Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.09.2013 10:26

Taaaaa przed chwilą w jakimś radiu powiedzieli, że nawet mamy szanse wyjść z pierwszego miejsca :)

To się nazywa pompowanie balona.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.09.2013 10:33

Serce w pasy napisał(a):Taaaaa przed chwilą w jakimś radiu powiedzieli, że nawet mamy szanse wyjść z pierwszego miejsca :)

A kierunek podawali? ;)

I mówili, na co wyjść? :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.09.2013 13:12

GSM napisał(a):Za określenie Polaczek obowiązkowa choć metaforyczna "kula w łeb" dla każdego przygłupa

Uważaj z takimi tekstami może...przygłupa poszukaj sobie w swoim gronie jeżeli kogoś konkretnego masz na myśli...
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 11.09.2013 14:19

GSM napisał(a):Za określenie Polaczek obowiązkowa choć metaforyczna "kula w łeb" dla każdego przygłupa.W normalnym społeczeństwie,normalni ludzie jako grzech największy widzą brak poszanowania dla własnego narodu i nie ma najmniejszego znaczenia ,że temu czy tamtemu niedorozwojowi chodziło o coś pobocznego ponieważ wykorzystuje do tego pogardliwe określenie własnych rodaków czyli sam siebie uważa za gów...(co akurat w tym przypadku jak najbardziej pasuje,ale niedopuszczalne jest uważać iż całość kraju ma tak samo)

Nie mnie osądzać, ale moim zdaniem, jeśli ktoś tu zasługuje na bana to właśnie Ty :evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.09.2013 14:37

...przygłup, niedorozwój, goowno... to określenia tego asa...
Kiedy przypominam sobie za jaką drobnostkę kiedyś dostałem bana 8O

Nie gardzę i nie lekceważę swojego narodu i swoich rodaków ale poszczególne jednostki tak... :wink:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.09.2013 16:20

anakin napisał(a):
Kiepura napisał(a):On tak zawsze grał. Taki stajl. Nieprawdopodobna łatwość w dochodzeniu do sytuacji (co tam Robak pokazał w II połowie i ile miał okazji) i równie nieprawdopodobna łatwość ich marnowania. Wykorzystywał zawsze jedną na pięć. Zwykle tą najtrudniejszą.

I dlatego powienien grać w Kmicie Zabierzów (bez obrazy dla Kmity oczywiście.
Max.
A nie w Wiśle czy nie daj buk reprezentacji.
Ale jak to mówią: "tonący Brożka się chwyta".

Czy bedzie grał w Wiśle czy nie to już sprawa jego, właściciela i kibiców.
Przypomne Ci tylko, że przez kilka sezonów, pomimo swojego specyficznego "stajla" strzelał regularnie kilkanaście goli w sezonie w lidze + gole w europejskich pucharach. Stary nie jest i jeżeli zostanie dobrze przygotowany do sezonu to może tą całą naszą kapuścianą ligę wciągnąć nosem. Kompletnie nieprzygotowany do sezonu i nie czujący piłki Brożek był i tak lepszy od niejakiego Robaka.

Bo jego powołanie to

"tonący Brożka się chwyta"

Bo na tej pozycji mamy jednego, podobno "klasy światowej" napastnika, który w kadrze gra słabo a od czasu do czasu średnio i który nota bene również seriami marnuje setki ale to mało kto zauważa.
I...
I to by było na tyle.
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 11.09.2013 17:23

alechandro napisał(a):...przygłup, niedorozwój, goowno... to określenia tego asa...
Kiedy przypominam sobie za jaką drobnostkę kiedyś dostałem bana 8O

Nie gardzę i nie lekceważę swojego narodu i swoich rodaków ale poszczególne jednostki tak... :wink:

Myślę, że określenia te wyrwałeś z kontekstu. Raczej nie użyłbym tak ostrych słów. Mnie osobiście rażą określenia typu "polaczek". Dla mnie prowokacyjne. Fajnie że ktoś(GSM) na to reaguje, a że za ostro...
Forum turystyczne, nie ma mojej zgody ( jako jednego z tysiąca użytkowników) na takie określenia w stosunku do Polaków czemu nie raz dałem wyraz.
GAJUS
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.09.2013 17:40

Gajus.ems napisał(a):
Myślę, że określenia te wyrwałeś z kontekstu.

Raczej nie...działał umyślnie i taki miał zamiar...
Polecam wątek temu gościowi :
nieznajomosc-prawa-czyli-moze-zabolec-t41699.html
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.09.2013 20:01

Tutaj możemy z sympatii pokibicować, bardzo dobrze sobie radzą:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/el ... ?tid=206td
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.09.2013 20:17

Kiepura napisał(a):Bo na tej pozycji mamy jednego, podobno "klasy światowej" napastnika, który w kadrze gra słabo a od czasu do czasu średnio i który nota bene również seriami marnuje setki ale to mało kto zauważa.
I...
I to by było na tyle.

Czy się to komuś podoba czy nie - mamy takiego napastnika.
Nie powiesz mi, że Bayern czy Man.U (np) wywalą 25 baniek ojro na "pinokia".
Nie powiesz mi, że 24 bramki w Budneslidze + bodajże 10 w LM to przypadek.

Przeciwników Lewandowskiego jest tyle samo co jego zwolenników.
Ja należę do tej drugiej grupy.

O Brożku już mi sie nie chce, bo nie mam zwyczaju kopać leżacego.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.09.2013 21:08

anakin napisał(a):Czy się to komuś podoba czy nie - mamy takiego napastnika.
Nie powiesz mi, że Bayern czy Man.U (np) wywalą 25 baniek ojro na "pinokia".
Nie powiesz mi, że 24 bramki w Budneslidze + bodajże 10 w LM to przypadek.

Już tu kiedyś napisałem, ale powtórze. Występy RL w Borussii interesują mnie tyle co kariera pani Joli na londyńskim zmywaku.
Interesuje mnie jego gra w reprezentacji. A tu zarówno w sferze mentalnej jak i sportowej na razie średniawo.

Brożka od strony sportowej nie zamierzam bronić (o czym tu dyskutować, co najwyżej mogę wyrazić zdziwienie, że go w ogóle powołano) bo napastnika rozlicza się z bramek.
Tą samą miarę stosuje do RL.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 11.09.2013 21:15

Kiepura napisał(a):Tą samą miarę stosuje do RL.

Daj mu szansę.

Deyna czy Boniek nie zawsze zachwycali.

Lewy w tej chwili, to jedyny ( może Piszczek jeszcze ) europejskiej klasy zawodnik w naszym zespole.

:hut:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.09.2013 21:36

Jak zagra dobrze w reprezentacji to go pochwalę.
Tylko niech mi da szanse :D

Od strony mentalnej to nie wiem co by się musiało stać, bym zmienił o nim zdanie.
Może jak powtórzy coś takiego co kiedyś Boniek w meczu z Albanią zrobił ?

Lewy w tej chwili, to jedyny ( może Piszczek jeszcze ) europejskiej klasy zawodnik w naszym zespole.

Piłkarsko Błaszczykowski jest od niego lepszy.
Ale powszechna ocena (i cena) piłkarzy to rzecz bardzo niewymierna.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.09.2013 21:56

kaszubskiexpress napisał(a):Deyna czy Boniek nie zawsze zachwycali.

Kiepura napisał(a):Może jak powtórzy coś takiego co kiedyś Boniek w meczu z Albanią zrobił ?
Ale powszechna ocena (i cena) piłkarzy to rzecz bardzo niewymierna.

Porównując z tymi piłkarzami i ... abstrahując od oceny i ceny, wymiernie wygląda to tak:

Deyna w 97 meczach strzelił 41 goli, średnia 0,42
Boniek w 80 meczach trafił 24 razy; średnia 0,30
Lewandowski w 56 meczach zdobył 18 bramek; średnia 0,32 (i nadal gra)

Lewy jest krytykowany głównie za brak skuteczności strzeleckiej w reprezentacji narodowej.
W BVB strzela (dla Niemców, co gorsza :evil: ), a w narodowej słabo. :? :?:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.09.2013 22:02

walp napisał(a):Lewy jest krytykowany głównie za brak skuteczności strzeleckiej w reprezentacji narodowej.
W BVB strzela (dla Niemców, co gorsza :evil: ), a w narodowej słabo. :? :?:

Więc problem nie lezy w RL, tylko w tych, z którymi mu przyszło grać.
I tyle.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone