napisał(a) kobrat » 29.07.2015 17:23
beti.ka napisał(a):No i fajnie:) dzięki Wam znowu uzyskałam kilka cennych informacji na temat Pakostane:)) dzięki:) my wybieramy się tam ze znajomymi 10.08. jednak troszkę obawiam się o pogodę... sprawdzałam na meteoprog, że od 10.08 temperatura obniży się, przewiduje się pochmurne dni i opady... Każdego roku raczej wybieraliśmy te bardziej południowe miejscowości i zawsze mieliśmy wspaniałą pogodę przez cały pobyt. Wczoraj koleżanka nastraszyła mnie, że będąc 3 lata temu w Zadarze natrafiła na fatalną pogodę - 7 dni w deszczu... Troszkę mnie to niepokoi, ale trudno co ma być to będzie.
moge pocieszyc, ze raczej ciezko teraz ustalic prognoze na za 2 tygodnie

, z mojego doswiadczenia ( w tamtym roku ) zajechalismy do Pakostane na 3 dni i nie bylo pogody ( upalow) , 1 dzien padalo , i po 3 dniach pojechalismy do Breli z nadzieja na lepsze.

... a tam w Breli jeszcze gorzej he he , ale i tak na 17 dniowy pobyt mielismy slonce i plazowanie przez okolo 13 dni . W tym roku cale 15 dni upalne

pozdrawiam i zyczy milego urlopu
PS. dla tych co nie wiedza na temat lodow , (ja dowiedzialem sie dopiero w tym roku ) , a mianowicie mozna brac " pola pola " czyli robi 2 rozne galki smakowe w cenie 1

: kupujac 2 galeczki za 14 kuna, ma sie naprawde poteznego loda 4 galkowego