Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pay-per-view . Nie róbcie tego.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.09.2012 11:50

marze_na napisał(a):
weldon napisał(a):
Ale, nie martw się - w zamian oddaliśmy wam warszawiaków, którzy stanowili po wojnie drugą, co do wielkości, zaraz po Wielkopolanach, grupę migracyjną do Wrocławia, więc załóżmy, że jesteśmy kwita ;)

Chylę czoła. Poważnie. Rzadko zdarza mi się spotkać osobę, która nie powtarzałaby tej bzdury, że wrocławianie wzięli się zza Buga:).

:roll: ?

Oj, bo mnie wciągniesz w gadkę nie na temat ;)

:D
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 05.09.2012 11:55

marze_na napisał(a):Naprawdę musisz być życiowym pesymistą, skoro widzisz prostą (choć powolną :wink: ) drogę od wprowadzenia opłat za mecz reprezentacji w piłkę nożną do sprzedaży historycznej siedziby polskich królów wpisanej na listę UNESCO.

Uważam, że w tym przypadku bliżej mu do realisty niz pesymisty.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.09.2012 12:03

marze_na napisał(a):
Kiepura napisał(a): ... w tej tej jeżdzie motocyklami po błotnistej brei

Po pierwsze nie do końca wiesz o czym piszesz, a po drugie jeśli chciałeś mnie obrazić deprecjonując coś to lubie, to wiedz, że po mnie to spływa.

Obrażić ? Ja ? Damę ? A uchowaj. Lekka ironia, nic więcej.
Jakbyś napisała, że piłka to bieganie spoconych facetów w krótkich gaciach za szmacianą kulką w celu wtoczenia jej do konstrukcji wykonanej ze sztachet to bym się nie obraził.

Jeśli nauczymy się śmiać z samych siebie, nigdy nie zabraknie nam rozrywki.

A jak widzisz pomimo, że nie przepadam za tym sportem to nie odmawiam jej prawa do bycia w TVP, wręcz przeciwnie.
Na wzajmeność jakby liczyć nie mogę.
I tym też się różnimy.

Pozdrawiam
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 05.09.2012 12:14

Kiepura napisał(a):Jakbyś napisała, że piłka to bieganie spoconych facetów w krótkich gaciach za szmacianą kulką w celu wtoczenia jej do konstrukcji wykonanej ze sztachet to bym się nie obraził.

Jakoś bym nie potrafiła. Czy się lubi czy nie szacunek trzeba mieć. Nie będę obrażać, obśmiewać czy ironizować, bo jakby nie patrzeć dla wielu to sposób na życie i pasja...

Kiepura napisał(a):A jak widzisz pomimo, że nie przepadam za tym sportem to nie odmawiam jej prawa do bycia w TVP, wręcz przeciwnie.
Na wzajmeność jakby liczyć nie mogę.
I tym też się różnimy.

A ja sobie nie roszczę takiego prawa. Widocznie komuś się nie opłaca. Tak samo jak nie opłaca się ta nieszczęsna transmisja z Czarnogóry. Zamiast wydawać te kilkadziesiąt baniek, o których się mówi na jeden mecz wolałabym np. żeby telewizja publiczna powróciła do realizacji bloku telewizji edukacyjnej z czasów moich lat szczenięcych.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 05.09.2012 12:19

marze_na napisał(a):wolałabym np. żeby telewizja publiczna powróciła do realizacji bloku telewizji edukacyjnej z czasów moich lat szczenięcych.

Na przykład Telewizyjne Technikum Rolnicze? :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.09.2012 13:47

weldon napisał(a):Jest jeszcze jedna sprawa, jak się okazuje, co do meczy reprezentacji:
KRRiT ma się wypowiedzieć, czy to jest zgodne z ustawą, bo wg niej:
"mecze reprezentacji mogą być pokazywane jedynie w otwartym i ogólnopolskim kanale".

Będzie w I kanale PR.

:wink:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.09.2012 15:25

marze_na napisał(a):
Jakoś bym nie potrafiła. Czy się lubi czy nie szacunek trzeba mieć. Nie będę obrażać, obśmiewać czy ironizować, bo jakby nie patrzeć dla wielu to sposób na życie i pasja...

Tejkitizy. Kwestia czasu.

Dopóki pisywałem na swoim macierzystym forum piłkarsko-kibicowskim to życie moje było subtelne niczym dziewczynka przed pierwszą komunią.
No, ale jak tu zacząłem pisać to dowiedziałem, że jestem:
a. bandytą,
b. przestępcą,
c. debilem,
d. nogi mi trzeba połamać (czy jakoś tak, już nie pamiętam),
e. pachołkiem prezesa jestem (nie powiedziano którego)
itd.

A ja i tak nie wchodzę do oka cyklonu. No i na temat polityczny się nie załapałem. :roll:

Podchodzę do tego z uśmiechem, w końcu jakąś cenę trzeba zapłacić za możliwość przebywania z elitą narodu, nie :mrgreen:

Tak, ze spróbuj tu zaprezentować poglądy inne niż mainstreamowe to wrócimy do tematu.

A ja sobie nie roszczę takiego prawa.

W bardzo dawnych czasach i jak mi dziś się wydaje w innej galaktyce gdy po szkołach biegali pułkownicy, jeden taki zagadał do mnie w ten deseń:
Tylko sobie nie rość prawa do własnego zdania

Odpowiedziałem mu wówczas, że ja sobie nie roszczę, ja je mam.

Tak, że sobie nie rość. :D Reprezentacja narodowa drugiego czy trzeciego co do popularności sportu w Polsce powinna być pokazywana w telewizji publicznej.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.09.2012 17:17

Kiepura napisał(a):d. nogi mi trzeba połamać (czy jakoś tak, już nie pamiętam),

Z de... powyrywać? :?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.09.2012 17:27

To zwykłe skur......two.

Mogą grać jak siermięgi, ale chce się kibicować, bo może się w końcu przełamią.
Piwko, orzeszki, koledzy.

Gdzie będzie można to obejrzeć nie płacąc tym sk........om ?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 05.09.2012 18:01

weldon napisał(a):PPV to jest dobre dla Adamka

Że co?

Właśnie se tak pykam po kanałach UPC i co widzę 3 nowe kanały "Adamek walka" , "Adamek w HD" i "Adamek w SD" i chcą 4 dychy za obejrzenie jego walki 8 września z Walker'rem.

Bojkot z mojej strony , nie dam gnojom zarobić!
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.09.2012 18:18

maniust napisał(a):
weldon napisał(a):PPV to jest dobre dla Adamka

Że co?

Właśnie se tak pykam po kanałach UPC i co widzę 3 nowe kanały "Adamek walka" , "Adamek w HD" i "Adamek w SD" i chcą 4 dychy za obejrzenie jego walki 8 września z Walker'rem.

Bojkot z mojej strony , nie dam gnojom zarobić!

Jeśli tylko walczy i reprezentuje Polskę na Mistrzostwach Europy, Świata czy na Igrzyskach Olimpijskich to, niewątpliwie, powinni to w TVP za darmo pokazać.
Co innego, jak on chałturzy po godzinach, albo na własny, czy promotora rachunek zapyla, to ... nie wiem, nie wiem.
Pewnie z czegoś żyć musi ;)

Co innego reprezentacja w kopaną - mają związek , sponsorów ...:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.09.2012 19:08

Jacek S napisał(a):
weldon napisał(a):Jest jeszcze jedna sprawa, jak się okazuje, co do meczy reprezentacji:
KRRiT ma się wypowiedzieć, czy to jest zgodne z ustawą, bo wg niej:
"mecze reprezentacji mogą być pokazywane jedynie w otwartym i ogólnopolskim kanale".

Będzie w I kanale PR.

Komentuje Tomasz Zimoch :lol: :lol:
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 05.09.2012 19:22

To cóż - kij w mrowisko,
A ja bym zapłacił, tylko chcę pisemne zobowiązania że wygrają,
Chociaż nie, to nie jest realne.
Oki - zobowiązanie piłkarz, że jak bedą schodzić to nie będą mieć siły ani na gadki, ani na media, ani na ciuszki/kobiety/imprezy. Po prostu będą padali na pysk (nawet jak nie wygrają)
Jak trzeba mogę wskazać przykłady ...
Ale qzwa zagrać na 200%, mieć problemy z utrzymaniem na nogach- a wtedy niech nawet i wywiad z piwem robi...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.09.2012 19:46

kjedi napisał(a):A ja bym zapłacił...

Przecież płacisz. W podatkach, w abonamencie ... Ile można :roll:

Jacek S napisał(a):Będzie w I kanale PR.

Ciiii, bo wymyślą płatne radio :D

Janusz Bajcer napisał(a):Komentuje Tomasz Zimoch :lol: :lol:

Ten Zimoch?

Obrazek

Ja się przyznaję bez bicia, że niedawno zapłaciłem za możliwość oglądania ...

... lasek ;)

Obrazek

... oraz reprezentacji naszej ... tj. parlamentarnej ;)

Obrazek

Nie wiem, może mi to kiedy będzie odpuszczone ... :roll:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

pay-per-view . Nie róbcie tego. - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone