.png)
Pakula napisał(a):Ciekawe wyczytałem, że właśnie ma być z długą kolumną...
.png)

Pakula napisał(a):Ciekawe wyczytałem, że właśnie ma być z długą kolumną...
.png)

.png)
ogorek napisał(a):...
- używam oleju XD100 który ma w sobie ADBLUE więc jeszcze polepsza (i tak dobre) wyniki spalania (chodziło o normy czystości)
......
Dostalem informację, że zakaz sprzedazy 2T od 2018/2019 nie dotyczy takich silników jak nowe Evinrude (pewnie i Optimax Merkury i inne nowoczesne 2T). Według producenta spełniają (przewyższają) normy EU i ponoć wypadają w tym nawet lepiej jak uznane 4T.
.png)
panadol79 napisał(a):Dzien dobry.
Wrocilem niestety wczoraj z tygodniowego pobytu pomiedzy splitem a trogirem. W przyszlosci bardzo chcialbym zabrac nawet maly ponton. Przeszukuje aktualne info i wiem juz ze do 2.5m i silnik do 5kw nie potrzebuje winiety ani ubezpieczenia. Patentu jednak u mnie brak. Czy jest ktos na forum kto spotkal sie z ukaraniem za brak uprawnien w przypadku pontonu bez winiety ? Jesli tak z jakimi konsekwencjami mozna sie liczyc ? Pytanie 2 - czy jesli nie potrzebuje patentu ani ubezpieczenia - nie mam takze obowiazku rejestrowania go ?
.png)

panadol79 napisał(a):boboo napisał(a):Będę strzelał:
Dziekuje. Chyba i tak lepiej niz chinszczyzna ? Zreszta za ta cene za komplet (1500sek - niecale 700zl) nie spodziewam sie cudow

.png)
panadol79 napisał(a):boboo napisał(a):Będę strzelał:
Dziekuje. Chyba i tak lepiej niz chinszczyzna ? Zreszta za ta cene za komplet (1500sek - niecale 700zl) nie spodziewam sie cudow
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...