Hmmm ... mocno były zmrożone ? ... może przeprowadzę eksperyment przy pomocy zamrażalnika !
Potem jak zrozumiałem normalnie gotowane tak jak w "mundurkach"... no i ser ... tylko jaki ser ! ?
pozdrawiam.
.png)
.png)
CROberto napisał(a):Czy to był jakiś" inny " rodzaj ziemniakówczy mogę "nasze"zaprawić wodą i wystawić na parapet
![]()
mariusz-w napisał(a):Zaintrygowały mnie też te mrożone ziemniaki ... mówisz, że smakowały.
Hmmm ... mocno były zmrożone ? ... może przeprowadzę eksperyment przy pomocy zamrażalnika !
Potem jak zrozumiałem normalnie gotowane tak jak w "mundurkach"... no i ser ... tylko jaki ser ! ?![]()
.png)
Franz napisał(a):Czytałem kiedyś, że w dawnym Peru docjowano się około 400 rodzajów ziemniaka.
Franz napisał(a):Przecież mnie menu prawie w ogóle nie interesuje.
.png)
.png)
weldon napisał(a):A my, czasami, nie jesteśmy potentatem w produkcji ziemniaków?
Wydaje mi się, że i u nas jest tych odmian jak mrówków
.png)
.png)
weldon napisał(a):Wydaje mi się, że i u nas jest tych odmian jak mrówków
mariusz-w napisał(a):Tylko "konia z rzędem" temu, kto od handlowca dowie się, które do czego się nadają !![]()
U nas dla nich to jeden miszmasz ... a właściwie jedno ... po prostu ziemniaki, pyra, kartofel, grule etc.![]()
.png)
weldon napisał(a):Tak mi się teraz przypomina, że w jakimś programie kulinarnym, ostatnio, tez słyszałem o "głębokim przemrażaniu ziemniaków", co miało podnieść ich walory smakowe, tylko kompletnie nie pamiętam gdzie i po co przemrażali :/
weldon napisał(a):Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że, może, po prostu, takich co do podłoża przymarzły to nikt w nocy nie zaiwani?
.png)
weldon napisał(a):Rano słońce wschodzi![]()
A w nocy usłyszelibyście, że ktoś kuje
weldon napisał(a):Ojciec nie jadał bananów, bo mu rozgotowane, słodkie ziemniaki przypominały
.png)
.png)
Fanz napisał(a):. . . pochwalę się, jakie mam ładne oczy.