Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piecyk gazowy do łazienki i podgrzewacz wody???

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 05.03.2011 10:43

Witam ....wiem ,że otwieram kolejny temat nie na temat....ale jest to jedyne forum na ,którym bywam,dlatego mam chyba do was większą śmiałość i zaufanie.

Nie mam teraz kompletnie czasu na przeszukiwanie internetu...czytanie opinii itd....bo muszę się opiekować mamą z alzheimerem,która dodatkowo się przewróciła i nie może samodzielnie chodzić...itd

Ale do rzeczy ....pechowo siadł mi kompletnie piecyk gazowy w kuchni....i prawie kompletnie (tylko ja potrafię go odpalic...a i tak po chwili gaśnie) piecyk gazowy w łazience.....

Nie nadaja się już do naprawy....dlatego bardzo ...bardzo proszę...pomóżcie mi wybrać te sprzęty ,tak żeby był to dobry wybór.....w łazience był stary Termet jeszcze ze "świeczką"....i coś w tym stylu potrzebuję....a w kuchni chciałabym już jakiś może przepływowy...(bo jest też mniejszy gazowy).... jakiś mniejszy....nie znam się po prostu.....może ktoś się zna ....albo ktoś ma chwilkę ,aby poczytać jakieś opinie

muszę dokonać zakupu w przyszłm tygodniu (najlepiej)

bardzo was ślicznie proszę o rady

:hearts:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2011 11:11

hajduczek napisał(a):Witam ....wiem ,że otwieram kolejny temat nie na temat....ale jest to jedyne forum na ,którym bywam,dlatego mam chyba do was większą śmiałość i zaufanie.

Nie mam teraz kompletnie czasu na przeszukiwanie internetu...czytanie opinii itd....bo muszę się opiekować mamą z alzheimerem,która dodatkowo się przewróciła i nie może samodzielnie chodzić...itd

Ale do rzeczy ....pechowo siadł mi kompletnie piecyk gazowy w kuchni....i prawie kompletnie (tylko ja potrafię go odpalic...a i tak po chwili gaśnie) piecyk gazowy w łazience.....

Nie nadaja się już do naprawy....dlatego bardzo ...bardzo proszę...pomóżcie mi wybrać te sprzęty ,tak żeby był to dobry wybór.....w łazience był stary Termet jeszcze ze "świeczką"....i coś w tym stylu potrzebuję....a w kuchni chciałabym już jakiś może przepływowy...(bo jest też mniejszy gazowy).... jakiś mniejszy....nie znam się po prostu.....może ktoś się zna ....albo ktoś ma chwilkę ,aby poczytać jakieś opinie

muszę dokonać zakupu w przyszłm tygodniu (najlepiej)

bardzo was ślicznie proszę o rady

:hearts:

By pomóc muszę wiedzieć:
-Piecyk ma być jeden do łazienki i kuczni, czy dwa piecyki i tu i tu ?

- Ile kramów ma obsługiwać piecyk i jakich: (zlew, umywalka, wanna czy kabina prysznicowa).

Znajdą Tobie w poniedziałek model pieca w miarę bezobsługowego. Termetu albo Junkersa.
(ze względu na dobrą dostępność serwisów i przyzwoitą jakość).

Marek
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 05.03.2011 11:15

smoki3 napisał(a):
By pomóc muszę wiedzieć:

- Ile kramów ma obsługiwać piecyk i jakich: (zlew, umywalka, wanna czy kabina prysznicowa).

Znajdą Tobie w poniedziałek model pieca w miarę bezobsługowego. Termetu albo Junkersa.
(ze względu na dobrą dostępność serwisów).

Marek

Piecyk w łazience-2 krany ...wanna + umywalka

do kuchni osobno

Dziękuję Marku....przepraszam za krótkie odpowiedzi....jadę z mamą na pogotowie....jeśli nie będę zbyt szybko odpowiadać...proszę o wyrozymałość
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 05.03.2011 11:25

może chcesz jakąś używke..

właśnie u mnie w bloku zakładają ciepłą wode z rurek i likwidują wszystkim piecyki gazowe , więc jest dobry moment na okazje..
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 05.03.2011 11:42

Sama tez miałam starą Thermę na płomyk teraz mam gazowy Termet TermaQ Electronic z zapłonem elektronicznym z baterii. Mam go od 2,5 roku i jestem super zadowolona. Czemu therma - bo była 3 letnia gwarancja i jest dobry stosunek ceny/jakości - wtedy dałam za niego 900zł (obecnie widze że ceny zaczynają się od 800zł). W stosunku do starej Thermy oszczędność gazu 50%. Wtedy miałam 30m3 na miesiac teraz 13-15m3. Cały czas na tej samej baterii idzie.
Z tego piecyka mam wodę w łazience: umywalka i wanna (uzywana tez jako prysznic). Z czystym sumieniem mogę polecić.

W kuchni mam elektrycznu podgrzewacz wody 5kW firmy Kospel model Amikus ale gorącej wody raczej nie mam przy nim - co najwyzej ciepłą przy niewielkim strumieniu, ale tez za bardzo nie potrzebuję bo mam zmywarkę.
Ostatnio edytowano 05.03.2011 11:56 przez CinnamonGirl, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.03.2011 11:47

mirnie napisał(a):może chcesz jakąś używke..

właśnie u mnie w bloku zakładają ciepłą wode z rurek i likwidują wszystkim piecyki gazowe , więc jest dobry moment na okazje..

W używany bym się nie pchał. Gaz to gaz. W Kielcach wybuch był na ul. Jagiellońskiej w tamtym roku to jak pierd...ło to jedną klatkę w bloku musieli wyburzyć :? TYLKO nowy .... poza tym piecyków to ja się boję, ale jak mus to mus. :?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.03.2011 12:13

W łazience mam "piecyk" firmy Vaillant (taki bez świeczki, na baterie).
Ma już .......... nie pamiętam ale chyba hoho,... "strzelam" .. około 10 lat, może wiecej może mniej :( i bez zarzutu. :lol:
Z czystym sumieniem polecam.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.03.2011 12:34

Cześć Viluś - Ty chyba nigdy nie Przestaniesz mnie zadziwiać.

:wink: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2011 12:37

hajduczek napisał(a):
smoki3 napisał(a):
By pomóc muszę wiedzieć:

(ze względu na dobrą dostępność serwisów).

Marek

Piecyk w łazience-2 krany ...wanna + umywalka

do kuchni osobno

Dziękuję Marku....przepraszam za krótkie odpowiedzi....jadę z mamą na pogotowie....jeśli nie będę zbyt szybko odpowiadać...proszę o wyrozymałość

Piecyk Junkers Neckar N19ePiecyk o dobrej opinii pomimo tego, że robiony pod supermarkety. Nie występuje w katalogu Junkersa (numer katalogowy urządzenia 7701331700) 19 KW moc i co jest bardzo potrzebne w bloku funkcja wyrównywania ciśnienia, bateria. Model o takiej mocy sprawdzi się przy napełnianiu wanny jak i w kuchni. Aktualna cena katalogowa tego urządzenia 1108, 23zł brutto. Myślę, że można go zakupić w sklepie od ceny 899, 00zł brutto. W razie pytań daj znać.Trzymaj się pozdrawiam. :lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 05.03.2011 19:44

Jacek S napisał(a):Cześć Viluś - Ty chyba nigdy nie Przestaniesz mnie zadziwiać.

:wink: :D

ale w jakiej kwestii :?:

smoki3 napisał(a):
Piecyk Junkers Neckar N19ePiecyk o dobrej opinii pomimo tego, że robiony pod supermarkety. Nie występuje w katalogu Junkersa (numer katalogowy urządzenia 7701331700) 19 KW moc i co jest bardzo potrzebne w bloku funkcja wyrównywania ciśnienia, bateria. Model o takiej mocy sprawdzi się przy napełnianiu wanny jak i w kuchni. Aktualna cena katalogowa tego urządzenia 1108, 23zł brutto. Myślę, że można go zakupić w sklepie od ceny 899, 00zł brutto. W razie pytań daj znać.Trzymaj się pozdrawiam. :lol:

dzięki Marek.....a może jeszcze jakaś propozycja dotycząca kuchni ????kuchnia ma osobny zawór wody i jest daleko od łazienki,więc tam myślałam o czymś elektrycznym ....tym bardziej ,że w planach jest zmywarka (jednak mnie przekonaliście...i w czasie remontu wezmę ją pod uwagę)

co do używanych to nie chcę....już raz sie sparzyłam...i bardzo bardzo się sparzyłam na piecu Aristona z zaplonem na baterię R20,który został dosłownie "wciśnięty" mojej mamie pod moją nieobecność jakieś 6 lat temu.....nieuczciwa firma chodząca po domach zainstalowała nam powyższego Aristona ,tłumacząc już wtedy mojej 71 letniej mamie ,że to Spółdzielnia bezpłatnie wymienia.....poproszono tylko o dowód i potwierdzenie montażu podpisem........gdy przyszłam z pracy na stole zastałam umowę ratalną na kwotę 1400 zł (piec wtedy kosztował w sklepie jakieś 800 zł) :cry: .....

zaczął się psuć po 1,5 roku (część nie podlegająca gwarancji)...cały czas były z nim problemy....po 3 latach już padł całkowicie....i potem z braku kasy kupiłam właśnie używany dość wiekowy termet

mam nadzieję ,że zakup pieca wpłynie też pozytywnie na moje rachunki za gaz .....bo teraz to masakra
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2011 23:22

Najlepszym wyjściem dla finansów było by podłączenie ciepłej wody do kuchni i łazienki jednym piecykiem gazowym. W takim wypadku ciepła woda nie powinna płynąć rurami do kranu dalej niż pięć metrów bieżących.

Jednak jeśli parametry powyższe nie będą mogły być spełnione do kuchni nad zlewozmywakiem proponuję terem kę Biawaru OW-5B lub OW-10B razem z baterią zlewozmywakową montowaną tylko na zimnej wodzie. Koszt brutto bateria + terma 350,- do 400,- zł brutto. Zmywarkę kup taką która sama podgrzewa sobie zimną wodę.

Jeśli nie zamontujesz w kuchni termy przepływowej gazowej (tańsze koszty ciepłej wody), nie daj się wkręcić w ogrzewacz przepływowy elektryczny. Taki ogrzewacz dobrze funkcjonuje powyżej 12-18KW mocy grzewczej oraz wymaga siły i ciśnienia minimalnego zimnej wody 2,5bar.
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 05.03.2011 23:38

Fajny temat, tylko co on ma wspólnego z tym forum? Jest pw? Admin chyba kima już? Dobrou noc ...
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 05.03.2011 23:44

krystek napisał(a):Fajny temat, tylko co on ma wspólnego z tym forum? Jest pw? Admin chyba kima już? Dobrou noc ...

w pierwszym poście...wytłumaczyłam...przeprosiłam.....oprócz tego jest to HD......ale widocznie trudno Panu wykrzesać odrobinkę wyrozumiałości....przykro mi

a PW-czy to znaczy ,że mam wysłac do każdego uzytkownika widomośc z moim problemem....hm....bardzo "rozsądne rozwiązanie"

proszę się nie martwić w odpowiednim czasie sama poproszę Admina o zamknięcie tematu....a osobom,które mi pomogły i pomogą ,za tę pomoc z całego serca podziękuję.....za życzliwość

a Admin tego forum zapewne nie kima tylko jest po prostu ludzki...za co dziękuję
Ostatnio edytowano 05.03.2011 23:49 przez hajduczek, łącznie edytowano 1 raz
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 05.03.2011 23:49

hajduczek
Poproś do domu przedstawiciela Junkersa, Vaillanta czy Viessmanna.
Ważne żeby fachowiec na miejscu ocenił jaki piecyk będzie dla Ciebie najlepszy.
Jeżeli masz szczelne mieszkanie (plastikowe okna, szczelne drzwi, brak nawiewników itd.) to chyba piec z zamkniętą komorą spalania będzie dla Ciebie najlepszy.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 06.03.2011 09:25

smoki3 napisał(a):
[color=darkblue][b]Piecyk Junkers Neckar N19e

znalazlam chwilę i poczytałam o tym piecu....i chyba faktycznie jest ok .....a nawet znalazłam promocję
http://www.ths.pl/product-pol-3766-Gazowy-przeplywowy-podgrzewacz-wody-JUNKERS-NECKAR-N19E-PROMOCJA.html

http://www.solneo.pl/product-pol-6114-Gazowy-przeplywowy-podgrzewacz-wody-JUNKERS-NECKAR-N19E-OKAZJA-.html

ogólnie w cenie do 700 zł .jest w wielu sklepach internetowych ...czyli cena korzystna
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone