Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noworoczne postanowienia...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majeczka
Cromaniak
Noworoczne postanowienia...

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 06.01.2010 21:11

Wraz z nadejściem kolejnego Nowego Roku pragniemy i planujemy wprowadzić co nieco zmian w naszym życiu Wiążemy z tym również nasze oczekiwania...
Możemy pewne rzeczy zacząć od nowa, wyznaczyć im inne, nowe cele. Często jednak nasze plany są mało realistyczne, nie jesteśmy w stanie dotrzymać niektórych, a nawet wszystkich postanowień. Czy ich wyszczególnianie, zapisywanie, obiecywanie w ogóle ma więc sens?
Dlaczego bardzo często nie udaje nam się jednak dotrzymać noworocznych postanowień? Jesteśmy zbyt leniwi, czy zbyt łatwo tracimy zapał? Może też przeceniamy swoje możliwości?
Czy Wam się udało?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.01.2010 21:19

Jakbym małżonkę słyszał ...

Wy to chyba się zmawiacie, czy jak? :D
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 06.01.2010 22:55

majeczka napisał(a):Czy Wam się udało?

Chyba troszeczkę za wcześnie na odpowiedź,
bo przecież to dopiero początek roku.
A może Tobie już się coś udało :?:
Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.01.2010 08:35

kleeberg napisał(a):
majeczka napisał(a):Czy Wam się udało?

Chyba troszeczkę za wcześnie na odpowiedź,
bo przecież to dopiero początek roku.
A może Tobie już się coś udało :?:
Pozdrawiam

Może chodziło o poprzednie lata i tamte postanowienia.

Ja ciaglę rzucałem na nowy rok palenie - co roku mi się udawało :D

A teraz? Mniej przejmować się sprawami służbowymi bo życie nie warte tego stresu. Ciężko idzie...
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 07.01.2010 11:00

Mniej przejmować się sprawami służbowymi bo życie nie warte tego stresu. Ciężko idzie...

patrząc na Twoją liczbę postów trudno mi uwierzyć, że żyjesz robotą :wink: :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.01.2010 11:10

Krystof napisał(a):patrząc na Twoją liczbę postów trudno mi uwierzyć, że żyjesz robotą :wink: :D

Pozory mylą.
Nie znasz mnie. :)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 07.01.2010 11:34

Co do postanowień noworocznych, to mi kilka lat temu udało się 31 grudnia zniszczyć płytę z grą Diablo II!
Zaraza to była okropna, wciągnęło mnie do tego stopnie, że przez jakiś czas podporządkowałem temu część swojego życia. Czasem siedziałem do 3 lub 4 rano.. (a rano do pracy!). I nie dałem rady nad tym zapanować, więc jedynym rozwiązaniem okazało się zupełne "odcięcie"...
Generalnie nie przepadam za grami komp., chyba że Tetris lub Kulki.... Diablo polecił mi kolego (psycholog), jako fajną formę rozrywki-odskoczni... he he.. u mnie to zadziałało inaczej... :(
Od tego czasu raczej unikam takich "rozrywek"
:P

JacYamaha napisał(a): Ja ciaglę rzucałem na nowy rok palenie - co roku mi się udawało :D .

Jacku, paliłem do bardzo wczesnych lat młodzieńczych przez kilkadziesiąt lat. "Rzucałem" przez dwa lata i ... d.. zbita.
Potem wpadłem na jedną fajną "metodę".. i do dziś od 7 lat nie palę, zupełnie.
Ale nie "rzuciłem" palenia.. he he.. uważam, że kawka plus papierosik = real fantastic relax!!!
hm... ale organizm uznał, że mój limit tych rozkoszy się wyczerpał, więc nie dla mnie już te smakołyki..
A co śmieszniejsze udało mi się przestać palić bez większego "bólu".
:P
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.01.2010 12:06

Dokładnie tak jak Piszesz. Po tych okresach zrywu przyszedł czas w środku roku kiedy powiedziałem pas. Bez ciśnienia. Z dnia na dzień. Oczywiście przy imprezkach była chęć ale czy warto przekreślać jakiś tam czas niepalenia? Potem te proporcje (palenia i niepalenia) jakoś się zrównywały i zapominałem, że kiedyś się paliło. I tak to trwa już ładnych parę lat.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 07.01.2010 12:15

janniko napisał(a):Co do postanowień noworocznych, to mi kilka lat temu udało się 31 grudnia zniszczyć płytę z grą Diablo II!
Zaraza to była okropna...

Ja tak miałem z "jedynką" o żesz w mordę ... grałem w to przez bite dwa lata aż zmieniłem system z Win 3.11 na 95 i na tym systemie "jedynka" już nie ruszyła :D

Pamięta ktoś jeszcze system DOS 6.22 i WIN 3.11 :?: ale cholera to nie ten wątek :oops: a żeby było w temacie to nie postanawiałem sobie nic w ten Nowy Rok, no może poza tym, żeby jeszcze bardziej kochać małżonkę :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.01.2010 12:18

JacYamaha napisał(a):Bez ciśnienia. Z dnia na dzień.

Widać, żeś chłop!
Albo się coś robi, albo nie.
Kurczowe trzymanie się dat albo: "jeszcze tylko skończę tę paczkę ...",
albo "do urodzin ..." to typowe alibi żeby czegoś nie zrobić.
Ja nie pale gdzieś od roku, może rok i miesiąc? Kto by się tam nad tym zastanawiał.
Liczy się fakt.

Proponuję takie postanowienie noworoczne:
- jak sobie coś zaplanujecie - to niech Wam się uda zrealizować.

A kiedy? Jak najszybciej.

A najważniejsze, to żeby zdrowie było.
No i chęci :wink:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 07.01.2010 15:56

weldon napisał(a):
JacYamaha napisał(a):Bez ciśnienia. Z dnia na dzień.

Widać, żeś chłop! Albo się coś robi, albo nie.
Kurczowe trzymanie się dat albo: "jeszcze tylko skończę tę paczkę ...",
albo "do urodzin ..." to typowe alibi żeby czegoś nie zrobić.
Ja nie pale gdzieś od roku, może rok i miesiąc? Kto by się tam nad tym zastanawiał. Liczy się fakt.

Ooo! Ambicjonalne podejście, a więc wiąże się tym bardziej z konsekwencją... :papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.01.2010 16:13

majeczka napisał(a):Ooo! Ambicjonalne podejście, a więc wiąże się tym bardziej z konsekwencją... :papa:

A jak. Np. już dawno postanowiłem, że w tym roku, znowu do Cro.
Tym razem spróbuje trasą przez Włochy, ale finał na pewno będzie gdzieś w Dalmacji.

pzdr
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 07.01.2010 18:23

a ja postanowień noworocznych nie robię.....one mi same "wyskakują"w ciągu roku
w 2009 np:
- przyszła" moja chwila "(dojrzałam do tego :wink: )na rzucenie fajek ....i tak od kwietnia nie palę :D
-potem w lipcu pomysł " zbieram na Chorwację"-no i rezerwacja na sierpień 2010 już jest
Lubię non stop mieć jakis konkretny cel.....do czegos dążyć ......to mnie nakręca i motywuje.
:D
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 07.01.2010 19:01

plany: wyjazd w 2010 do cro, i za kolejny rok i za kolejny rok... :D
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 07.01.2010 21:04

Moje postanowienia na Nowy Rok to na pewno basen, codzienne śniadanie oraz nauka chorwackiego... :lol:
Rzucać palenia nie muszę, niestety nie palę, kilogramów również nie zrzucam wydaje mi się, że raczej mieszczę się w normie... Dentysta, cóż niestety z tym również raczej nie mam problemów... ?
Ale na pewno Cro i narty... W tym roku ponownie Korcula, postanowiłam właśnie tam zwiedzić co nieco więcej... :papa:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone