W Tatrach słowackich miałem bliskie spotkanie z misiem
Całe szczęście pobiegł sobie w las.
.png)
empire13 napisał(a):Następnym razem, jak rzucisz jakimś oskarżeniem, to nie zapomnij dołączyć linka
Hoppala, ale się pomyliłem.boboo napisał(a):(...) nie zdziwię się, gdy za kilkanaście / kilkadziesiąt stron tego wątku dowiesz się z własnych słów, że baunty "ma rację".(...) Teraz będzie długie milczenie na ten temat, aż się to rozpłynie w pogaduchach.empire13 napisał(a):Masz rację
(...)
.png)
boboo napisał(a):Hoppala, ale się pomyliłem.boboo napisał(a):(...) nie zdziwię się, gdy za kilkanaście / kilkadziesiąt stron tego wątku dowiesz się z własnych słów, że baunty "ma rację".(...) Teraz będzie długie milczenie na ten temat, aż się to rozpłynie w pogaduchach.empire13 napisał(a):Masz rację
(...)
Nastąpiła zmiana taktyki. Przenoszenie posta na nową stronę.
.png)
.png)
baunty napisał(a):empire13 napisał(a):Następnym razem, jak rzucisz jakimś oskarżeniem, to nie zapomnij dołączyć linka
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Miło, że zgadzasz się ze mną, choć w kilku punktach pisałeś nie na temat - lub przynajmniej nie o tym, o czym ja pisałem mimo, że do mojego postu się odnosiłeś.
Mam niedobór czasowy, więc teraz tylko w skrócie:
- jeszcze raz dzięki za odpowiedź
- temat elektryfikacji kolei ... zaczął się dekady temu i od dawna jest raczej na ukończeniu, a nie jakieś novum![]()
- USA dołączyły powiadasz....ten kraj ma największą emisję CO2 przeliczeniu na osobę, ale super , że dołączyły![]()
- jak widzisz kwestia obliczeń potencjalnego wzrostu temperatury to tylko teoria i są w nich duże różnice
- utylizacja śmigieł wiatraków jest w dalszym ciągu w sferze "pobożnych życzeń" , a ogromną większość jest składowana na wysypiskach lub zakopywana ( już podobnie utylizowano w morzach różne rzeczy - taka bomba z opóźnionym zapłonem).
- a ile ptaków ginie od śmigieł?
No i kwestia CO2 ....
Tu w obliczeniach jest duuuzy margines błędu
CO2 ma korzystny wpływ na rozwój roślin, a te go pochłaniają, więc raczej to jest właściwy kierunek działania.
Dane o tym , że coraz więcej CO2 jest pochłaniane przez naturę, są potwierdzone.
Dwutlenek węgla ma wpływ na ocieplenie pomiędzy 9 a 26%
A wiesz co ma największy wplyw na wzrost temperatury? Para wodna - między 36 a 72 procent.
Jak myślisz, czy ogólna betonoza też ma na to jakiś wpływ?
Tu jeszcze pewien cytat :
"Według danych szwajcarskiego instytutu IPCC natura produkuje ponad 770 mld ton dwutlenku węgla rocznie, z czego około 57 proc. to emisja lądowa (lasy, zwierzęta, wegetacja), a 43 proc. oceany.
Emisja człowieka 42,1 mld ton daje więc około 5,2 proc. globalnej ilości emisji gazu. Jeśli przyjąć, że CO2 wpływa nawet w jednej czwartej na efekt cieplarniany, to cała gospodarka człowieka ma w tym udział 1,3-procentowy.,"
Jeszcze taki szczegół: tylko około 4% CO2 "wyprodukowanego przez człowieka " nie jest pochłonięte przez przyrodę.
W pewnym sensie... ostrzegałemempire13 napisał(a):(...) Naprawdę szkoda czasu na kogoś, kto ignoruje dowody, a zamiast tego powtarza w kółko te same brednie — jak zepsuty gramofon. Widać, że przestawiłeś się na tryb ‘internetowego trolla’, licząc, że nikt go nie sprawdzi. Cóż, sprawdziłem.
Postaram się nadrobić to, czego nie dał "UŻ".romuald22 napisał(a):(...) Całkowania i różniczkowania jeszcze nie widziałem (...)
Jak widzisz na przykładzie "rewelacji klimatycznych i unijnych" serwowanych przez baunty'ego (i nie tylko), to już nie funkcjonuje.romuald22 napisał(a):A kiedyś wystarczyło napisać dwa normalne zdania i ewentualnie wkleić jakiegoś linka
Kolebkę pewnej "ultra/naro" grupy?stachan napisał(a):Przy okazji: powiedz mi Romku co widzisz:
.png)
empire13 napisał(a):...
.
.png)
boboo napisał(a):Przypadkowo obejrzałem wystąpienie Janusza K. - M. (to taki facet, który zamiast krawata ma muszkę).
Ciekawy jestem, ilu tutaj zgadza się z jego teoriami i tezami?
.png)
baunty napisał(a):empire13 napisał(a):...
.
Patrząc co napisałeś w odpowiedzi na mój post,mam już pewność, że nie rozumiesz słowa pisanego .
Znów twierdzisz, że coś napisałem, a nie napisałem tego - a próbując pouczać, powtarzasz to co już pisałem![]()
Oddychaj głęboko jak coś piszesz, odpręż się, może dzięki temu nie będziesz znów pisał od rzeczy.
Wyliczał gdzie bredzisz Ci nie będę, bo nie wierzę, że zrozumiesz. Już ostatnio próbowałem, przyznales mi rację....a teraz znów to samo![]()
Zbliża się długim weekend, na być ładna pogoda - kup sobie np latawiec i pobiegaj z nim na świeżym powietrzu, dotlenisz trochę umysł, to może zaczniesz co nieco kumać.![]()
![]()
Pozdrawiam