Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

OT Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostrad?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostr

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2019 11:11

welna napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):Odbiegajac lekko od tematu przewodniego - dzisiaj dostałem newsletter od Narodowego Biura Promocji Austrii: spędź wakacje w Austrii - Alpejskie lato na Ziemi Salzburskiej, Urlopowy raj na ziemi w sercu Austrii - Zell am See-Kaprun. I co teraz? I krystaliczna, ciepła woda, i góry, może trochę mniej antyczności i mało Januszy Turystyki - i co teraz? :roll: :mrgreen:

Polecam. Austrię znamy w większości z perspektywy nart lub przejazdu autostradami gdzieś na południe. Ale w lecie tez jest pieknie.

W Austrii bywam dość często, dzięki - nad wodą siedziałem przy Worthersee i rewelacyjniej IMHO plaży Strandbad Klagenfurt i Millstattersee, na chwilę wczary na farmie nad Neusiedler see (widoki takie sobie, ale wino i takie tam robią robotę) :D

Koenig napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a): Zell am See-Kaprun.

Powiem szczerze, że na zdjęciach w google wygląda świetnie. Choć i tak mimo wszystko to propozycja bardziej narciarska na zimę.
Co do lata to muszę coś o tym poczytać - dzięki za propozycję :D

Jezioro Worther jest latem bardzo ciepłe, wg informacj z Biura Promocji, Zell również :D
walp
Weteran
Re: OT Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie auto

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.07.2019 20:08

sito_zabrze napisał(a):Anakin ostatnio sporo OT wydzielacie z tematów :oczko_usmiech:

Bardzo dobrze. I nie zazdroszczę im tej roboty.
Pääkäyttäjä zupełnie niepotrzebnie się obraził i zwinął żagle.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 09.07.2019 20:14

No szkoda
Jest dorosły to pewnie przemyślał decyzje
Może wróci jak zatęskni :twisted:

Czasami trzeba popisać gupoty. Tak dla rozluźnienia i podtrzymania licznika. No a gdyby wszyscy byli grzeczni i nie pisali gupot to wtedy na zadnym forum moderacja nie byłaby potrzebna. A tak zawsze ktoś ma fuchę , myśle ze dobrowolną , przeca nie robią tego z przymusu :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.07.2019 20:23

sito_zabrze napisał(a):Czasami trzeba popisać gupoty. Tak dla rozluźnienia i podtrzymania licznika. No a gdyby wszyscy byli grzeczni i nie pisali gupot to wtedy na zadnym forum moderacja nie byłaby potrzebna. A tak zawsze ktoś ma fuchę , myśle ze dobrowolną , przeca nie robią tego z przymusu :wink:

I właśnie po to jest HP.
Jeżeli robi się to w wątkach tematycznych to efekt jest taki, że 20% ma zabawę, a pozostałe 80, które szuka konkretnych informacji nie może do nich dotrzeć i pretensje, że bajzel w wątku ( słuszne w większości przypadków).
I lament, że moderatorzy nic nie robią.
A jak robią to też źle.
Jakby człowiek nie stanął i tak d...będzie z tyłu. :roll: :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.07.2019 20:24

sito_zabrze napisał(a):No szkoda

Z tymi przemyślanymi decyzjami, to bywa różnie. :oczko_usmiech:
Może jednak zatęskni. :wink:
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 09.07.2019 21:28

walp napisał(a):

Z tymi przemyślanymi decyzjami, to bywa różnie. :oczko_usmiech:
Może jednak zatęskni. :wink:

Szkoda gościa, miał fajne wpisy i chyba czułem jego "klimaty".

Swoją drogą czy długoletni użytkownicy mają jakiś wpływ na kszłatowanie się forum, czy też wszystko ma być "pa rukam i pa szwam"?
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 10.07.2019 08:16

To akurat był jeden z najbardziej pomocnych i zorientowanych użytkowników, forum na pewno straci sporo treści merytorycznej po jego odejściu.
I to nie jest jedyny taki użytkownik, który odszedł z własnej woli lub został usunięty. Pyskówki były i będą, przy takiej ilości użytkowników są nie do uniknięcia, ale mimo wszystko ja też uważam, że coś jest nie tak. Całej historii nie znam, choć czytywałem forum jeszcze kilka lat przed zarejestrowaniem się.
Nie chcę się narazić na bana, ale samo wydzielenie postów z - jakby nie było luźnego tematu - też uważam za lekki przerost.
W gruncie rzeczy aktywne udzielanie się staje się trochę ryzykowne. Bardziej się opłaca czytać forum po to, by tylko brać, a nie by coś od siebie dać, pomóc innym.
To tyle moich luźnych przemyśleń, bo zrobił się OT z OT.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 10.07.2019 09:36

Koenig napisał(a):Nie chcę się narazić na bana, ale samo wydzielenie postów z - jakby nie było luźnego tematu - też uważam za lekki przerost.

Ale obrażanie się z tego powodu i rezygnacja, była moim zdaniem zbyt pochopna.
Koenig napisał(a):W gruncie rzeczy aktywne udzielanie się staje się trochę ryzykowne. Bardziej się opłaca czytać forum po to, by tylko brać, a nie by coś od siebie dać, pomóc innym.

Mimo wszystko, większość aktywnych użytkowników funkcjonuje na forum bez bana, w ramach obowiązujących zasad. :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.07.2019 11:10

Koenig napisał(a):To akurat był jeden z najbardziej pomocnych i zorientowanych użytkowników, forum na pewno straci sporo treści merytorycznej po jego odejściu.

Nikt tego nie neguje i na pewno masz rację.
Koenig napisał(a): I to nie jest jedyny taki użytkownik, który odszedł z własnej woli lub został usunięty. Pyskówki były i będą, przy takiej ilości użytkowników są nie do uniknięcia, ale mimo wszystko ja też uważam, że coś jest nie tak. Całej historii nie znam, choć czytywałem forum jeszcze kilka lat przed zarejestrowaniem się.

I pewnie nie ostatni.
Z tym, że tutaj nikt nikogo nie usuwał ani nie zmuszał do usuwania.
Poczytaj wątek w którym to się stało.
Nie było żadnych pyskówek, nikt się za łby nie wziął.
Wątek został chwilowo zamknięty żeby posprzątać OT.
To jest powód do obrażania się czy usuwania konta?
No sorry, ale nie bardzo ogarniam.
Koenig napisał(a):Nie chcę się narazić na bana, ale samo wydzielenie postów z - jakby nie było luźnego tematu - też uważam za lekki przerost.
W gruncie rzeczy aktywne udzielanie się staje się trochę ryzykowne. Bardziej się opłaca czytać forum po to, by tylko brać, a nie by coś od siebie dać, pomóc innym.

Przerost?
Możemy się umówić, że nie wydzielamy nic i każdy pisze w temacie o czym tylko chce.
Chcesz wiedzieć jak będzie taki wątek wyglądał za miesiąc?
Nie sądzę.
Z wyjątkiem notorycznych OT-owców nikt za coś takiego nie jest karany.
No chyba, że zwrócenie komuś uwagi uważasz za karę.
Więc też nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 10.07.2019 12:15

To prawda, nie wiem jak się wątek rozwijał, pisałem w nim do pewnego momentu, potem już się wyłączyłem, nie było mnie na forum. Pewnie dlatego przegapiłem, że odszedł sam. To faktycznie nie było dojrzałe, w tej kwestii go bronił nie będę.

Co do samego wydzielenia to - jeśli pozwolicie - jednak zostanę przy swoim zdaniu. Temat z założenia był luźny, jest w nim i tak pełno spamu, te kilka postów na prawdę nic nie zmienia. Oczywiście nie jest to też powód do usuwania konta.

Dajmy już spokój, nie chcę w to brnąć bo przecież tak na dobrą sprawę cała sytuacja mnie nie dotyczyła. Ja staram się zachować normy, póki co żadnej kary nie zaliczyłem :)
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 15.07.2019 22:10

walp napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Anakin ostatnio sporo OT wydzielacie z tematów :oczko_usmiech:

Bardzo dobrze. I nie zazdroszczę im tej roboty.
Pääkäyttäjä zupełnie niepotrzebnie się obraził i zwinął żagle.

Czasami trzeba popisać gupoty. Tak dla rozluźnienia i podtrzymania licznika. No a gdyby wszyscy byli grzeczni i nie pisali gupot to wtedy na zadnym forum moderacja nie byłaby potrzebna. A tak zawsze ktoś ma fuchę , myśle ze dobrowolną , przeca nie robią tego z przymusu :wink:

Chyba wrócił :oczko_usmiech: :sm: :devil:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.07.2019 22:12

sito_zabrze napisał(a):Chyba wrócił :oczko_usmiech: :sm: :devil:

Słuszna decyzja. :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.07.2019 22:13

Jak to mawiają -pospiech jest wskazany przy łapaniu pcheł. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2019 22:20

W pewnym momencie musiałem zrobić hard reset i przemyśleć obecność na forum. Po prostu czasem sam nie ogarniam ale i tak bywa ;)
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 15.07.2019 22:25

pääkäyttäjä napisał(a):W pewnym momencie musiałem zrobić hard reset i przemyśleć obecność na forum. Po prostu czasem sam nie ogarniam ale i tak bywa ;)

Licznik Ci leci od zera :oczko_usmiech:
Od razu wal posty z grubej ruły :oczko_usmiech:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

OT Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostrad? - stron...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone