Re: uzbroję się w cierpliwość
napisał(a) Greg69 » 17.09.2010 07:35
waldis napisał(a):Greg69 napisał(a):... Austryjacy dociągneliby swoją autobahn do granicy Czeskiej w Mikulowie...
Może Austriacy i nie autocośtam, tylko autostradę. Szanujmy nasz język.
Greg69 napisał(a):Grunt żeby budowa autostrad i ekspresówek w Polsce nie stanęła. Może w końcu zaczniemy jeździć jak prawdziwi Europejczycy....?
Ale się ubawiłem. Człowieku, obudź się. Jeśli Twoje dzieci to spotka, to możesz uważać się za szczęściarza.
I nie piszcie, że 30 euro za winietę słoweńską to drogo. Drogo to jest 4 euro za jeden przejazd nędznym kawałkiem A1 od Rusocina do Nowych Marz.
Waldis - masz rację z językiem polskim - tak mi się wyrwało.
W temacie polskich dróg, to co - pomarzyć nie można? Zwróć uwagę, że w Twoim rejonie Polski coś się dzieje. Myślę, że najdalej za 3-4 lata dojedziesz kompletną A1 do Bohumina, czyli miodzio jazda do CRO. Trudno, trochę to będzie kosztować - zapewne około 100-150 zł. Tymczasem na Suwalszczyźnie nic się nie dzieje. Najwyżej spotkasz debilnych ekologusów pod Augustowem. Tutaj trudno być optymistą - tzw. Viabaltica do Wa-wy zapewne najszybciej za 10 lat. Gdy jadę na połdnie, np. do CRO, to przykładowo odcinek Suwałki-Mikulov jechałem 14 godzin (z dziećmi

), zaś do Trogiru już tylko 10h i to z przerwami, przy niemal identycznej odległości. "Jest super, jest super, więc o co ci chodzi?" - tak śpiewał Muniek Staszczyk i niech to będzie puenta tematu polskich dróg