Okolice Bosany piękne, na pewno tam zawitamy. Skały i przezroczysta woda cudowne.
A ja teraz na Słoweni jestem. 21 stopni, mam zmarznięty nos i ręce, hmmm mam nadzieję, że jutro Chorwacja przywita nas piękną pogodą.
.png)
.png)
Franz napisał(a):Nie widać, że to Bosana, bo plan amerykański stóp nie ukazuje.
wikusia napisał(a):OOO, jak miło widzieć jedną z naszych ulubionych plaż. Tę i następną (ze schodkami) może odwiedzimy już za 3 dni
ewciaku napisał(a):Oj Maslinko, a co to za przerwa techniczna. Najlepsze plaże na koniec, to ja już z cro wrócę, nie możesz chociaż wymienić tych miejsc. Pięknie proszę
.png)
maslinka napisał(a):Natomiast nasz numer 1 to plaża (zatoczka) Ručica. Za Metajną trzeba jechać kawałek szutrem i jest! Przepiękny widok na Paską Vratę.
.png)
Rysio napisał(a):Zapewniam Cię że Rucica nie łapie się nawet na podium. Może w 1 dziesiątce miałaby szanse choć i to byłoby naciągane. Jedyny plus to knajpka z zimnym piwem i innymi napojami. Minusem jest to, że jest łatwo dostępna od lądu bo niemal na nią samą można od Metajny samochodem dojechać a co za tym idzie grubo oblegana. Fakt gdybym nie miał pontonu też by mnie zauroczyła a tak niestety jej notowania poszły mocno w dół, zarówno pod względem widokowym jak i samego plażowania
Kobieta napisał(a):Chłonę te widoczki, bo cóż pozostało, za rok dopiero Cro i Pag
.png)
maslinka napisał(a):No właśnie, my nie mieliśmy gumjaka, a przynajmniej nie mieliśmy go TAM. Nie tyle chodzi mi o samą plażę, ile o widoki. A te są, chyba mówię dosyć obiektywnie, powalające
.png)
piotrf napisał(a):Mam cichą nadzieję , że we wrześniu teża teraz dogrzewam się Twoją relacją i kombinuję - jak te wszystkie brakujące puzle pozbierać do osobistej , chorwackiej układanki
![]()
Rysio napisał(a):Generalnie plaże i zatoki Kverneru uważam za ładniejsze niż te z Dalmacji (teraz naraziłem się wszystkim którzy twierdzą że prawdziwa Chorwacja zaczyna się od Dalmacji) . Widoki z Rucicy - zgadzam się są świetne, ale wystarczyło podpłynąć jakieś 2 kilometry w kierunku zatoki Slana i Rucica przestała mi się podobać
![]()
[url=https://picasaweb.google.com/Ryszard.Mikolaj
/9Sierpnia2011#5639343730747163522]Klik[/url].
.png)
maslinka napisał(a):Na Cresie też były cudne, ale większość trudno dostępna.
.png)
.png)
helen napisał(a):Rysio a dotarłeś do zatoki Slana? Zobaczcie co znalazłam:
http://www.tiara.sinica.edu.tw/~miki/ko ... slana.html
Powrót do Nasze relacje z podróży