maslinka napisał(a):Dokładnie. Też byłam zaskoczona. Ale w czerwcu na pewno jest luźniej
W przyszłym roku jeśli będzie Chorwacja to pewnie wrzesień i Pewnie min. Pag
.png)
maslinka napisał(a):Dokładnie. Też byłam zaskoczona. Ale w czerwcu na pewno jest luźniej
.png)
maslinka napisał(a):Zjeżdżamy do miasta i próbujemy zaparkować, co nie jest takie proste, bo wszędzie parkometry, a okazuje się, że nie mamy wystarczającej ilości monet. Rozmienianie też słabo nam idzie... Wreszcie udaje się, wrzucamy kwotę za 2 godziny i ruszamy przed siebie, czyli w stronę starówki.
maslinka napisał(a):Ilość ludzi jest przerażająca, a zdecydowana większość tej ludzkiej masy mówi po polsku
maslinka napisał(a):Uciekamy najdalej jak się da. Ale w wąskich uliczkach dopada nas kolejny koszmarek - stragany z różnymi pamiątkowymi ustrojstwami:
Matko, co się stało z tym miastem?
Jeszcze 3 lata temu nie było tu tyle kramów, budek z fast foodem i takich dziwnych zespołów grających muzykę bliską rytmom disco polo.
Potworna komercha zawładnęła tym ładnym miasteczkiem.
.png)
Jacek S napisał(a):A propos kormorana - koło m. Novalja jest Park Krajobrazowy (rezerwat-jakieś błota) z ostoją ptactwa.
.png)
.png)
Marsallah napisał(a):Z tego co pamiętam, jest trochę bezpłatnych miejsc parkingowych, zaraz za rondem przy porcie, jadąc w kierunku starego miasta. W ub. roku parkowałem tam za free przy poczcie.
Marsallah napisał(a):Oj tak. Stari grad mają prześliczny i klimat Pagu bardzo mi odpowiadał, ale poziom komerchy i zapijaczone gówniarstwo nie zachęciły nas do spędzenia tam urlopu. 1 dzień wystarczy...
Elizasz napisał(a):maslinka hihihi, a Twój mąż to się już przyzwyczaił do wrzasków?![]()
![]()
Elizasz napisał(a):Oooo, mamy nowy gatunek krabów, jak widzę! Ale dobrze, że udało mu się z osą!
Elizasz napisał(a):Zatoczkowy odcinek bardzo urokliwy!!!
.png)
.png)
AniaJ. napisał(a):Maslinko, dziękuję za szczegółowy opis Drazicy. Niektóre informacje trochę "niepokojące", ale z opisu wnioskuję, że miejsce Wam się podobało
.png)
Elizasz napisał(a):Tyle pięknych widoków zaserwowałaś, że starczy do następnego wtorku!
Elizasz napisał(a):PS. świetna sukienka
Ania W napisał(a):Piękne tam, plaża wspaniała....Zrobiło mi się żal lata.
Szkoda, że tak zimno na dworze. Przynajmniej "ocieplam się" przy Twoich zdjęciach.![]()
fidosanok napisał(a):A niech mnie ... ale widoki na tym Pagu... a myślałem, że on taki mało ciekawy...![]()
Powrót do Nasze relacje z podróży