Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pakostane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Casian
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Casian » 24.09.2014 20:28

Może ktos ma aktualne zdjęcia z tego roku ?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.09.2014 20:30

Monti
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monti » 24.09.2014 21:05

Casian napisał(a):Może ktos ma aktualne zdjęcia z tego roku ?

koniec sierpnia 2014
Załączniki:
pako03.jpg
pako02.jpg
pako01.jpg
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 26.04.2015 17:18

Witam, bedziemy w tym roku od 28.06- 13.07 w Pakostane, czy bylby ktos chetny na jakas wyprawe wedkarska ??? na ryby ??? z tego co sie orientuje, to mozna wyplynac na ryby - im wiecej osob tym taniej .
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 26.04.2015 17:29

wierad napisał(a):
antjacek napisał(a):W poprzednich latach chyba w 2011 byłem w Breli ale zainteresowała mnie zmiana. Po tygodniu z żoną postanowiliśmy pojechać do Pakostane. Przepiękne miejsce cudowne stare miasto cmentarz na górze z knajpką na skarpie. Po pierwszej euforii idziemy do wody i ZONK. Zimna woda jak szlak wiatr jak .... Co jest grane pytamy turystów z Polski - podobno przypływ. Ale w tym samym dniu w Breli pięknie i ciepło. Po jednym dniu nie wytrzymaliśmy i wyjazd do Breli bezpośrednio jadę na plaże i do wody. Cudowna ciepła. Zostajemy !!!
Chyba Riwiera Makarska ma specyficzny klimat. Chronione od morza przez wyspy plaże są bardziej ciepłe. Nauczka na przyszłość masz dobrze nie szukaj dziury w całym. Pozdrawiam :-)

A czy to nie był przypadkiem Primosten a nie Pakostane. Z opisu bardziej wygląda na Primosten.

hmm ja mialem takie doznania w Rogoznicy , woda zimna, ze hej . W Pakostane w tym samym czasie poczatek Lipca 2014 woda byla ciepla.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 26.04.2015 17:37

....i jeszcze prosba, kto zna moze w Pakostane jakis dobry sklepik z winami ( Prosek i inne ) ????
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.04.2015 17:41

Wino dostaniesz, Prosek także.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 26.04.2015 17:58

FUX napisał(a):Wino dostaniesz, Prosek także.

tylko chodzi mi o takie sprawdzone, bo np. w Baska Voda kupilismy pieknie zalakowane, i opisane i okazalo sie potem ze to nie to co probowalismy :( nie wspominajac , ze rakija byla trefna i nam zamarzla
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.04.2015 18:56

Był spożywczak koło rzeźnika, facet na promenadzie wieczorem, w warzywniaku były te mocniejsze trunki.
Przetestujesz, kupisz.
janekol
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janekol » 26.04.2015 19:22

Będąc w Pakostane lat temu 3 widziałem jak dwóch starszawych autochtonów z czubka południowego (patrząc z góry na mapie prawego) falochronu "głównego portu" łowiło rybki. Łowili oczywiście po zmroku, na spławik, przynęty nie widziałem i mieli tylko po jednej wędce. Nie podchodziłem za blisko z wiadomych względów - też jestem wędkarzem. W wiadrach mieli po kilka sztuk, nie wiem jakiego gatunku. Brania następowały bardzo szybko po zarzuceniu, miałem wrażenie, że łowią w toni. Przez 10 minut wyciągnęli ze 3 sztuki. Wszystkie tak 30-35cm. Bardzo obiecująco to wyglądało. Ja niestety nie mogłem tego sprawdzić osobiście bo byłem na wakacjach zorganizowanych więc bez sprzętu. Co do alkoholi to przy ulicy Stepnica w kilku domach oferowano swojskie wyroby, skorzystałem w przypadku rakiji, no i smakosze ją chwalili. Wieczorem na plaży również starsze małżeństwo sprzedawało różne wina, była możliwość degustacji. Pozdrawiam
funeraal
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) funeraal » 13.05.2015 16:48

Jeśli chodzi o alkohole to warto zapytać gospodarzy swoich apartamentów - jeśli sami ich nie produkują to z pewnością przyniosą od najbliższego sąsiada. Dobra opcja jest taka, że mieszkasz u nich, więc nie będą chcieli Cię oszukać a na pewno pozwolą najpierw na spróbowanie.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 18.05.2015 09:05

dzis otrzymalem taki mail od wlascicielki Apartamentu z Pakostane do ktorej kiedys pisalem zapytanie - luksusowe apartamenty za niska cene . Ciekawe do ilu ludz powysylala ??? i czy ktos w to wierzy ??
"Mam nadzieję, że masz to wkrótce, mam zamiar Wielka Brytania, York, podróże i stracił torbę wraz z paszportem i kartą kredytową.Ambasada jest skłonny dać mi latać bez mojego paszportu. Mam tylko mój bilet i zapłacić rachunki hotelowe. Niestety, nie mam pieniędzy, moja karta kredytowa może pomóc, ale to jest również w torbie. Podjąłem już kontakt z mojego banku, ale potrzebują więcej czasu, aby wysłać mi nowy. Chciałem zapytać, czy możesz pożyczyć mi 1,700EUR tak szybko, jak to możliwe, że ci go z powrotem tak szybko, jak się tam dostać. Muszę dostać następny lot.Pieniędzy za pośrednictwem Western Union jest najlepszym sposobem.
Czekam na Twoją odpowiedź
Dziękujemy za zapytanie

-
Irena Andrić Pakoštane"

i co wy na to ??? he he adres email sie zgadza, ma tez piekna strone internetowa
Berbel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Berbel » 18.05.2015 11:30

kobrat napisał(a):dzis otrzymalem taki mail od wlascicielki Apartamentu z Pakostane do ktorej kiedys pisalem zapytanie - luksusowe apartamenty za niska cene . Ciekawe do ilu ludz powysylala ??? i czy ktos w to wierzy ??
"Mam nadzieję, że masz to wkrótce, mam zamiar Wielka Brytania, York, podróże i stracił torbę wraz z paszportem i kartą kredytową.Ambasada jest skłonny dać mi latać bez mojego paszportu. Mam tylko mój bilet i zapłacić rachunki hotelowe. Niestety, nie mam pieniędzy, moja karta kredytowa może pomóc, ale to jest również w torbie. Podjąłem już kontakt z mojego banku, ale potrzebują więcej czasu, aby wysłać mi nowy. Chciałem zapytać, czy możesz pożyczyć mi 1,700EUR tak szybko, jak to możliwe, że ci go z powrotem tak szybko, jak się tam dostać. Muszę dostać następny lot.Pieniędzy za pośrednictwem Western Union jest najlepszym sposobem.
Czekam na Twoją odpowiedź
Dziękujemy za zapytanie

-
Irena Andrić Pakoštane"

i co wy na to ??? he he adres email sie zgadza, ma tez piekna strone internetowa

Ktos sie wlamal na jej konto mailowe i wysyla chlam. Jak masz nr tel to wyslij jej sms, pewnie nawet nie wie ze wysyla. Takie maile byly swego czasu bardzo popularne. Ile ludzi da sie na to naciagnac znajac wlascicielke, niewiem.
Kazikbol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kazikbol » 23.05.2015 20:02

Witam, proszę bywalców Pakostane o opinie apartamentu i okolic: https://www.google.com/maps/d/viewer?ms ... z2NzOiMYac
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 24.05.2015 18:29

okolica spokojniejsza , ale dosyc daleko do centrum i podobno w tych rejonach jest duzo jezowcow :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone