Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2026? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2026 ツ
endryu
Cromaniak
Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 02.06.2018 12:55

forscher napisał(a):Rozwiązaniem wszystkich bolączek związanych ze wspomnianymi powyżej remontami moim zdaniem będzie ta trasa

https://goo.gl/maps/aAR4Fg7WPoG2

Z tego co podpowiada google maps to trasa, która pozwala na uniknięcie opłat.

Potrzebuję jedynie potwierdzenia od osób będących na bieżąco.

Pozdrav

PS Rysiu na twoje kłopoty MEDISPIRANT
:D

"Kombinatorek" z Ciebie :lol: . Chciałbyś ominąć przejście graniczne. Ale trafisz na zamknięte szlabany:
https://www.google.com/maps/@46.2762222 ... 312!8i6656
Przez Lenart i Ptuj jest troszkę lepsza propozycja przejazdu. Przejrzyj wcześniej proponowane trasy w tym wątku i dopracuj trasę :idea: :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2018 14:31

Zgadza się, a po pierwsze, to przez Lenart w ten sposób nie przejedzie ze względu na remont.
Ostatnio edytowano 02.06.2018 22:23 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
RadamiaN
Croentuzjasta
Re: Pomoc w ominięciu płatnej autostrady w Słoweni

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 02.06.2018 18:18

toomas napisał(a):
kaeres napisał(a):
Czynna od 5:30.
On będzie w tym czasie w okolicach Macelj w Chorwacji.

Ale chyba poza godzinami otwarcia można tankować i płacić kartą w automacie...przynajmniej chyba kiedyś tak było..

Hej,
automat czynny całodobowo oraz info od obsługi - w sezonie przez weekend stacja też jest czynna całodobowo
cretor23
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cretor23 » 03.06.2018 00:25

endryu napisał(a):
forscher napisał(a):Rozwiązaniem wszystkich bolączek związanych ze wspomnianymi powyżej remontami moim zdaniem będzie ta trasa

https://goo.gl/maps/aAR4Fg7WPoG2

Z tego co podpowiada google maps to trasa, która pozwala na uniknięcie opłat.

Potrzebuję jedynie potwierdzenia od osób będących na bieżąco.

Pozdrav

PS Rysiu na twoje kłopoty MEDISPIRANT
:D

"Kombinatorek" z Ciebie :lol: . Chciałbyś ominąć przejście graniczne. Ale trafisz na zamknięte szlabany:
https://www.google.com/maps/@46.2762222 ... 312!8i6656
Przez Lenart i Ptuj jest troszkę lepsza propozycja przejazdu. Przejrzyj wcześniej proponowane trasy w tym wątku i dopracuj trasę :idea: :)

Rozwiązaniem twojej bolączki będzie poczytać wcześniejsze posty...rozwalasz system. Kurczę naprawdę nie trzeba dodatkowych
stron na tym forum ! Walisz pod wykopy i rozjazdy i pytasz czy ok...? Na Boga
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 04.06.2018 09:57

Eger to na prawdę niezły troll.
Przychodzi, zbluzga, później gdzieś na innych forach bądź w necie (chyba na gazeta.pl czy inna wyborcza.pl) obsmarowuje cropelkę i jeszcze budzi się pewnego dnia bo przypomniał sobie, że dawno tutaj nic nie wysmarował i powraca z tymi samymi myślami.
1 miejsce wśród cropelkowych trolli.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 04.06.2018 18:44

To nie jest troll, tylko pewny siebie mały człowiek, który na każdym kroku musi sobie i innym udowadniać, że oszczędności zarówno czasu, jak i pieniędzy jego nie dotyczą. On może sobie pozwolić na tę odrobinkę luksusu i wydać 30 euro na winietę czując w ten sposób satysfakcję, której pewnie brak mu życiu codziennym. W pewnym wieku taki stan przychodzi w sytuacji, gdy masz kasę na viagrę, ale wstydzisz się ją kupić w aptece i cierpisz, dając upust goryczy i szydząc z każdego, kto w mniemaniu Egera jest "gorszy" :roll:

Niech trasy Egera będą zawsze najdroższe, przejezdne i z każdego kierunku widoczne, niech otrzyma dużo braw od każdego, którego minie podczas swoich wakacyjnych wojaży. Eger! Jesteś naprawdę wielki... :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2018 20:06

No i po co obrazacie i zastraszacie :?:

I tak mam racje, dobrze o tym wiecie 8)

Napisalem :

Takie przezycia, straszny stres,
obmyslanie trasy miesiac do przodu, gryzienie palcow z nerwow, itd...

Remont w Lenart, czesciowe zamkniecie drogi przez Cvetlin, dziwna trasa z Podlehnik do granicy....

Slowency robia wszystko w granicach prawa, zeby ktos ich winiete za 15 euro kupil, bo inaczej bedzie mial przerabane...

Nie od nich, ale od wlasnej rodziny, ktora bedzie przeklinac tatusia, co pojechal objazdem

A zastraszanie inaczej myslacych budzi tylko rozpacz :D
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 04.06.2018 22:39

Eger napisał(a):...A zastraszanie inaczej myslacych budzi tylko rozpacz :D

Rozpacz budzi kaleczenie języka polskiego, ortografii, interpunkcji.
Użyta na końcu emotka chyba została kliknięta przypadkowo.
I gdzie to zastraszanie?

