Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 31.12.2013 13:41

zaraz zaraz dla wszystkich najlepszym rozwiązaniem to MP dla (L)
;)
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 31.12.2013 13:48

slapol napisał(a):
Sven napisał(a):....
Z okazji Nowego Roku życzę wszystkim najlepszego

zdobycia MP przez Legię....

Ja także przyłączam się do życzeń. :P
Jednak wydaje mi się, że z tym ITI trochę przesadziłeś. Jeśli nie oni to kto? 8O :roll:
Solorz, wojsko, miasto czy może ktoś pokroju nie żyjącego Grobelnego? :evil:
Trzymajmy się .....do połowy lutego.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 31.12.2013 14:36

No to jak jesteśmy w tej tonacji to powtórzę swoje życzenia.

Kiepura napisał(a):No to pełnych i kolorowych stadionów wszystkim życzę.

Sven napisał(a):dobrze, że angielska gra bo czasami trzeba jakieś meczywo obejrzeć, nałóg to straszna rzecz :D

No właśnie, jedyna liga którą trawię poza naszą.

Ja jestem w sumie w szczęśliwej sytuacji, bo jako kibic Wisły mam szeroki program do wyboru w zimowe tygodnie. Koszykarki (tu wysoki poziom sportowy - rozgrywki Euroligi), futsalowcy (też nogą kopią na całkiem niezłym poziomie), siatkarki (no tu głównie ambicja, walka no i wrażenia estetyczne :wink: :D ) i koszykarze.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.12.2013 17:13

Sven napisał(a):zaraz zaraz dla wszystkich najlepszym rozwiązaniem to MP dla (L)
;)

Gówno prawda :wink: ...też Ci życzę wszystkiego najlepszego :lol:

A teraz idę na imprezę bez piłki nozż :papa: ej
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 31.12.2013 21:42

dziękujemy pozdrawiamy ;)

Według serwisu UltrasWorld, ultrasi Legii prezentowali się najlepiej na świecie w 2013 roku. Klasyfikacja obejmowała całokształt działalności, nie tylko pojedyncze choreografie. W niemal godzinnym materiale video podsumowującym rok 2013 w wykonaniu ultrasów na całym świecie wyróżnione zostały legijne prezentacje (od 48:13):

kartoniada "Równajcie do NajlepSzych" z wizerunkiem Kazimierza Deyny, chaos z flag i pirotechniki, oprawa z Rzymu, kartoniada "2013" z finału PP ze Śląskiem, legijny witraż, prezentacja "UEFA - Ultra Extreme Fanatical Atmosphere" z meczu ze Steauą, trójstronna kartoniada na wyjazdowym meczu z Wisłą, prezentacja "Warsaw - the city that survived its own death", racowisko na wyjazdowym meczu ze Śląskiem, prezentacja "Hardcorowcy z wyboru" z meczu rugby, "Habemus Campione" zaprezentowane na meczu ze Śląskiem oraz feta mistrzowska na Starówce.

Na miejscu drugim sklasyfikowano "Delije" - ekipę Crvenej Zvezdy Belgrad. Miejsce na podium zajęli także "Los Guerreros" z argentyńskiego Rosario Central. Pełna klasyfikacja:

1. Legia Warszawa - "Nieznani Sprawcy"
2. Crvena Zvezda Belgrad - "Delije"
3. Rosario Central - "Los Guerreros"
4. Panathinaikos Ateny - "Gate 13"
5. Wydad A.C.
6. Ca Penarol - "Barra Amsterdam"
7. AEL Limassol - "Gate 3"
8. Borussia Dortmund - "The Unity", "Desperados", "Jubos"
9. FC Kopenhaga - "Sektion 12"
10. Al Ahly - "Ultras Ahlawy", "Ultras Devils"

te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 31.12.2013 23:06

piękne, wcale się nie dziwię, że L-ka No1; jak dla mnie oprawa najbardziej zróżnicowana i efektowna

ale że nie ma ultrasów Hajduka i Milanu :roll: :?:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.01.2014 14:53

No i złapał Katar katarzyna ... ;)

