Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pech!!! Pilnie szukam apartamentu

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 14.08.2008 09:26

W styczniu zarezerwowałam apartament po 40 E, zaliczka wpłacona i jestem, a raczej byłam szczęśliwa i spokojna. Tydzien przed miom wyjazdem gospodarz napisał, że jest chory lezy w szpitalu i proponuje mi przyjazd do jego córki - zupelnie inna miejscowość, inne, gorsze warunki mieszkaniowe. Ciekawe, ściemnia czy jest naprawdę chory? Zresztą teraz moje gdybania nic tu nie pomogą. Mam tylko nadzieję, że odda bez problemu zaliczkę a ja szybciutko coś znajdę w podobnej cenie na odcinku Omis - Brela. Może ktoś ma propozycję wolnego apartamentu w w tych miejscach. Wyjazd 22, 23 sierpnia na 10 dni.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dl » 14.08.2008 10:00

holiday napisał(a):W styczniu zarezerwowałam apartament po 40 E, zaliczka wpłacona i jestem, a raczej byłam szczęśliwa i spokojna. Tydzien przed miom wyjazdem gospodarz napisał, że jest chory lezy w szpitalu i proponuje mi przyjazd do jego córki - zupelnie inna miejscowość, inne, gorsze warunki mieszkaniowe. Ciekawe, ściemnia czy jest naprawdę chory? Zresztą teraz moje gdybania nic tu nie pomogą. Mam tylko nadzieję, że odda bez problemu zaliczkę a ja szybciutko coś znajdę w podobnej cenie na odcinku Omis - Brela. Może ktoś ma propozycję wolnego apartamentu w w tych miejscach. Wyjazd 22, 23 sierpnia na 10 dni.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

witam
W tym okresie to jedź w ciemno. Wakacje się już kończą i powoli wszystko pustoszeje. Ja wyjeżdżam jutro i również w ciemno i ani do głowy mi nie przychodzi aby wynająć coś na odległość.
Pozdr.
holiday
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holiday » 14.08.2008 10:08

Z dwójka małych dzieci to trochę ryzykowne jechać w ciemno, sama z mężem bym się nie zawachała.
Wprawdzie nie mam dużego doświadczenia zw. z wakacjami w Chorwacji, jednak wydaje mi się, że tam pustoszeje dopiero po 1 września.
dl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dl » 14.08.2008 10:21

holiday napisał(a):Z dwójka małych dzieci to trochę ryzykowne jechać w ciemno, sama z mężem bym się nie zawachała.
Wprawdzie nie mam dużego doświadczenia zw. z wakacjami w Chorwacji, jednak wydaje mi się, że tam pustoszeje dopiero po 1 września.

Myśmy byli z 2 małych dzieci ale dopiero 1 września, wtedy nie było problemu. Ale na waszym miejscu zrobiłbym tak, że jadę w ciemno a po drodze wejdę do kilku apartamentów. Jeśli nic nie ma wolnego to podjeżdżam do biura turystycznego i tam coś znajdą. Chorwaci mają b dużą bazę noclegową. Jeśli nie ma miejsca u jednego to dzwoni do drugiego. W tamtym roku w lipcu przyjechaliśmy ok 17 na wybrzeże i nie było problemu z apartamentem.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 14.08.2008 14:00

Zawsze jeździmy koniec sierpnia, początek września i też w ciemno..nie ma problemów z apartamentami...
dl dobrze radzi 8O :D
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 14.08.2008 15:40

Jedż w ciemno i nic nie rezerwuj!Zobaczysz nie masz co ryzykowac że nic nie znajdziecie bo wolnych apartamentów jest pełno.
Pozdrawiam.
:D :D :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.08.2008 17:35

Tak , wolnych jest pełno , tylko nie każdemu te wolne w ciemno odpowiadają . :wink:
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 14.08.2008 18:18

ale przynajmniej możesz wybrać. Jedź w ciemno, ale tak, żebyście byli nie później niż ok. 16-tej, wtedy masz czas na szukanie.
dianka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dianka » 14.08.2008 19:26

Jak jedziesz w ciemno to przynajmniej widzisz co bierzesz, a na fotkach to moze zupelnie inaczej wygladac ;]
miro.t
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro.t » 14.08.2008 20:35

holiday napisał(a):Z dwójka małych dzieci to trochę ryzykowne jechać w ciemno, sama z mężem bym się nie zawachała.

Kumpel z pracy był w okresie 20.07-02.08 jechał w ciemno z dwójka synów 4 i 6L pierwszy raz do Chorwacji, znaleźli apartament w pół godziny. Był w Promajnie. Ja wyjeżdżam 20.08 z dwuletnia córką tez pierwszy raz i też jedziemy w ciemno.
Pozdrav.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.08.2008 20:18

W ciemno , to masz nóż na gardle i bierzesz co popadnie , a często wyprawa w ciemno kończy się w agencji - tam to już nie ma żadnego wyboru :wink:
Zapamiętajcie , że najlepsze apartamenty są rezerwowane i to bardzo wcześnie . W ciemno zostają tylko te , które cieszą się małym powodzeniem wśród szukających :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.08.2008 20:29

mkm napisał(a):W ciemno , to masz nóż na gardle i bierzesz co popadnie , a często wyprawa w ciemno kończy się w agencji - tam to już nie ma żadnego wyboru :wink:
Zapamiętajcie , że najlepsze apartamenty są rezerwowane i to bardzo wcześnie . W ciemno zostają tylko te , które cieszą się małym powodzeniem wśród szukających :!:

Pozwolę się z tobą nie zgodzić już wiele postów było jak to po rezerwacji i wpłaceniu przedpłaty ktoś zajeżdżał na miejsce, a tam połowy rzeczy opisanych wcześniej nie ma (np. klima, tv, itp), W ciemno zawsze się coś znajdzie szczególnie rano (ja jadę na noc i rano jestem w Cro) można trafić przyzwoity pokój za niewielkie pieniądze.
moscatel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moscatel » 16.08.2008 20:44

Jechałam w ciemno w samym środku sezonu (19 lipca) z dwójką dzieci (4 i 9). Pierwszy porządny apartament znalazłam po 5 minutach szukania, ale ponieważ nie spodobała nam się miejscowość, to pojechaliśmy dalej. Po w sumie półtorej godziny, znalazłam super apartament w cenie, której w sieci przez pół roku nie widziałam (to znaczy ceny takie widziałam, ale za standard dużo gorszy, a jak standard porównywalny, to cena 20 euro wyższa).
Dodam jeszcze, że ten pierwszy apartament był w miejscowości starannie zaplanowanej po lekturze wielu postów na forum i obejrzeniu wielu zdjęć - miejscowość miała być super, a odstraszyła nas od pierwszego wejrzenia. Gdybym zarezerwowała coś i wpłaciła zaliczkę, to musiałabym tam zostać.

Aha, mój gospodarz nie ma nawet strony internetowej, więc nie dałoby się go wyszukać przez sieć.
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 16.08.2008 20:51

która to miejscowość tak Cię odstraszyła?
moscatel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moscatel » 16.08.2008 20:52

Igrane. A miało być tak pięknie ;)
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone