Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg tranzytowy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vika30
Turysta
Nocleg tranzytowy

Postnapisał(a) Vika30 » 28.03.2007 11:50

Witam serdecznie ;)
po raz pierwszy na forum i po raz pierwszy do Chorwacji - wybieramy sie na 9 dniowy objazd tego pieknego kraju. Tu noc , tam dwie i wlasnie zastanawiam sie czy warto zatrzymac sie na noc w Zagrzebiu czy moze gdzies w okolicy. Czy mozecie mi poradzic czy Zagrzeb to miejsce warte poswiecenia calego dnia czy lepiej zjechac nizej w okolice Plitvic.
Jezeli warto to moze ma ktos namiary na tani nocleg?

Pozatym poszukuje namiarow na tani nocleg tranzytowy w okolicach Brna badz Mikulova.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.03.2007 22:14

W okolicach Milulova:
www.mikulov.cz

poszukaj "ubytovanie"

w okolicach Plitvickich Jezior:

www.rakovica.hr

szukaj "privatni smjestaj".
Pzdr
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 28.03.2007 22:31

Na w/w stronach poszukaj Jaromila Crhana, w Mikulovie, ciekawy Gość
Jak dobrze trafisz zaprowadzi do winiarni, knajpy, albo na imprezę lokalną na rynku, będzie też występował w różnych srojach.
Vika30
Turysta

Postnapisał(a) Vika30 » 29.03.2007 08:08

Dzieki serdeczne ;)))
W okolicach Plitvic mam juz nocleg - pytanei czy zahaczyc o Zagrzeb?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2007 08:29

Vika30 napisał(a):Dzieki serdeczne ;)))
W okolicach Plitvic mam juz nocleg - pytanei czy zahaczyc o Zagrzeb?

Moim zdaniem strata czasu, chociaż w każdym mieście jest coś ciekawego do zobaczenia,do Cro jedziemy podziwiać dzikie krajobrazy, przyrodę no i Adriatyk ,a nie betonową dżunglę, wy jedziecie tylko na 9 dni więc trochę mało czasu na objechanie wszystkich ciekawych miejsc :wink:
Vika30
Turysta

Postnapisał(a) Vika30 » 29.03.2007 08:48

Generalnie to nasz pierwszy wyjazd, na bank nie ostatni. Trasa ma wygladac mniej wiecej tak - zagrzeb, Plitcve, Split, Dubrovnik (3 dni) i cos w drodze powrotnej.
Nie nastawiamy sie na jakies bieganie po betonowej dzungli ;)
Ale pytam Was jako "starych Wyjadaczy" co byscie polecili. Nie lubimy biernego wypoczynku ;)

Podziwiac Adriatyk bede we wrzesniu jedziemy na nurkowanie ;)
burebaruta
Croentuzjasta

Postnapisał(a) burebaruta » 29.03.2007 09:17

Ja osobiście Zagrzeb bardzo lubię i twierdzę, że należy go zobaczyć. To nie jest strata czasu, bo śmiesznie trochę jeśli Chorwacja to tylko w czyjejś świadomosci "morza szum, ptaków śpiew, dzika plaża pośród drzew" i zaliczanie przewodnika turystycznego. Pewnie Zg nie jest miejscem do zwiedzania przez tydzień jak Praga, ale jeden dzień można mu poświęcić. W sumie to stolica kraju, więc wydaje mi się, że m.in. dlatego warto;)
Topik o Zagrzebiu
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2007 11:22

burebaruta napisał(a):Ja osobiście Zagrzeb bardzo lubię i twierdzę, że należy go zobaczyć. To nie jest strata czasu, bo śmiesznie trochę jeśli Chorwacja to tylko w czyjejś świadomosci "morza szum, ptaków śpiew, dzika plaża pośród drzew" i zaliczanie przewodnika turystycznego. Pewnie Zg nie jest miejscem do zwiedzania przez tydzień jak Praga, ale jeden dzień można mu poświęcić. W sumie to stolica kraju, więc wydaje mi się, że m.in. dlatego warto;)
Topik o Zagrzebiu

Idąc tym tropem to po drodze należy zwiedzić np.Brno,Mikulov,Wiedeń,Graz iitd.bo każdy coś lubi,ja jadąc 1000km. jadę odpocząć od miasta ,a wycieczki mogę robić np. do Siemianowic :twisted:
Vika30
Turysta

Postnapisał(a) Vika30 » 29.03.2007 11:31

Ja mieszkam w duzym miesice..
Ale jadac tam wiem, ze moge nigdy nei wrocic wiec chce cos zobaczyc. Tak jak napisalam nie nastawiamy sie na wypoczynek tylko zwiedzanie i tym tropem uderzamy :)
burebaruta
Croentuzjasta

Postnapisał(a) burebaruta » 29.03.2007 12:27

szaki17 napisał(a):Idąc tym tropem to po drodze należy zwiedzić np.Brno,Mikulov,Wiedeń,Graz iitd.bo każdy coś lubi,ja jadąc 1000km. jadę odpocząć od miasta ,a wycieczki mogę robić np. do Siemianowic icon_twisted.gif

Idziemy zdecydowanie innym tropem ;)
Po prostu Chorwacja to nie tylko pocztówkowe widoki i warto zobaczyć jej stolicę. A jak chodzi o zwiedzanie innych stolic krajów to nie jest konieczne jeśli człowieka jakiś tam kraj nie interesuje. Mam takie podejście, że jeśli coś mnie interesuje staram się zdobyć na ten temat jak największą i najbardziej różnorodną wiedzę.
Vika30
Turysta

Postnapisał(a) Vika30 » 29.03.2007 13:28

A moze jakies namiary na nocleg w Zagrzebiu macie?
waldemar1973
Croentuzjasta

Postnapisał(a) waldemar1973 » 30.03.2007 07:46

Hej :) Popieram szakiego!!! Moim zdaniem żeby naprawdę poczuć i zapamietać Chorwację, tak by przyciągała nas tam wiele razy, należy zobaczyć Plitvice - tam zarezerwuj sobie cały dzień, bo naprawdę warto, jeśli chodzi o miasta to wart obejrzenia bezsprzecznie jest oczywiście Dubrovnik - jeśli chcecie się troszkę pobać : ) - zapraszam do restauracji Konavoski Komin - trzeba pojechać jakieś 10, 15 km jeszcze za dubrovnik magistralą i za miejscowością Cilipi jest drogowskaz w lewo w góry , na znaku będzie nazwa tej restaurant - Nie pożałujecie - restauracja wysoko w górach, żeby tam dojechać przeżyjecie po drodze chwile grozy : )))) a nagrodą będzie wspaniały obiad - polecam zestaw mięs grilowanych - za jakieś 70 zł na trzy osoby byliśmy najedzeni, wrócę tam jeszcze na pewno - spokój, bez tłumów, cichutko, czysto, ładnie podane... spokojnie......Naprawdę polecam !!!! Podstawową rzeczą jest też przejechanie się adriatycką magistrala jakieś 100 km( a nie autostradą) widoki zapierają dech w piersiach !!! WARTO!!! Jeśli chodzi o nocleg w pobliżu Plitvickich Jezior polecam miasteczko Slunj, - to jest bajka - zjeżdża się poniżej drogi w prawo, przed mostem w dół - całe miasteczko jest położone na małych wodospadach, naprawdę urokliwe miejsce, kto tam był przyzna mi rację. Ceny nie są wygórowane, ale trzeba troszkę pochodzić - praktycznie w każdym domku można znaleźć nocleg. Pozdrawiam i życzę niezapomnianej przygody. Ja Chorwację odkrywam za każdym razem na nowo, byłem tam z rodzinką trzy razy, i wrócę jeszcze nie jeden. Moze juś w tym roku. Powodzenia.
Vika30
Turysta

Postnapisał(a) Vika30 » 30.03.2007 08:20

Super bardzo dizekuje za tego typu informacje ;))
Dubrovnik oczywiscie to nasz cel calej wyprawy. Tam zostaneimy 2 - 3 dni ;))) Restauracje zapisalam i pewno skorzystamy.
waldemar1973
Croentuzjasta

Postnapisał(a) waldemar1973 » 30.03.2007 09:13

Hej malutkie sprostowanie - zjazd do tej fajnej restauracyjki jest za miejscowością Zvekovica na lewo podaję link do ciekawej strony:
http://serwisy.gazeta.pl/turystyka/1,51039,747534,html - skopiuj cały adres i wklej do przeglądarki bo podświetla tylko część ... : (
Pozdrawiam 8)
Vika30
Turysta

Postnapisał(a) Vika30 » 30.03.2007 10:04

A okolice Splitu i Trogiru? Nocowac bedziemy 8 km od Trogiru czy jest cos fajnego w poblizu.
Wasze informacje cenniejsze od tych z przewodnika ;)
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone