Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.05.2021 16:39

Nie należy zapominać o ostatnim meczu Łukasza Piszczka w barwach Borussii Dortmund i świetnym pożegnaniu jakie urządzono legendzie BVB. :D

https://twitter.com/i/status/1396123288187940871
Załączniki:
IMG_20210522_174307.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2021 16:43

CROberto napisał(a):Jesteś fanatykiem - nie kibicem...

Wuja o mnie wiesz więc poszukaj fanatyka w rodzinie :wink:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 22.05.2021 17:12

alechandro napisał(a):
CROberto napisał(a):Jesteś fanatykiem - nie kibicem...

Wuja o mnie wiesz więc poszukaj fanatyka w rodzinie :wink:

Co Ty mi tu z rodziną wyjeżdżasz .?
Odnoszę się do Twoich słów ...
Napisałeś ( a za chwilę usunąłeś) że jesteś fanem Gerda...
Słaba wymówka ,żeby przykryła wtopę...
Gdy Gerd ustanowił rekord, to Ty raczkowałeś ...
Zresztą większość jego goli, to takie dopychane szmaty jak i Paolo Rossiego... :roll: ( to już powinieneś pamiętać :lol: )

Dużo tu piszesz , i od dawna - więc wiem więcej, niż Ci się wydaje...( czytam wszystko)

W polemikę nie wchodzę - fanatyk nie jest obiektywny...
Gdyby nie obcokrajowcy , to wolalbym piłkę żeńską obejrzeć, niż tych wymoczków z Serie A .

Btw.
W całej włoskiej historii - tylko Del Piero i R.Baggio - mogą stanąć w rzędzie z RL ( z tym ,że już nie grają )
Nie trawię włoskich piłkarzy ,za mentalność kombinatorów i oszustów :!: ale wybitnych doceniam...
To jest obiektywizm...

Zdrówko Alex :papa:
Ostatnio edytowano 22.05.2021 17:22 przez CROberto, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2021 17:21

Ale uwierz mi mam na to wyrąbane, jakie są Twoje pragnienia i marzenia. Rzecz polega na tym, że jest tyle lig, rozgrywek i każdy znajdzie coś dla siebie. Niektórym trudno zrozumieć, że ktoś nie kibicuje polskiej reprezentacji i polskim piłkarzom. Pozdrawiam.
Typ jara się Robusiem a jednocześnie twierdzi, że Gerd Muller czy P. Rossi wpychali szmaty, brawo...obiektywizm w czystej postaci.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.05.2021 17:27

1971/1972.
A więc mnie jeszcze na świecie nie było. :wink:

Müller strzelił swoje 40 bramek w 34 meczach.
Lewandowski zrobił to w 29.
To też nie bez znaczenia.

Nigdy nie widziałem jak gra Müller, Pele, Cruyff czy inni wybitni piłkarze tamtych lat, więc się na ten temat nie wypowiadam.
Co serdecznie polecam też innym. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2021 17:35

Cieszę się Waszym szczęściem, dla mnie ciekawsza jest w tej chwili walka o mistrzostwo Hiszpanii gdyż zarówno Atletico jak i Real przegrywają.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 22.05.2021 17:39

alechandro napisał(a):Niektórym trudno zrozumieć, że ktoś nie kibicuje polskiej reprezentacji i polskim piłkarzom.

Zamykając ten temat ,odpowiem Ci ...
Tu nie chodzi, o kibicowanie konkretnym nacjom...
Jako kibic - przyklasnę zdobywcy rekordu , czy też medalu wybitnemu sportowcowi , bez względu na narodowość ( pod warunkiem , że osiągnął to uczciwie )
Hej :papa:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 22.05.2021 17:43

alechandro napisał(a):Niektórym trudno zrozumieć, że ktoś nie kibicuje polskiej reprezentacji i polskim piłkarzom.

Przecież to nie jest jakiś obowiązek narodowy więc luz, jednak nie kibicować, a trzymać kciuki aby naszym się nie udawało to jest ogromna różnica :D.
Takie luźnie spostrzeżenie nic więcej.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 22.05.2021 17:50

CROberto napisał(a):

Zamykając ten temat ,odpowiem Ci ...
Tu nie chodzi, o kibicowanie konkretnym nacjom...
Jako kibic - przyklasnę zdobywcy rekordu , czy też medalu wybitnemu sportowcowi , bez względu na narodowość ( pod warunkiem , że osiągnął to uczciwie )
Hej :papa:

Alechandro, nie musisz kibicować Polskim sportowcom, ale czy to musi być równoznaczne z wylewaniem hejtu na coś/kogoś komu nie kibicujesz?

CROberto, dokładnie o to chodzi - umieć docenić czyjąś klasę, bez względu na sympatie.

Przykra sprawa, że nasz rodak pisze jakąś tam historię, a tu tego typu dyskusje.

Anakin zwrócił uwagę na Piszczka, który też de facto jest w pewnym sensie legendą Borussii.
Jest na necie film ze scenami po finale pucharu Niemiec.
Warto obejrzeć.

Tacy sportowcy przynoszą chlubę Polsce, tego bym się trzymał.

PS Gerd Müller strzelał też bramki naszej reprezentacji - np tę w meczu półfinałowym na MŚ w '74
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2021 18:00

Ok, w takim razie pokażcie mi gdzie tutaj jest hejt. Zanim odpowiecie, zapoznajcie się ze znaczeniem tego słowa i zastanówcie się czy moje słowa pod to pojęcie podchodzą. To raczej hejt pojawił się w stronę włoskich piłkarzy niż w stronę Lewego ode mnie. Śmieszne, że ktoś zarzuca mi hejt, którego nie ma a sam go produkuje nie znając w ogóle znaczenia słów jakimi się posługuje.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2021 18:04

8)
Załączniki:
Opera Zrzut ekranu_2021-05-22_190030_sportowefakty.wp (Copy).jpg
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.05.2021 18:52

Atletico Madryt mistrzem Hiszpanii.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 22.05.2021 19:00

Wy tu o wielkiej piłce, a ja tylko wspomnę, że drużyna Bruk-Bet Termalica Nieciecza jest bardzo bliska powrotu do Ekstraklasy po trzech latach pobytu w I lidze :wink: :) .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2021 19:08

Nefer napisał(a):Wy tu o wielkiej piłce, a ja tylko wspomnę, że drużyna Bruk-Bet Termalica Nieciecza jest bardzo bliska powrotu do Ekstraklasy po trzech latach pobytu w I lidze :wink: :) .

Ciekawe na jak długo? :wink:
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 22.05.2021 19:16

Poprzednio trzy sezony grali w Ekstraklasie, może teraz będzie podobnie. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone