Re: Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostr
napisał(a) marekkowalak » 08.07.2019 17:34
habanero666 napisał(a):
Bylem kiedyś w Turcji na tydzień all na dwie osoby za 2000 zlotych. Fakt, że w maju i last. Codziennie jezdziłem na jakas fakultatywna wycieczke oprocz dnia przybycia i powrotu. Nie oszczedzałem. Zaplaciłem dodatkowo 2000 zlotych. Czyli 4000.
Przerobilem podobna wersje kiedyś w Chorwacji. Tydzien. Dojazd wlasny. Sniadanie samemu, kolacje w konobie. Wycieczki fifty fifty. 3 z jakims biurem czy tam przewoznikiem oraz 3 wlasne.
Wyszlo mnie dwa razy drozej w Chorwacji. Czyli 8000.
Ale pitolisz farmazony
Zawsze do Chorwacji jeździłem na własną rękę w lipcu i wszystko organizowałem samodzielnie - wychodziło mnie w zależności od długości pobytu od 4,5 tys. do 7,5 tys. za 4 osoby (z wyżywieniem jakie chciałem, pamiątkami i innymi wydatkami). Też przesadnie nie oszczędzałem, ale nie szalałem.
3 lata temu w lipcu zainteresowałem się wycieczką do Grecji na 7 dni z biurem podroży (All Inclusive). Cena atrakcyjna: 1450 zł od osoby. Ale wycieczki najtańsze 120 zł/os, najdroższe 580 zł/os. Jak sobie doliczyłem tylko 4 wycieczki (lubimy zwiedzać), plus inne wydatki to mi wyszło w sumie ponad 10 tys. za pobyt.
Dziękuje, wolę Chorwację...
W tym roku 10 dni we 2 osoby(kolacje codziennie w konobach, bez przesadnego oszczędzania, sporo zwiedzania) wyszło mi 4800 zł.