Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mieszkaniowych rozterek kilka... :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 26.07.2013 08:54

hajduczek napisał(a):ja się akurat nie znam ....ale tak przy okazji może jakaś fotorelacja z postępów

No własnie muszę zgrać zdjęcia z aparatu , bo nie mogłam sobie odmówić i każdy etap dokumentuję :)

FUX napisał(a):5 nie starczy
11 i nie włączaj wtedy piekarnika, żelazka i czajnika elektrycznego... :wink:

No co ty!
Masakra jakaś, to będzie kosztowało majątek. Zwiększenie z 5,7 na 11 to już około 700zł :roll:

mirko płyta nie wymaga trzeciej fazy. Można ją podłączyć pod 230, ale my zdecydowaliśmy się na zwiększenie.
Tylko teraz jak zaczynam liczyć dudki, to przy innych mieszkaniowo urlopowych wydatkach te kilka stówek nas chyba zabije :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.07.2013 09:04

A co ja Ci na to poradzę...
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 26.07.2013 09:09

No w sumie nic... jak trza to trza. Dzięki za radę ;)
Dobrze, że w Tauronie da się praktycznie wszystko on line załatwić.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.07.2013 09:20

Tylko zobacz, czy Twoja instalacja wytrzyma taki pobór.
Może najpierw przygotuj ew. kabel 5 żyłowy od licznika do kuchenki.
Będą korki wypadać, to zwiększysz moc.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 26.07.2013 09:31

Instalacja na pewno wytrzyma, było już sprawdzane.
Siła jest dociągnięta do budynku, ja muszę "tylko" zmienić liczniki, różnicówkę i zapłacić za zwiększenie mocy.
Koszt części razem z robocizną elektryka to 450zł dodać do tego parę dobrych stówek dla Tauronu i już można będzie mieszać w garach ;)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 26.07.2013 09:38

Roxi napisał(a):... można będzie mieszać w garach ;)

Chyba wpadnę wtedy z wizytą. :)

Kilka lat temu też przechodziliśmy od stanu "deweloperskiego" do stanu "pozwalającego na mieszanie w garach".
Pamietam tę radość i ulgę jak raz weszliśmy do Castoramy i sobie uświadomiliśmy, że już nic nie musimy wybierać :!: :D

pzdr :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.07.2013 09:53

longtom napisał(a):Kilka lat temu też przechodziliśmy od stanu "deweloperskiego" do stanu "pozwalającego na mieszanie w garach".
Pamietam tę radość i ulgę jak raz weszliśmy do Castoramy i sobie uświadomiliśmy, że już nic nie musimy wybierać :!: :D

To z przyzwyczajenia/roztargnienia tam weszliście?
:wink: :lol:

Pozdrawiam
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 28.07.2013 13:12

Lipiec minął...
Mieszkanko jest już nasze... no w zasadzie należy do ING, ale nie wdawajmy się w szczegóły ;)

Stan na koniec lipca nie różni się praktycznie w ogóle od stanu w jakim mieszkanie kupiliśmy, poza tym że zaczęło się składowanie najpotrzebniejszych rzeczy... no i wymieniliśmy własnoręcznie stelaż w łazience. Fabrycznie zamontowany był stelaż z Koła, ale wymieniliśmy go na Grosha. Mam nadzieję, że będzie służył ;)

Obrazek

Obrazek

Zapraszam :)

Obrazek

Salon ;)

Obrazek

Obrazek

Sypialnia jak narazie świeci pustkami:

Obrazek

Obrazek

Kuchni jeszcze trochę brakuje do stanu "mieszania w garach", ale meble powinny być już na dniach :)

Obrazek

Obrazek

I tak przed remontem po remoncie ;) wygląda moje pierwsze własne M :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.07.2013 13:23

Nice!
_Piotrek_
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Piotrek_ » 28.07.2013 23:14

prześledzilem wątek i tylko kilka słów w kwestii blatu, na mieszkaniu mieliśmy zwykły z plyty laminowanej i generalnie byl ok, ale wiadomo, że stosunkowwo łatwo można uszkodzic jakimś ostrym nażędziem (np nożem, nie mówiac o krojeniu. Teścowie niedługo później zamontowali piękny blat bukowy klejony, niestety łączenie bylo w okolicy zlewu i dodatkowo przy samym zlewie zaczął "puchnąć" od wilgoci. Trudno powiedzieć czy ktoś go nie zabezpieczył dokładnie, czy dokładniej się nie dało ale przestało to wygladać tak dobrze jak na poczatku. Dodatkowo dochodzą te same uwagi co przy blacie z płyty (łatwość uszkodzeń). Kiedy wiec przeprowadzalismy się i po raz drugi urzadzaliśmy kuchnię zdecydowalismy się na blat kamienny. Pojeździlismy po kamieniarzach (tych od nagrobków :-) ) i jeden z nich zabrał nas do duzego skladu płyt kamiennych. Polecał nam granit i spośród wielu różnych wzorów i kolorów wybraliśmy coś co nam się spodobało. Do dzisiaj uważamy, że z calego domu, to właśnie granitowy blat byl najtrafniejszym wyborem. Żaden brud mu nie straszny, zadne zarysowanie czy uszkodzenie. Wady? dwie - masa i koszt, chociaż śmiejemy się, że dzieci mogą wykorzystać go jeszcze na naszą płytę nagrobną :-) , wtedy ten koszt już okazuje się być niższy:-)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 13.08.2013 16:46

Kuchenne rewolucje :lol:

DSC03511.JPG

DSC03542.JPG

DSC03550.JPG

Aleeee jestem zadowolona :D
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 13.08.2013 17:38

Roxi napisał(a):Aleeee jestem zadowolona :D

No, całkiem normalne :)

Widzę, że też masz schowany wyciąg, ja jestem zadowolona z takiego rozwiązania.
I życzę jak najszybszego finiszu :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.08.2013 18:07

Kolorem mnie zabiłaś... :mrgreen:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 13.08.2013 18:07

Roxi napisał(a):Kuchenne rewolucje :lol:
Aleeee jestem zadowolona :D
Łaaał... nie moja kolorystyka, ale i tak super wygląda :smo:

Troszkę zazdroszczę, bo mam aktualnie na tapecie łazienkę, ale idzie nam jak krew z nosa, ponieważ robimy ją sami... i jeszcze koncepcja zmienia mi się co chwilę :lool:
Na ten moment mam zamiar ograniczyć kafle do niezbędnego minimum (kabina, kibelek, umywalka) a na resztę ścian dać tynk z efektem surowego betonu :D
Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie... :roll:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 13.08.2013 19:58

Akurat u siebie zamontowałem blat granitowe z granitu star galaxy,mogę śmiało polecić ten kamień po roku użytkowania lecz nie każdemu będzie kolorystyka pasowała,
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mieszkaniowych rozterek kilka... :) - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone