Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.05.2013 18:42

slapol napisał(a):Ja się cieszę na te widoki :lol:

To Ty Slapek nie jesteś Polakiem :lool:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 20.05.2013 19:06

slapol napisał(a):A ja teraz z innej bańki....
Zerkając na ostatnie mecze można już istotnie zauważyć nowe, budujące się stadiony.
Górnik, Jagiellonia, Podbeskidzie.... kolejne fajne obiekty. Chyba niedługo w Europie nie będziemy się już wstydzić z tego powodu - co więcej, wiele krajów w tym zakresie będzie za nami :)
Wiem, wiem.... :wink: ... nie atakujcie, że mało kibiców, że obiekty za duże.... itp. itd.
Ja się cieszę na te widoki :lol:

Ja również. Od zawsze pisałem, że jedynymi wygranymi Euro 2012 będą kibice. Ot, chichot historii.

Za 1,5 roku poza Widzewem i Ruchem reszta będzie miała nowe stadiony. Na tle nawet lepszych lig od naszej będzie to baza nowocześniejsza a napewno nowsza.

O kibiców się nie martw. Widać już schyłek "zawziętych". Skończy się nagonka medialna, wróci finansowanie z tytułu zakładów bukmacherskich, poziom ligi się podniesie to i stadiony się zapełnią.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.05.2013 19:29

Bocian napisał(a):
slapol napisał(a):Ja się cieszę na te widoki :lol:

To Ty Slapek nie jesteś Polakiem :lool:

Że niby k....a nie narzekam :wink:
No oki, w tym zakresie jestem megapiknik :lol:
Nie życzę, by klubom pt. .................. stadion się zawalił :roll:
Nie życzę, by innym się zesrało.... :roll:
Nie życzę, by .......

Ty Bocian, ja chyba nie jestem Polakiem.... :wink: :? :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.05.2013 19:36

Kiepura napisał(a):
Zerkając na ostatnie mecze można już istotnie zauważyć nowe, budujące się stadiony.
Górnik, Jagiellonia, Podbeskidzie.... kolejne fajne obiekty. Chyba niedługo w Europie nie będziemy się już wstydzić z tego powodu - co więcej, wiele krajów w tym zakresie będzie za nami :)
Wiem, wiem.... :wink: ... nie atakujcie, że mało kibiców, że obiekty za duże.... itp. itd.

Ja również. Od zawsze pisałem, że jedynymi wygranymi Euro 2012 będą kibice. Ot, chichot historii.

Za 1,5 roku poza Widzewem i Ruchem reszta będzie miała nowe stadiony. Na tle nawet lepszych lig od naszej będzie to baza nowocześniejsza a napewno nowsza.

O kibiców się nie martw. Widać już schyłek "zawziętych". Skończy się nagonka medialna, wróci finansowanie z tytułu zakładów bukmacherskich, poziom ligi się podniesie to i stadiony się zapełnią.

Yes, yes.... jeszcze zauważymy, że X-klubowi mistrzostwo się nie należy, bo pewnie zagra krzywo w pucharach i z Azerbejdżanem nic nie zwojuje.....

A tu o mistrzostwie decydują punkty i tabelka - proste do bólu....
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.05.2013 19:37

slapol napisał(a):Ty Bocian, ja chyba nie jestem Polakiem.... :wink: :? :lol:

Może dlatego tak Cie lubię... Szkopie wrocławski :lool: :sm: Choć najwięcej Twojego nazwiska jest w Krakowie :)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 20.05.2013 19:55

slapol napisał(a):
Kiepura napisał(a):

Yes, yes.... jeszcze zauważymy, że X-klubowi mistrzostwo się nie należy, bo pewnie zagra krzywo w pucharach i z Azerbejdżanem nic nie zwojuje.....

A tu o mistrzostwie decydują punkty i tabelka - proste do bólu....

8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.05.2013 20:19

Bocian napisał(a):
slapol napisał(a):Ty Bocian, ja chyba nie jestem Polakiem.... :wink: :? :lol:

Może dlatego tak Cie lubię... Szkopie wrocławski :lool: :sm: Choć najwięcej Twojego nazwiska jest w Krakowie :)

Tak,
...mówiłem to kilka razy, że Krakusów szanuję i poważam "historycznie" :?: ... obyczajowo :?: ... tak naprawdę nie wiem z czego to wynika.... we Wrocku Krakusy mają LUZ i są lubiani...tak ogólnie....bo piłłkarsko, wiadomo WISŁA - ŚLĄSK...a dalej mogą być inne klimaty....

P.S.
Moje nazwisko na portalach rzeczywiście ma duże fory w Galicji...Kraków - Tarnów...te klimaty...i niech tak jest jak jest :lol:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 20.05.2013 20:49

Kiepura napisał(a):
podszywacz napisał(a):U nas podobno ma być na czerwono na meczu z Ruchem w piątek. Zobaczymy czy się tak jak w Wawie towarzystwo zmobilizuje.

To raczej tylko młyna dotyczy.
Wyobrażasz sobie siedemdziesioletnich dziadków ze Zwierzyńca czy Czarnej Wsi którzy jeszcze na Kawule chodzili, że przyjdą w czerwonych koszulkach ?

:lol:

Jak nie jak tak? Nie liczę że jeden z drugim dziadek przyjdzie w meczowym T-shircie ale może narzucić na siebie czerwony golf, półgolf, sweter, kamizelkę, wiatróweczkę itp, itd. :wink:

Wszyscy na mecz przychodzimy ubrani na czerwono, młyn ma prezentować się efektownie zarówno pod względem wokalnym jak i wizualnym.
Kibiców z innych sektorów także zachęcamy do przyłączenia się do tej inicjatywy.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.05.2013 06:40

Wreszcie wygrana na wyjeździe...udało się ;)

W 2015 roku na Stadionie Narodowym w Warszawie odbędzie się finał rozgrywek Ligi Europy
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.05.2013 06:49

Jacek S napisał(a):Wreszcie wygrana na wyjeździe...udało się ;)

W 2015 roku na Stadionie Narodowym w Warszawie odbędzie się finał rozgrywek Ligi Europy

Fajnie. To jest takie miejsce, gdzie jak się wszytko dotrze, warto się pokazać.

Nawet tegoroczne Targi Książki biły rekordy, bo odwiedziło je 60 tysięcy ludzi.
Biorąc pod uwagę, że dzieje się to w kraju, gdzie większość czyta jedną książkę na rok,
a sporo z tych osób przyszło nie po książkę, tylko obejrzeć stadion, to nie ma siły,
żeby coś tam nie łyknęli z kultury przy okazji.

Nie wiem, wspomnienia Lewandowskiego może sprzedawali, albo kalendarz rozgrywek piłkarskich ... :lol:
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 21.05.2013 07:40

Potrzebuję Waszej pomocy: jako kibiców, jako znanych mi osób, jako znawców rzeczy.

W lutym ruszyliśmy z pewnym projektem: platforma sportowa http://www.wspieramyklub.pl

To nie tylko serwis z informacjami - nie ma co kryć króluje piłka nożna, stąd moja prośba właśnie w tym wątku.

To przede wszystkim przedsięwzięcie, które może w naprawdę prosty sposób i w ogromnym stopniu (szczególnie w przypadku tych mniejszych klubów) wpłynąć na finansowanie klubów i organizacji sportowych - zyski powstałe ze sprzedaży reklam, organizacji w późniejszym czasie zakupów grupowych, zostaną podzielone: aż 70% zysku trafi z powrotem do klubów (tych, które aktywnie prowadzą swoje profile klubowe).

Statystyki pokazują, że pomysł się podoba, że naprawdę dużo osób do nas powraca. Klubów też przybywa - i to one odgrywają tu kluczową rolę. Związki przyklaskują idei. Przyłączają się kolejni partnerzy i patroni...

Dla mnie niezwykłą wartością są opinie, uwagi, rady osób, które będą szczere. Dlatego ponawiam swą prośbę o pomoc: zajrzyjcie do serwisu, dajcie znać czy Wam się podoba, na co zwrócić uwagę, co zmienić, co dodać, co wyrzucić..... lista jest długa - bo to początek drogi...

I od razu w tym miejscu: dziękuję!
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 21.05.2013 15:18

Jacek S napisał(a):W 2015 roku na Stadionie Narodowym w Warszawie odbędzie się finał rozgrywek Ligi Europy

Ile trzeba będzie dopłacić z budżetu ?

I kto bedzie wybierał drużyny ?

A jak wybiorą Partizan i Crveną Zwezde ? Ajax i coś tam ?

Albo dla przykładu Wisłe i Legię ?

To co ? Odwołają na dwa dni przed finałem. Przecież "stadion" jest nieprzystosowany do takich rozgrywek.

Dla ścisłości, bo jeszcze mnie oskarżą, że jestem "prawdziwym polakiem", powyższy tekst to ironia. Choć w sumie...
pytania zasadne.

podszywacz napisał(a):
Jak nie jak tak? Nie liczę że jeden z drugim dziadek przyjdzie w meczowym T-shircie ale może narzucić na siebie czerwony golf, półgolf, sweter, kamizelkę, wiatróweczkę itp, itd. :wink:

A skąd one o tym będa wiedzieć. :lol:

mama_Kapiszonka napisał(a):Potrzebuję Waszej pomocy: jako kibiców, jako znanych mi osób, jako znawców rzeczy.

W lutym ruszyliśmy z pewnym projektem: platforma sportowa http://www.wspieramyklub.pl

Jak strona zacznie "chodzić", to się wypowiem. Słowo harcerza :D
Bo na razie to baner tylko jest. Przynajmniej u mnie.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.05.2013 15:24

Kiepura napisał(a):Albo dla przykładu Wisłe i Legię ?

Taki finał?
:lol:
To wtedy nikt nie dopłaci bo będą musieli zagrać poza PL.
:wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.05.2013 15:32

Kiepura napisał(a):Ile trzeba będzie dopłacić z budżetu ?

Zarobią na weselu :lol:

Cóż zrobić, jak u nas byle jakie wesele jest bardziej popularne niż piłka kopana? :roll:

:D
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 22.05.2013 07:28

Kiepura napisał(a): Jak strona zacznie "chodzić", to się wypowiem. Słowo harcerza :D
Bo na razie to baner tylko jest. Przynajmniej u mnie.

Chodzi. Słowo ex-harcerki :-)
Zresztą widać było od czasu do czasu cromaniaków na stronie - uwag brak. Ani pozytywnych, ani negatywnych.... echchch...
Więc trzymam za słowo, że się wypowiesz.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone