Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg w Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
matix
Podróżnik
Nocleg w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) matix » 28.08.2007 07:28

Witam,
Zamierzam wyjechać do Biogradu w czwartek ok. 4-5 rano. Jadę z Rzeszowa więc kieruję się na Barwinek, Miskolc, Budapeszt itd. Mam zamiar nocować po drodze ze względu na dziecko. Brałem pod uwagę nocleg w okolicach granicy węgiersko-chorwackiej czyli w okolicy połowy drogi ale w przypadku sprzyjających warunków zakładam, że mogę pojechać dalej 200-300 km i wtedy pasowałoby się przespać gdzieś w Chorwacji. Myślałem również, żeby dojechać w miarę blisko Plitvickich jezior, tam spać, rano pochodzić po jeziorkach i na późne popołudnie dojechać na miejsce docelowe.
Jeśli ktoś z Was praktykował coś takiego to prosze o informację.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 28.08.2007 07:52

To dość powszechna praktyka. W rejonie Plitvic noclegów jest na pęczki.
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 28.08.2007 08:00

matix napisał(a):Myślałem również, żeby dojechać w miarę blisko Plitvickich jezior, tam spać, rano pochodzić po jeziorkach i na późne popołudnie dojechać na miejsce docelowe.
Jeśli ktoś z Was praktykował coś takiego to prosze o informację.

Zajrzyj do archiwum - temat wielokrotnie omawiany, wpisz w forumową wyszukiwarkę nocleg plitvice ewentualnie nocleg plitvice rakovnica.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 28.08.2007 08:16

jdubowski napisał(a):
Zajrzyj do archiwum - temat wielokrotnie omawiany, wpisz w forumową wyszukiwarkę nocleg plitvice ewentualnie nocleg plitvice rakovnica.

Rakovica :)
matix
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) matix » 28.08.2007 11:20

Ok. To, że przy Plitvicach jest masa noclegów to wiem doskonale i nawet w jednym z nich mam rezerwację. Chodzi mi o sprawdzony nocleg pomiędzy granicą węg-chor, a np Karlovacem.
A tak praktycznie. Czy wyjeżdżając z Rz-owa o 5 rano w czwartek jest szansa, żeby dotrzeć na wieczór do Plitvic?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.08.2007 12:35

matix napisał(a):... Czy wyjeżdżając z Rz-owa o 5 rano w czwartek jest szansa, żeby dotrzeć na wieczór do Plitvic?

Jest taka szansa pod jednym warunkiem - że się nie zakorkujesz w Budapeszcie lub/i na autostradzie. Na Twoim miejscu przesunąłbym czas wyjazdu z 5 na 3 rano i wtedy spokojnie do Plitvic dojedziesz (nie spiesząc się)
matix
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) matix » 28.08.2007 13:32

Dzięki Piotrek za informację. Cóż, spróbujemy się wcześniej zwlec z barłogu.
W dalszym ciągu czekam na informację od kogoś kto nocował gdzieś na trasie pomiędzy granicą węg-chor a Karlovacem
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.08.2007 15:52

matix napisał(a):...W dalszym ciągu czekam na informację od kogoś kto nocował gdzieś na trasie pomiędzy granicą węg-chor a Karlovacem

Oj, to chyba jeszcze chwile poczekasz :lol: Na tym odcinku jest jakoś "nie po drodze" na spanie. Albo robisz nocleg tranzytowy w okolicach Plitvic albo śpisz w okolicach Letenye/Gorican i to po wegierskiej stronie - tak przynajmniej mnie sie wydaje i myślę, że to najwygodniejsze (przede wszystkim dla kierowcy) rozwiazanie. Ceny jeszcze póki co niższe niż w lokalach tranzytowych w HR no i nie ma potrzeby zjeżdzac z autostrady i bujac sie po okolicznych wioskach czy miasteczkach w poszukiwaniu noclegu.
matix
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) matix » 29.08.2007 06:23

OKI. Wszystko wyjdzie w praniu. Start jutro o 4 rano. Pozdrawiam

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone