Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.12.2013 22:30

slapol napisał(a):Ostatnio Schlierenzauer i Bardal wiedząc, że będzie w d....ę - też nie skakali :wink: :D

A Legia to który? ;)
Kiepura napisał(a):Znowu Wam stadion zamkneli 8O zieeew...

No właśnie ja się już gubię ... To ma coś wspólnego z Ukrainą, czy z tym przebiegunowaniem Słońca? :?

:)
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 03.12.2013 15:19

Skoro nasi zawodowcy nie chcą wyjść jutro na boisko, to może my się spikniemy i se pykniemy w gałę na Ł3. Szkoda zmarnować termin. Wojewoda nie wpuści kibiców, nie będzie obciachu, jakby co. 8O :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.12.2013 20:38

dario7 napisał(a):Skoro nasi zawodowcy nie chcą wyjść jutro na boisko, to może my się spikniemy i se pykniemy w gałę na Ł3. Szkoda zmarnować termin. Wojewoda nie wpuści kibiców, nie będzie obciachu, jakby co. 8O :lol:

I to jest dobra myśl :lol:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 03.12.2013 20:49

Sven napisał(a):Kurs przyspieszony TVN24 "Jak odróżnić kibola od kibica".
To proste:
- kibol mówi "wypierdalajcie kurwy"
- kibic mówi "vaffanculo bastardi"

No i jeszcze może liczyć na opiekę swojego Państwa.

http://sport.interia.pl/liga-europejska/news-pikieta-kibicow-lazio-przed-msz-wloch,nId,1067668

Przed gmachem włoskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych w Wiecznym Mieście zgromadzili się po południu fani Lazio, by wyrazić solidarność z aresztowanymi w Polsce. Przynieśli transparent: "Uwolnijcie ich". W trakcie wiecu zbierano pieniądze dla osób przebywających jeszcze w Polsce, by mogły po opuszczeniu aresztu wrócić do domu.

Sprawa kibiców powinna zostać omówiona na forum UE - uważa wiceprzewodnicząca Parlamentu Europejskiego Włoszka Roberta Angelilli. Taką interpelację złożyła w Komisji Europejskiej i Radzie UE w Brukseli.

Następnie Angelilli podkreśliła: "Wiele przypadków związanych z zatrzymaniem i osądzeniem obywateli włoskich jest niejasnych, a charakteryzują je ewidentne nadużycia i przesada ze strony władz Polski".

Zarzuty pod adresem polskich sił porządkowych skierował także w poniedziałek szef Włoskiego Komitetu Olimpijskiego Giovanni Malago.
(...)
"Abstrahując od zachowania niektórych jednostek, postawę sił porządkowych wyróżniał na pewno brak respektu dla podstawowych norm" - powiedział Malago

Wcześniej o konieczności wyjaśnienia sprawy zatrzymania kibiców wypowiedziała się minister spraw zagranicznych Włoch Emma Bonino.

------------------------------------------------

slapol napisał(a):
dario7 napisał(a):Skoro nasi zawodowcy nie chcą wyjść jutro na boisko, to może my się spikniemy i se pykniemy w gałę na Ł3. Szkoda zmarnować termin. Wojewoda nie wpuści kibiców, nie będzie obciachu, jakby co. 8O :lol:

I to jest dobra myśl :lol:

Ustawka z Legią, kurde taka okazja a mam wieczór zajęty. :lol:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 03.12.2013 21:13

Kiepura

zapodaj jakiś wolny termin to wpadniemy na R22 i tam se pykniemy.......ustawkę :lol:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.12.2013 22:27

Serce w pasy napisał(a):
walp napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Co do decyzji policji to niech wymienią komendanta z Bydgoszczy(bo sobie chłopina nie radzi),a nie myślą o zamykaniu innych stadionów. Który to już raz Bydgoszcz nie poradziła sobie z przyjezdnymi?

Obecny komendant urzęduje od maja b.r. Wcześniejsze zadymy miały miejsce za rządów jego poprzedników, więc zmiany na tym stołku problemu nie rozwiążą.
Pomysł z zamykaniem stadionów dla przyjezdnych kibiców rzeczywiście nietrafiony i zgadzam się z decyzją Prezesa Bońka, iż byłoby to przejawem bezsilności.
Widzę jednak, że winni stadionowych demolek są ciągle policjanci, a nie bandyci, to mnie martwi. :(

Debili nie brakuje. Tylko dlaczego wszędzie sobie z nimi radzą, a po raz kolejny w Bydgoszczy nie dają rady.
Nie wiem czy klub czy policja czy miasto czy wszyscy razem?

Legia-Ruch-bez-kibicow-Stadion-zamkniety
Wydaje mi się, że to nie jest problem lokalny :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.12.2013 22:35

Wiesz co? Race, a kopanie reporterki czy kolejna bijatyka na stadionie to jednak jest inna para kaloszy.
U nas zamknięto stadion po derbach na dwa mecze, za odpalenie 8 (słownie ośmiu) rac i odpalenie kilku petard hukowych.
W świetle ww to Was chyba łagodniej potraktowano. :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.12.2013 22:46

Nie, no oczywiście, że to jest inna para kaloszy. Tym bardziej, że - jak próbowano mi udowadniać - to służby porządkowe są odpowiedzialne za te ekscesy.
Mam nadzieję, że do rundy wiosennej uporają się z problemami, bo teraz już na mecze nie chodzę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.12.2013 23:12

walp napisał(a):Nie, no oczywiście, że to jest inna para kaloszy. Tym bardziej, że - jak próbowano mi udowadniać - to służby porządkowe są odpowiedzialne za te ekscesy.
Mam nadzieję, że do rundy wiosennej uporają się z problemami, bo teraz już na mecze nie chodzę.

Piłka nożna dla kibiców.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.12.2013 23:41

Serce w pasy napisał(a):Piłka nożna dla kibiców.

Bardzo trafna konstatacja. :!:

Nie chcę jednak narażać ani siebie, ani tych których zabieram na mecz. Mamy już aurę zimową i nieprzyjemnie byłoby przez przypadek zostać polanym wodą z armatki, albo co gorsza dostać krzesełkiem. :(
Nie chciałbym również natknąć się na rozwydrzoną grupę, którą po meczu z Widzewem, ze swojego mieszkania w pobliżu stadionu sfilmował kolega.
Dlatego wyraziłem nadzieję, że zarówno władze klubu jak i miasta znajdą rozwiązanie tego problemu.
Ty jednak chyba źle coś zrozumiałeś, bo nie mam zamiaru przestać kibicować.
By the way, dzisiaj Zawisza grał o umocnienie w ósemce i .... rozbił Piasta 6:0. :wink:
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 04.12.2013 00:19

Dzisiejsze wykonanie Górnika z Widzewem bardzo fajne. Aż chce się oglądać takie mecze :) szczególnie te końcówki w Zabrzu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.12.2013 22:47

O wygraliśmy z Lechią :)

Nie mogłem być na stadionie ale oglądam Ligę Pus Extra w nc+ i nie wygląda to źle.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 04.12.2013 23:16

W Lubinie "kibice" piłkarzy pobili 8O
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.12.2013 07:37

Serce w pasy napisał(a):O wygraliśmy z Lechią :)

:(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.12.2013 09:42

Vjetar napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):O wygraliśmy z Lechią :)

:(

Chyba się już przyzwyczaiłeś do przegranych :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone