Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

okolice primosten

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mroczek
Globtroter
okolice primosten

Nieprzeczytany postnapisał(a) mroczek » 27.06.2011 09:45

Na poczatku lipca 02-03 wybieram się z rodziną 2+1 w okolice Primostenu. Jadę 1 raz na Chorwację w ciemno. Jakich cen mogę się spodziewać za pokój z łazienką. Czy problemu nie będzie ze znalezieniem?? Moze jakies namiary?. Rezerwacja to juz i tak za późno:) Pozdrawiam Raf ps. myślałem o Baska Voda ale z Primosten i okolic jest chyba lepsza baza wypadowa do wodospadów Krka Spilit , Trogrir. Prosba gorąca o opinie .
fleischman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fleischman » 27.06.2011 10:10

Witaj, 2003-04 byliśmy w Marinie. Nada i Dusko Primorac tel. kom. 0038598835339 (w zeszłym roku numer aktywny).
O Marinie i okolicy więcej tutaj tutaj
Pozdrav
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 27.06.2011 12:18

Witam, my kilka razy byliśmy w Rogoźnicy pomiędzy Primosten a Trogirem. Fajne miejsce, z którego wszędzie tam gdzie chcesz blisko, a urok małego miejsca bezcenny :) Zawsze jechaliśmy w ciemno i nigdy nie bylo problemów z kwaterami. Cenowo różnie, zależy co się chce mieć. Ostatnio za apartament na 8 osób placiliśmy ok.80euro (2008).
mroczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mroczek » 27.06.2011 13:59

Dziękuję serdecznie za info. Jak wyglądaja plaże chodzi mi o dziecko.
CZy może jakies porównanie z Baska Voda?? Wiem że na forum jest wszystko opisane ale juz głowa boli od czytania :).
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 27.06.2011 14:10

W Rogoźnicy bardzo przyjemna plaża jest w Stupin Celine - długo płytko, mały żwirek, w samej Rogoźnicy najczęściej chodziliśmy na plażę ulicą Put Sepurine i tam były kamiorki, które nasza 7-miesięczna Zośka gryzła i mymłała :D Myślę, że dzieciorkom wystarczy trochę wody i są przeszczęśliwe. Z tego co pamiętam w Primosten też jest łagodna i długa plaża, ale chyba trochę bardziej zaludniona :( Chodziliśmy też na przyhotelowy basen i tam był jakiś brodzik dla dzieci.
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 27.06.2011 14:35

Jak na pierwszy raz Primosten to fenomenalny wybór, miejsce jest doskonałą bazą wypadową (do tego co już wymienione dodałbym jeszcze Szibenik oraz Kornati).
Na początku lipca nie powinno być większych kłopotów ze znalezieniem kwater, ja 2 lata temu 19 lipca szukałem godzinkę.
Jeśli szukasz pokoju z łazienką dla rodzinki 2+1 to mogę polecić kwaterki u Pani Mariji Gracin na ulicy Resnice 3 (w drugiej połowie lipca płaciłem 40 euro za nocleg, myślę, że w pierwszej połowie lipca można by potargować się o jeszcze niższą cenę). Warunki w porządku, przemiła starsza Pani jest gospodynią, do plaży i centrum miasteczka jakieś 300-400 metrów po stosunkowo płaskim terenie, spędziłem tam z rodzinką wspaniałe 2 tygodnie.
W razie pytań, wal śmiało.
mroczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mroczek » 28.06.2011 08:26

Mario 1975 napisał(a):Jak na pierwszy raz Primosten to fenomenalny wybór, miejsce jest doskonałą bazą wypadową (do tego co już wymienione dodałbym jeszcze Szibenik oraz Kornati).
Na początku lipca nie powinno być większych kłopotów ze znalezieniem kwater, ja 2 lata temu 19 lipca szukałem godzinkę.
Jeśli szukasz pokoju z łazienką dla rodzinki 2+1 to mogę polecić kwaterki u Pani Mariji Gracin na ulicy Resnice 3 (w drugiej połowie lipca płaciłem 40 euro za nocleg, myślę, że w pierwszej połowie lipca można by potargować się o jeszcze niższą cenę). Warunki w porządku, przemiła starsza Pani jest gospodynią, do plaży i centrum miasteczka jakieś 300-400 metrów po stosunkowo płaskim terenie, spędziłem tam z rodzinką wspaniałe 2 tygodnie.
W razie pytań, wal śmiało.

Podziękował za opinię.:)
a jak z plażami dla dziecka? Chłopak ma 7 lat. Czy jest tam sklep spożywczy i jakie ceny w knajpach aby cos zjeśc na obiad lub kolację. mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 28.06.2011 11:26

Plaż w Primosten pod dostatkiem, mozna wybierać i przebierać w miejscach do opalania (lub lekkiego chowania się przed słońcem).
Jak byłem tam 2 lata temu to mój syn też miał 7 lat i był zachwycony, plaże są kamieniste, woda jest bardzo przejrzysta, kto chce znajdzie i skałki dla siebie. Acha, plaże są stosunkowo płaskie i dojścia do nich też.
Jeśli chodzi o sklepy to są na pewno 2 Studenace i 1 spory Konzum (wielkości naszych Biedronek), usytuowany przy samej plaży (tej znajdującej się między dwoma półwyspami).
Ceny w knajpach (jest ich w Primosten pod dostatkiem) typowe dla całej Chorwacji, czyli jak ja to nazywam "półtora raza co w Polsce", moim zdaniem około 100 kun na osobę za fajny obiad trzeba mniej więcej liczyć.
Na półwyspie ze starym miastem polecam Twojej uwadze okienko, w którym serwują girice (świetna przekąska-smażone małe rybki i do tego pajda chleba) oraz kultową winiarnię z ławkami.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 28.06.2011 12:04

Ta knajpeczka jest tuż za bramą(wejście na starówkę) i lekko w lewo i już widać zielone ławeczki... Tuż za tą winiarnią jest również mała smażalnia ryb i rybeczek różnego typu, warto tam wstąpić zarówno dla smaku jak i dla ceny :D
mroczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mroczek » 28.06.2011 12:47

Przekonaliście mnie jadę do Promosten a miałem w planie Baska Voda. Z uwagi na położenie Primosten oraz Wasze opinie - przemawia to do mnie. Myślę że jakbym za trzymał sie w Baska Voda to by mnie dojazdy wykończyły :) Jesli macie jeszcze jekies ciekwostki to napiszcie. Dzięki serdeczne za info.
tygrysek0038
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrysek0038 » 28.06.2011 15:06

W zeszłym roku w Primostenie (od głównego wejści na Stare Miasto w lewo "Stare Selo"), gdzie podawali tzw. danie dnia czyli np. zupę z drugim daniem i deserem za 60 kun.
W moim przypadku były to eskalopki w sosie pieczarkowym z ryżem, co widać na załazonym obrazku. Na deser lody. Ale dotyczyło to tylko dania dnia.

Obrazek

Mąż zamówił brancina, który był podany z blitvą i zapłacił 64 kuny.

Obrazek

Ponadto w Primostenie jest miłe miejsce, gdzie można napić się wina nawet na szklanki...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

...i krystalicznie czysta woda...
Obrazek
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 28.06.2011 17:32

[quote="tygrysek0038"]W zeszłym roku w Primostenie (od głównego wejści na Stare Miasto w lewo "Stare Selo"), gdzie podawali tzw. danie dnia czyli np. zupę z drugim daniem i deserem za 60 kun.

Właśnie to miejsce wspominam z rozrzewnieniem.... Pychotka...
agaagata
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaagata » 17.08.2011 09:31

Mario 1975 napisał(a):Plaż w Primosten pod dostatkiem, mozna wybierać i przebierać w miejscach do opalania (lub lekkiego chowania się przed słońcem).
Jak byłem tam 2 lata temu to mój syn też miał 7 lat i był zachwycony, plaże są kamieniste, woda jest bardzo przejrzysta, kto chce znajdzie i skałki dla siebie. Acha, plaże są stosunkowo płaskie i dojścia do nich też.
Jeśli chodzi o sklepy to są na pewno 2 Studenace i 1 spory Konzum (wielkości naszych Biedronek), usytuowany przy samej plaży (tej znajdującej się między dwoma półwyspami).
Ceny w knajpach (jest ich w Primosten pod dostatkiem) typowe dla całej Chorwacji, czyli jak ja to nazywam "półtora raza co w Polsce", moim zdaniem około 100 kun na osobę za fajny obiad trzeba mniej więcej liczyć.
Na półwyspie ze starym miastem polecam Twojej uwadze okienko, w którym serwują girice (świetna przekąska-smażone małe rybki i do tego pajda chleba) oraz kultową winiarnię z ławkami.

Witam,

Moge prosic o jakies namiary na apartament w Primosten?
mroczek
Globtroter
come back cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) mroczek » 28.05.2012 08:37

W ub. roku byłem w Promosten i powiem dla niezdecydowanych że Promosten i okolice to naprawdę bardzo dobry wybór na spędzenie wakacji. Zachwyciłem się Dalmacją i w tym roku jade tam również, ale bardziej na południe w okolice Baśka Voda. Jeśli chodzi o nocleg to oczywiście jechałem w ciemno i nie ma problemu ze znalezieniem. Apartament znalazłem w miejscowości Dolac 1,5 km od Primosten.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone