A poza tym, gdyby ta autostrada była w całości autostradą, to pewnie odżałowałbym... a tak, nie widzę powodu żeby płacić tak astronomiczne pieniądze za 60km autostrady, po których i tak będę stać w mega korku. Ale są gusta i guściki
.png)
.png)
.png)
String napisał(a):A poza tym, gdyby ta autostrada była w całości autostradą, to pewnie odżałowałbym... a tak, nie widzę powodu żeby płacić tak astronomiczne pieniądze za 60km autostrady, po których i tak będę stać w mega korku.
.png)
sajmer napisał(a):Naprawdę szkoda Wam 30EU na winietę wydać raz w roku ??

.png)
kojacek napisał(a):String napisał(a):A poza tym, gdyby ta autostrada była w całości autostradą, to pewnie odżałowałbym... a tak, nie widzę powodu żeby płacić tak astronomiczne pieniądze za 60km autostrady, po których i tak będę stać w mega korku.
Ale 60km to ona będzie miała, jak ją doprowadzą do granicy z Chorwacją. teraz ma 45km.
.png)
.png)
String napisał(a):kojacek napisał(a):String napisał(a):A poza tym, gdyby ta autostrada była w całości autostradą, to pewnie odżałowałbym... a tak, nie widzę powodu żeby płacić tak astronomiczne pieniądze za 60km autostrady, po których i tak będę stać w mega korku.
Ale 60km to ona będzie miała, jak ją doprowadzą do granicy z Chorwacją. teraz ma 45km.
Techniczna uwaga słuszna...Tyle że w tym przypadku i tak długość nie ma znaczenia
![]()
.png)
AdamBeata napisał(a):My przez trzy lata z rzędu jeździmy przez przejścia Bad Radkensburg i Ormoż i bez różnicy jaka pora dnia i tygodnia granica zawsze pusta. W Ormoż zawsze byliśmy sami na przejściu i ani razu paszportów nam nawet nie sprawdzili (moja pani była nawet zniesmaczona co to za kontrola graniczna jak nawet paszportów nie chcieli), a i w całej Słowenii na tej trasie nie ma dylematów czy się na jakiś kawałek płatny wjedzie bo takowych możliwości tam nie ma. Prosto jak strzała od Gornja Radgona do samego Ormoż. Żadnych korków, znikomy ruch lokalny, jak się nie robi postoju to jakieś 40min zajmuje przejechanie Slo. W tym roku oczywiście też tak jedziemy.
.png)
Farstone napisał(a):AdamBeata napisał(a):My przez trzy lata z rzędu jeździmy przez przejścia Bad Radkensburg i Ormoż i bez różnicy jaka pora dnia i tygodnia granica zawsze pusta. W Ormoż zawsze byliśmy sami na przejściu i ani razu paszportów nam nawet nie sprawdzili (moja pani była nawet zniesmaczona co to za kontrola graniczna jak nawet paszportów nie chcieli), a i w całej Słowenii na tej trasie nie ma dylematów czy się na jakiś kawałek płatny wjedzie bo takowych możliwości tam nie ma. Prosto jak strzała od Gornja Radgona do samego Ormoż. Żadnych korków, znikomy ruch lokalny, jak się nie robi postoju to jakieś 40min zajmuje przejechanie Slo. W tym roku oczywiście też tak jedziemy.
Skąd jechaliście tą trasą? Jakie miejscowości wcześniej, przez Austrię?
.png)
endryu napisał(a):Farstone napisał(a):Skąd jechaliście tą trasą? Jakie miejscowości wcześniej, przez Austrię?
Zapewne od Ilz
.png)
.png)
FidelGastro13 napisał(a):Witam.
W tym roku pierwszy raz wybieram się do Chorwacji , a konkretnie do miejscowości Makarska.
Planowo wyjeżdżamy o 16 z Leszna (woj. wlkp) i również rozważam objazd Słoweńskiej autostrady.
Może ktoś jeździ z moich okolic do Cro i ma już sprawdzoną trasę ? Mam coś tam w google maps naszkicowane i myślę ,po tym co zdążyłem wyczytać na tym wspaniałym forum , że to dobra trasa , ale niestety z racji tego , że jestem nowym użytkownikiem nie moge wklejać linków...![]()
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi