Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 28.05.2013 18:38

Polonia bez licencji :/

:(
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 28.05.2013 19:23

Przykre, ale musisz pamiętać, że to licencja Groclinu.

Jest to jakaś droga do odrodzenia klubu.
Ale jak czytam, że prezes stowarzyszenia kibiców mówi o kupnie licencji zespołu z pierwszej ligi to myśle, ze lepiej żeby Polonia rozpłynęła się w nicość.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 28.05.2013 19:44

Licencja Groclinu, która pewnie wcześniej była licencją Sokoła Pniewy.
Takie cuda tylko w polskiej lidze...
No i w Erze.... :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2013 20:20

Kiepura napisał(a):.....
Jest to jakaś droga do odrodzenia klubu.
Ale jak czytam, że prezes stowarzyszenia kibiców mówi o kupnie licencji zespołu z pierwszej ligi to myśle, ze lepiej żeby Polonia rozpłynęła się w nicość.

Jakiś czas temu koszykarski Śląsk kupił jakąś dziką kartę i pograł bez sensu w "I Dywizji", po czym przepadł, a ten "właściwy" poprzez dźwiganie się z drugiej, poprzez pierwszą ligę awansował do Ekstraklasy koszykarskiej i chociaż przyszłość niekoniecznie różowa (bo na tą chwilę brak konkretnych sponsorów), to jednak jest to NAJWŁAŚCIWSZA droga :!:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 28.05.2013 20:45

Lechia Gdańsk.

Różnie tam było i nie do końca różowo. Ale po upadku przeszli od A klasy do Ekstraklasy.
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Postnapisał(a) DCK » 29.05.2013 07:02

kleeberg napisał(a):
pawelli napisał(a):Jak dzielna kielecka po(mi)licja zepsuła historyczne zwycięstwo nad Jagą

Oświadczenie policji,a rzeczywistość.

http://www.swietokrzyska.policja.gov.pl ... ykul=23115

jest dalszy ciąg tej historii, na szczęście są media, które chcą rzetelnej oceny tego co zaszło:

pawelli
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) pawelli » 29.05.2013 07:30

całe szczęście
GSM
Cromaniak

Postnapisał(a) GSM » 29.05.2013 08:12

anakin napisał(a):Licencja Groclinu, która pewnie wcześniej była licencją Sokoła Pniewy.
Takie cuda tylko w polskiej lidze...
No i w Erze.... :D

No i w ligach północnoamerykańskich ;)(NBA,NFL itd)

Wierz mi,że to handlowanie licencjami itp w naszej lidze w porównaniu z wieloma innymi państwami jest całkiem cywilizowane i usankcjonowane;).
Na szczęście takie ruchy są wśród kibicowskiej braci widziane fatalnie jako coś pozbawionego honoru i zdecydowana większość z nich wymusza na władzach odstąpienie od tego typu poczynań(Pogoń(gdzie przecież przez jakiś czas funkcjonowały dwie równoległe drużyny),Lechia,GKS Katowice,Śląsk itp) co praktycznie zawsze z perspektywy czasu okazuje się dobre dla klubów bo ci wszyscy handlarze to szemrani,skoncentrowani tylko na własnym ja biznesmeni którzy mają klub jako taki gdzieś i kiedy coś nie idzie zwijają manatki likwidując swoje twory
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 29.05.2013 09:24

GSM napisał(a):.........

Nie mam aż takiej wiedzy, żeby o tym dyskutować, ale to dla mnie jest po prostu chore.
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Postnapisał(a) DCK » 29.05.2013 09:42

Nie wiem, czy wszyscy znają ten portal więc wklejam link do analizy sytuacji spadkowej i "zagrożenia" pucharami Piasta i Górnika sporzadzoną jak co roku przez Mogiela. Oczywiście jest robiona na podstawie statystyk przy uzyciu metody Poissona. Ciekawa jest tabelka, która pokazuje jakie procentowe szansa ma dana drużyna na zajęcie danego miejsca na koniec sezonu

co się może zdarzyć w naszej lidze
kleeberg
Koneser

Postnapisał(a) kleeberg » 29.05.2013 10:09

Kiepura napisał(a):Lechia Gdańsk.

Różnie tam było i nie do końca różowo. Ale po upadku przeszli od A klasy do Ekstraklasy.

Pogoń Szczecin
Przerobione to samo od podstaw,dzięki postawie i zaangażowaniu kibiców.
GSM
Cromaniak

Postnapisał(a) GSM » 29.05.2013 16:23

anakin napisał(a):Nie mam aż takiej wiedzy, żeby o tym dyskutować, ale to dla mnie jest po prostu chore.

Czyli się zgadzamy
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) pawelli » 29.05.2013 19:26

mysle że niestety GKS się nie obroni i niestety spadnie ....
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 30.05.2013 11:47

He, he

nie wiedziałem czy to wkleić do działu kryminalnego czy "Trochę humoru 2"

Jednak pasuje do ostatniego wątku dyskusji to se tutej wkleje

Było by :lool: gdyby nie :twisted:
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 30.05.2013 17:01

Jak podali komentatorzy NC+, w poniedziałek Smuda zostanie zaprezentowany jako trener Wisły... 8O Czarno widzę przyszłość tego klubu...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone