Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

pay-per-view . Nie róbcie tego.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 05.09.2012 08:41

weldon napisał(a):Ale prawdą też jest to, że jakoś inaczej sobie wyobrażam prawo do reprezentowania mnie, mojego kraju niż jako zwykłą inwestycję komercyjną, gdzie każdy, kto tylko ma chody, podepnie się i będzie doił orzełka, a tak właśnie próbują zrobić

Pełna zgoda, ale sport zdążył się już skomercjalizować i ppv tej komercjalizacji znacząco nie zwiększy.
Orzełka doją od dawna zanim pomysł na ppv się pojawił. Producenci odzieży, sponsorzy reprezentacji... dobrze się podpiąć, zwłaszcza jak jest sukces, a rekord bezczelności pobił koncern dodający do swojego sikacza pseudoflagę na euro.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.09.2012 08:55

weldon napisał(a):
Jedno jest pewne - Tivi, z jakichś powodów, możliwe, że prozaicznie - z finansowych, nie dała rady wykupić od prywatnej firmy praw do transmisji i dobrze, bo akurat poziom tego kopactwa nie zasługuje na to.

To akurat prawda ale połowiczna - powód jest finansowy ale dlatego, że za prawo do transmisji zażądano kosmicznie duże pieniądze - bo TVP zawsze płaciła i można doić w nieskończoność.
Jak powiedział ktoś z Zarządu - nawet gdyby kondycja publicznej była lepsza to i tak mocno byśmy się zastanawiali bo stawka była absurdalnie wysoka.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.09.2012 09:07

Jacek S napisał(a):... i tak mocno byśmy się zastanawiali bo stawka była absurdalnie wysoka.

No i tu kółko się zamyka.

Jeżeli mam zapłacić, nawet za prawo do oglądania własnej reprezentacji,
to ten towar musi spełnić moje wymagania i, płacąc, potwierdzę, że tak jest.

A nie jest :(
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 05.09.2012 09:50

weldon napisał(a): co ona myśli o reprezentowaniu Polski na dużych imprezach?
Że spódniczka za długa ... ;)

Akurat w sprawie sukienki(nie spódniczki) miała 150 % racji.Fundowanie zgrabnej dwudziestolatce czegoś poniżej kolan to zbrodnia ;)

Wystarczy spojrzeć:

Obrazek
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 05.09.2012 10:11

Jeżeli świat dąży do PPV to ja się zastanawiam nad sensem opłacania wszelkiej maści abonamentów, kablówek, satelit. Płaci się ciężkie pieniądze i jeszcze wyciągają rękę po towar wątpliwej jakości. Niedługo zrezygnuję ze wszystkiego bo wszystko można sobie obejrzeć w necie, łącznie z Ekstraklapą, Adamkami itd. Jak w temacie, nie zrobię tego.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.09.2012 10:23

Ostatnio jest potężna debata o wyższości PPV nad ramówką i zdania są akurat podzielone.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 05.09.2012 10:33

podszywacz napisał(a):Niedługo zrezygnuję ze wszystkiego bo wszystko można sobie obejrzeć w necie, łącznie z Ekstraklapą, Adamkami itd. Jak w temacie, nie zrobię tego.

Nie bój, nie bój, zapłacisz. Wkrótce i za to zapłacisz. Tak jak za gazety w necie
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 05.09.2012 10:47

realista2 napisał(a):
podszywacz napisał(a):Niedługo zrezygnuję ze wszystkiego bo wszystko można sobie obejrzeć w necie, łącznie z Ekstraklapą, Adamkami itd. Jak w temacie, nie zrobię tego.

Nie bój, nie bój, zapłacisz. Wkrótce i za to zapłacisz. Tak jak za gazety w necie

"Nie bój, nie bój i tak ci odłączą". Widać że ostatnio powtórka "Misia" szła. E tam, nie odłączą. Dopóki serwery stron które transmitują wydarzenia sportowe będą w egzotycznych krajach dopóty będziemy sobie oglądać do woli.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.09.2012 10:54

podszywacz napisał(a): Dopóki serwery stron które transmitują wydarzenia sportowe będą w egzotycznych krajach dopóty będziemy sobie oglądać do woli.

Pod jednym warunkiem - że będzie na to zapotrzebowanie ;)

Jeżeli właściciele serwerów stwierdzą, że zainteresowanie jest równie duże, jak przy mongolskiej bandy, to gucio pokażą :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.09.2012 10:59

marze_na napisał(a): Przesadzasz. Piłka nożna akurat mocno mnie nudzi, oglądam w zasadzie tylko mundial i euro, ale mam innego bzika, za którego oglądanie niestety muszę płacić. Chcąc popatrzeć na Jarka Hampela w GP nie miałam innego wyjścia jak kupić sobie dekoder C+. Płacę, bo chcę i nie przyszłoby mi do głowy, porównanie, że mi Fredrę z wrocławskiego rynku sprzedali.

Oburzenie i sprzeciw przedmówców bierze się z tego, że traktujecie reprezentację w piłkę nożną jako dobro szczególe tego kraju. Dla mnie takie nie jest i może podlegać prawom rynku tak samo jak Isia, Adamek czy Hampel.

Reprezentacja jest dobrem narodowym, bo inaczej nie nazywała by się narodowa. Prawda ? Po cóż zatem wszyscy grają hymny przed meczami ? I jako taka powinna być pokazywana w publicznej telewizji (o ile oczywiście chodzi o rozgrywki oficjalne). Reprezentacja w tej jeżdzie motocyklami po błotnistej brei też. To, że Ciebie to nudzi jest kompletnie bez znaczenia, mnie nudzi oglądanie tych motocyklów, ale uważam, że reprezentacja tych motocyklistów powinna być w TVP bo jest to sport o znacznej popularności w Polsce.
Po to jest telewizja publiczna.

Dziś zrobimy wyłom i będziemy płacić za piłkę, jutro za pogodynke a za kilka lat za wyjście z domu. Bo przecież chodniki się niszczą.

Powolna deprecjacja pojęć jest niezwykle grożna. Bo w sumie za kilka lat ktoś uzna, że Wawel to nie jest
dobro szczególe tego kraju

i można go będzie sprzedać komuś tam, jak biurowiec w Warszawie.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 05.09.2012 11:10

Kiepura napisał(a):
... Po to jest telewizja publiczna.

Widzisz, różnimy się w kwestii pojmowania telewizji publicznej i jej misji.
Zresztą różnimy się na tym forum w każdej chyba kwestii. Ty masz swoje zdanie, ja swoje, a że zazwyczaj diametralnie różne, cóż.

Kiepura napisał(a):
Powolna deprecjacja pojęć jest niezwykle grożna. Bo w sumie za kilka lat ktoś uzna, że Wawel to nie jest

dobro szczególe tego kraju

i można go będzie sprzedać komuś tam, jak biurowiec w Warszawie.

Naprawdę musisz być życiowym pesymistą, skoro widzisz prostą (choć powolną :wink: ) drogę od wprowadzenia opłat za mecz reprezentacji w piłkę nożną do sprzedaży historycznej siedziby polskich królów wpisanej na listę UNESCO.

i na koniec

Kiepura napisał(a): ... w tej tej jeżdzie motocyklami po błotnistej brei

Po pierwsze nie do końca wiesz o czym piszesz, a po drugie jeśli chciałeś mnie obrazić deprecjonując coś to lubie, to wiedz, że po mnie to spływa.
Ostatnio edytowano 05.09.2012 11:22 przez marze_na, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.09.2012 11:20

No, ostatnio biurowiec u mnie kupili Rockefellerowie ;)

marze_na napisał(a):Naprawdę musisz być życiowym pesymistą, skoro widzisz prostą (choć powolną :wink: ) drogę od wprowadzenia opłat za mecz reprezentacji w piłkę nożną do sprzedaży historycznej siedziby polskich królów wpisanej na listę UNESCO.

Patrząc na to, jak się traktuje zabytki w Polsce to jest to tylko kwestia tego, na ile zostanie wyceniony grunt pod zabytkiem :D

PS to żart. Z przekąsem to piszę, patrząc, jak mi rozwalają nieliczne pozostałości po przedwojennej Warszawie :(
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 05.09.2012 11:25

weldon napisał(a):

PS to żart. Z przekąsem to piszę, patrząc, jak mi rozwalają nieliczne pozostałości po przedwojennej Warszawie :([/color]

Nam już dawno rozwalili. Całe mnóstwo. Władza ludowa. Bo po pierwsze niemieckie były albo trzeba było wygospodarować przestrzeń na nowe wizje architektów.

A no i na cegły na odbudowę stolicy :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.09.2012 11:34

I bruk.

Podobno bruk tez od was wzięliśmy :mrgreen:

Ale, nie martw się - w zamian oddaliśmy wam warszawiaków, którzy stanowili po wojnie drugą, co do wielkości, zaraz po Wielkopolanach, grupę migracyjną do Wrocławia, więc załóżmy, że jesteśmy kwita ;)

Jest jeszcze jedna sprawa, jak się okazuje, co do meczy reprezentacji:
KRRiT ma się wypowiedzieć, czy to jest zgodne z ustawą, bo wg niej:
"mecze reprezentacji mogą być pokazywane jedynie w otwartym i ogólnopolskim kanale".
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 05.09.2012 11:39

weldon napisał(a):
Ale, nie martw się - w zamian oddaliśmy wam warszawiaków, którzy stanowili po wojnie drugą, co do wielkości, zaraz po Wielkopolanach, grupę migracyjną do Wrocławia, więc załóżmy, że jesteśmy kwita ;)

Chylę czoła. Poważnie. Rzadko zdarza mi się spotkać osobę, która nie powtarzałaby tej bzdury, że wrocławianie wzięli się zza Buga:).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

pay-per-view . Nie róbcie tego. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone