zauważyli mężczyznę posturą przypominającego 57-latka. W teren skierowano wzmożone siły, a poszukiwany oddał w kierunku policjantów ostrzał i zbiegł.
źródło
.png)
.png)
boboo napisał(a):Niedługo dojdą okrzyki "nie dobijajacie nas".
Smuci, smuci taka manipulacja.
Wczoraj byłem na 25-leciu istnienia klubu, w którym jestem od początku jego istnienia.
Przez ostatnie lata jako "pasywny składkowiec".
Niesamowite, ile wersji można usłyszeć na jakiś temat, np. wewnętrznych niesnasek i "walk o zydelek prezesa".
Stołek jeden, chętnych ze trzech,
wersji... hmmm, kalkulator mi zawiesza kumputer.
.png)
Marlowe1994 napisał(a):To jest porazające jak szybko powstają megaidiotyzmy na każdy temat. Teorie spiskowe wytwarzane przez osoby które mają niską samoocenę lub nie potrafią myśleć analitycznie. Kiedyś mieliśmy 20 milionów lekarzy i trenerów a teraz jeszcze policjantów, polityków, fachoffców wszelkiej nacji.
Dziś rano znowu strzelanina. A potem się okazuje że chłop straszył zwierzynę ze swojego pola...
.png)
baunty napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):To jest porazające jak szybko powstają megaidiotyzmy na każdy temat. Teorie spiskowe wytwarzane przez osoby które mają niską samoocenę lub nie potrafią myśleć analitycznie. Kiedyś mieliśmy 20 milionów lekarzy i trenerów a teraz jeszcze policjantów, polityków, fachoffców wszelkiej nacji.
Dziś rano znowu strzelanina. A potem się okazuje że chłop straszył zwierzynę ze swojego pola...
Może i powstaje jakaś ilość błędnych informacji wśród mieszkańców, ale byłbym ostrożny w określaniu ich jako ludzi z niską samooceną lub nie potrafiących myśleć.
Specyfika tego terenu jest taka, że bardzo dużo ludzi ma domy praktycznie przy lesie, często oddalone od innych, więc po prostu się boją. W takiej sytuacji ciężko się dziwić, że ktoś pomylił strzały z petard ze strzałami z broni.
Łatwo jest oceniać, trudniej zrozumieć tę sytuację nie będąc w tzw centrum zdarzeń.
.png)
"wiem, widziałem, przeczytałem na tej liście. podkradłem się do niego w tym:"...Marlowe1994 napisał(a):(...) Skreślił na niej dopiero trzy pozycje — mówi jeden z mieszkańców Starej Wsi.[/i]
.png)
Marlowe1994 napisał(a):Pisząc o twórcach teorii spiskowych, pisałem ogólnie o zjawisku. Ci tam na miejscu wydarzeń to po prostu siedzą pod sklepem po mszy i plotkują. Wymieniają uwagi gdzie moze być zabójca, kto wiedział że kłusuje i ma broń. Kto może mu pomagać itp.
.png)
nie wiadomo co mu strzeli do głowy
Czy nie zacznie nocami się pojawiać w sobie tylko wiadomym celu
.png)
Marlowe1994 napisał(a):nie wiadomo co mu strzeli do głowy
Może policyjny snajperChoć tu rozkazu o SUB nikt nie wyda bo to nie podpada pod terroryzm.
Czy nie zacznie nocami się pojawiać w sobie tylko wiadomym celu
Jaki to mógłby być cel?
.png)
.png)
Marlowe1994 napisał(a):Najszybciej po prowiant i to co mu potrzebne do ukrywania się. Jeśli to był on. W ciąg dalszy egzekucji, ja osobiście nie wierzę. Ale prorokiem jak inni, nie jestem.
.png)
Zabójca dwóch osób ( jeśli trzecia przeżyje), potencjalnie przebywający w okolicy, uzbrojony, realne zagrożenie dla ludzi i kur... Policja ma częściowo związane ręce " bo nie podpada pod terroryzm.