W tym roku nie jadę objazdem. Jadę inną trasą (Słowacja-Węgry). Nie z powodu oszczędności, utrudnień z remontami, ale z chęci ponownego zobaczenia drogi, którą ostatni raz jechałem w 2004 roku.
Objazd autostrady w Słowenii jest fajny z kilku powodów. Głównym jest to, że nie jest nudny, wymaga pewnego wysiłku (także intelektualnego), a odwdzięcza się widokiem czystych, zadbanych wiosek i miasteczek, możliwością zjedzenia fajnego posiłku po drodze i możliwością ominięcia korka na granicy.
Dopóki Cro nie wejdzie do Układu z Schengen autostradą nie pojadę.
I nie będę jak debil płacił za winietę by oszczędzić na czasie przejazdu, a stracić na przejściu granicznym znacznie więcej.
Ale niektórzy myślą inaczej, a jeżeli wyrażają własne zdanie, to nie znaczy że mnie straszą.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 05.06.2018 04:00

Oj Eger, Eger... Kto tu Ciebie straszy czy obraża? Nawet jeśli trafiłem z przykładem, to nie celowałem :wink:

My już wszyscy wiemy już za 15 euro możemy jeździć do woli po autostradach Słowenii. Wiemy również, że każdy korzystający z objazdu dróg płatnych naraża się na śmieszność a swoją rodzinę i notabene samego siebie na stres i okaleczone palce.

Dlaczego więc wciąż próbujesz wszystkim udowodnić, że wybór niepłatnej drogi to błąd? Czy tak trudno zrozumieć, że w tym wątku nie zdobędziesz poklasku? Wciąż wracasz, choć nikt Ciebie tu nie chce... :cry:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 05.06.2018 07:36

krutom napisał(a):Objazd autostrady w Słowenii jest fajny z kilku powodów. Głównym jest to, że nie jest nudny, wymaga pewnego wysiłku (także intelektualnego), a odwdzięcza się widokiem czystych, zadbanych wiosek i miasteczek, możliwością zjedzenia fajnego posiłku po drodze i możliwością ominięcia korka na granicy.
Dopóki Cro nie wejdzie do Układu z Schengen autostradą nie pojadę.
I nie będę jak debil płacił za winietę by oszczędzić na czasie przejazdu, a stracić na przejściu granicznym znacznie więcej.

Swój człowiek :papa:

Ten wysiłek intelektualny (umówmy się: za którymś z kolei razem jest on niewielki, chociaż Słoweńcy dbają, aby jakiś był, przeprowadzając kolejne remonty) jest chyba najważniejszy, na równi z czasem przejazdu. Oba te czynniki składają się na komfort podróży.

Pozdrowienia dla tych, którzy piszą, że jadąc w [tu pada nazwa dnia tygodnia] nie zastaną korków na granicy w Macelj. Nie ma takiej opcji, żeby na tej granicy nie postać, no może koło pierwszej w nocy będzie w miarę pusto, ale w dzień nie ma szans. Oczywiście są tacy, dla których pół godziny stania to nie korek, ale mnie ch*j strzela, jak mam gdziekolwiek stać powyżej minuty (czyli standardowa zmiana świateł).
ikuchar
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikuchar » 05.06.2018 08:26

Jutro około północy ruszam z Katowic do Prizna na prom stąd mam kilka pytań ;) Co roku jeździłem przez Ilz-Ptuj drogą 66, dotankowując samochód do pełna w Murcku i wjeżdzając w Ptuju na autostradę. Przeczytałem wątek i nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi czy w Podlehniku można śmiało wjeżdzać na autostradę i z niej zjechać w drodze powrotnej czy bezpieczniej będzie jechać przez Cvetlin, gdzie jeszcze nie jechałem. Oczywiście Mureck-Ptuj jeżdzę 443/745. Prosze o odpowiedz osób które ostatnio jechały albo są pewne wjazdu w Podlehniku, albo jesli maja jakies sugestie co do mojej trasy ;) Może do Murcka lepiej zjechać ostatnim zjazdem z autostrady? Rok temu od Ilz jechałem w jednej wielkiem mgle o 5 rano, co troche denerwowało i znacznie spowalniało.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2018 08:32

Źle doczytałeś - autostrada od Podlehnika do granicy SI/HR jest bezpłatna.
kuchtal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuchtal » 05.06.2018 18:16

No to ja już sam nie wiem. Można jechać od Ptuja do granicy w Macejl czy nie można bez winiety. Bym prosił o jakieś konkrety. Najlepiej od osób, które już jechały ten kawałek.
Masterjam
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Masterjam » 05.06.2018 18:22

A czy jest opcja dojazdu na Istrię omijając autostrady ? Patrzę na mapę, wąskie drogi a jadę busem Ford Transit i 60 Euro trochę boli mając w głowie 22 Euro za Czechy i Austrię :). Ale to nasz pierwszy wyjazd i pytanie czy z 2 dzieci bezpieczniej , ale w korkach nie polecieć autostradą
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 05.06.2018 18:33

kuchtal napisał(a):No to ja już sam nie wiem. Można jechać od Ptuja do granicy w Macejl czy nie można bez winiety. Bym prosił o jakieś konkrety. Najlepiej od osób, które już jechały ten kawałek.

A odpowiedź DARS czyli zarządcy słoweńskich autostrad nie wystarczy? Bez winiety można jechać od m. Podlehnik. Do tego miejsca musisz omijać autostradę
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wakacje 2026

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 169
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone