napisał(a) waldemar1973 » 30.03.2007 07:46
Hej

Popieram szakiego!!! Moim zdaniem żeby naprawdę poczuć i zapamietać Chorwację, tak by przyciągała nas tam wiele razy, należy zobaczyć Plitvice - tam zarezerwuj sobie cały dzień, bo naprawdę warto, jeśli chodzi o miasta to wart obejrzenia bezsprzecznie jest oczywiście Dubrovnik - jeśli chcecie się troszkę pobać : ) - zapraszam do restauracji Konavoski Komin - trzeba pojechać jakieś 10, 15 km jeszcze za dubrovnik magistralą i za miejscowością Cilipi jest drogowskaz w lewo w góry , na znaku będzie nazwa tej restaurant - Nie pożałujecie - restauracja wysoko w górach, żeby tam dojechać przeżyjecie po drodze chwile grozy : )))) a nagrodą będzie wspaniały obiad - polecam zestaw mięs grilowanych - za jakieś 70 zł na trzy osoby byliśmy najedzeni, wrócę tam jeszcze na pewno - spokój, bez tłumów, cichutko, czysto, ładnie podane... spokojnie......Naprawdę polecam !!!! Podstawową rzeczą jest też przejechanie się adriatycką magistrala jakieś 100 km( a nie autostradą) widoki zapierają dech w piersiach !!! WARTO!!! Jeśli chodzi o nocleg w pobliżu Plitvickich Jezior polecam miasteczko Slunj, - to jest bajka - zjeżdża się poniżej drogi w prawo, przed mostem w dół - całe miasteczko jest położone na małych wodospadach, naprawdę urokliwe miejsce, kto tam był przyzna mi rację. Ceny nie są wygórowane, ale trzeba troszkę pochodzić - praktycznie w każdym domku można znaleźć nocleg. Pozdrawiam i życzę niezapomnianej przygody. Ja Chorwację odkrywam za każdym razem na nowo, byłem tam z rodzinką trzy razy, i wrócę jeszcze nie jeden. Moze juś w tym roku. Powodzenia.