Znaczy mocarze z FIFA otrzeźwieli po zalewie gotówki i skumali, że przy pięćdziesięciostopniowych upałach nawet kibice na stadion nie przyjdą, a co dopiero piłkarze, więc dumali, dumali i wydumali ... rozgrywki drugi sort ;)

Ciekawe kto oleje ligę i im przyjedzie w listopadzie i grudniu poza rezerwowymi z europejskich klubów :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.01.2014 16:35

Pytanie brzmi - kto wziął w łapę.
:)
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 09.01.2014 11:25

Tymczasem w zielonej części Warszawy strzelają korki od szampana.ITI sprzedaję Legię
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 09.01.2014 11:43

będzie będzie się działo ;)

ITI Patataj
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 09.01.2014 12:20

Nie sądzę żeby to był ostateczny właściciel. To raczej przygotowanie do większej transakcji i obym się nie mylił.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 09.01.2014 15:14

Sven napisał(a):będzie będzie się działo ;)

ITI Patataj

Sven gratuluję Legii najlepszego transferu od lat, bez szydery, niestety /z punktu widzenia kibica Lecha/ wiem co piszę. Darek do mój brat cioteczny, razem się wychowywaliśmy, po tym jak wyjechał do Stanów relacje nie są może tak zażyłe ale czasem się spotykamy. Jak wszedł do do RN Legii jakiś czas temu to były pierwsze rodzinne zgrzyty, teraz to już nie wiem jak z nim rozmawiać ;)

A poważniej - genialny prawnik i menadżer - który przyniósł Kulczykowi lukratywne zyski na polach o których Kulczyk pojęcia nie miał /ropa i gaz w Afryce. Azji i Wenezueli/. Ma taką pozycję i jaja, że gdy jakiś czas temu Kulczyk przyprowadził mu do zarządu synusia to potrafił się mu postawić, a gdy miarka się przebrała po prostu z Kulczykiem się rozstał - w bardzo niesympatycznych okolicznościach. Oprócz tego, że jest fachurą to jest też kibicem Legii. Nie od dziecka ale od powrotu do Polski na pewno, wychowywał się w Bydgoszczy, łażenia na Zawisze nie kojarzę, raczej żużel.
Nie wiem jak rozwiąże kwestię splaty długu / ma b. dobre kontakty z Walterem, był przyjacielem Wejcherta/ ale jestem pewnien że dzięki kontaktom przyciągnie do Legii potężny kapitał. Sam kasy ma sporo ale nie tyle by wydawać ją na tak drogą zabawkę bez gwarancji zysku.
Obawiam się że my z naszymi Rutkami możemy teraz zostać naprawdę daleko w tyle. Po raz pierwszy w polskiej ekstraklapie w zarządzaniu pojawi się naprawdę nowa jakość.
Krótko mówiąc zazdraszczam.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 09.01.2014 15:53

Cienkie Bolki.

Jak na piłkę oczywiście.
Może ktoś za nimi stoi, mafia albo kto tam.
Kulczyk raczej nie, bo jak dobrze pamiętam on nawet do Lecha nie chciał swego czasu dokładać.
Ale osobiście wątpię, by były to słupy.

Tak czy siak kibice Legii doczekali się.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2014 18:42

U nas też 50,63 % akcji przeszło w ręce spółek prywatnych. Jakie to będzie miało znaczenie dla przyszłego funkcjonowania klubu - nie wie nikt :roll:
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 09.01.2014 20:18

te kiero napisał(a):piękne, wcale się nie dziwię, że L-ka No1; jak dla mnie oprawa najbardziej zróżnicowana i efektowna

ale że nie ma ultrasów Hajduka i Milanu :roll: :?:

Hajduk Split jasne jak najbardziej zalicza się do owej czołówki ultras w Europie. Akurat z tym ,że Milan coś prezentuje to raczej jest na skalę hmm?? przeciętnej rozwagi między naszymi Polskimi klubami, a raczej był powiedział ultrasami. Każdy to podkreśli, że My jako Polska jesteśmy jednymi z czołowych przedstawicieli sceny ultras w Europie i czy to jest Legia, Górnik, Śląsk , Wisła itp. nie ma w sumie takiego znaczenia, bo jesteśmy i prezentujemy coś mimo takich restrykcji na boiskach czy też trybunach. 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone