Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

... ! Nocleg pod Zagrzebiem.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
olciqq
Globtroter
... ! Nocleg pod Zagrzebiem.

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciqq » 30.04.2008 15:23

Jadę trasą przez NIEMCY - ( kawałek ) AUSTRIA - SŁOWENIA - CRo.
Nocleg pod Zagrzebiem. Co polecacie ?
Pozdraviam :)
~olciqq~
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 30.04.2008 21:20

nocowałem w Motelu Roganac w miejscowości Duga Resa pod Karlovacem. To 60 km dalej (za Zagrzebiem). Aktualne szczegóły najlepiej sobie wygooglać. Czysto, przyjemnie nawet nam do snu przygrywała "orkiestra z zespołem pieśni i tańca" :) :) akurat było wesele jednakże po 16 godzinach podróży wcale nam to nie przeszkadzało :)
olciqq
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciqq » 03.05.2008 13:38

andy.pl napisał(a):nocowałem w Motelu Roganac w miejscowości Duga Resa pod Karlovacem. To 60 km dalej (za Zagrzebiem). Aktualne szczegóły najlepiej sobie wygooglać. Czysto, przyjemnie nawet nam do snu przygrywała "orkiestra z zespołem pieśni i tańca" :) :) akurat było wesele jednakże po 16 godzinach podróży wcale nam to nie przeszkadzało :)

A ile płaciłeś ? Zmiesciłyby się w caaałym apartamencie 4 rodziny (14osób ) ?

:)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 03.05.2008 15:27

Moteli i kwater z noclegami w tamtych okolicach jest dość dużo. Ceny kształtują się mniej więcej od 80 -105 euro/4 osoby. :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.05.2008 15:47

A dokąd do CRO jedziesz?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2008 16:52

Coś znajdziesz na: www.zagreb-touristinfo.hr
olciqq
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciqq » 03.05.2008 17:05

FUX napisał(a):A dokąd do CRO jedziesz?

Jadę do Makarskiej Riwiery.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.05.2008 17:28

olciqq napisał(a):

To lepiej dojedź przez Żagań do autostrady i trasą nr 2
forum/viewtopic.php?t=17808

Oszczędzasz kupę czasu. Przez Niemcy nie jest dobrym rozwiązaniem. Testowałem. Uwierz na słowo.
Wyjeżdżając kolo 2 nad ranem kolo 20-ej jesteś na Makarskiej i to bez napinania się. Na autostradach do 140 km/h max.
Reszta trasy z Czechami wlącznie w miare legalnie i patrzeniem w lusterka oraz słuchaniu CB. W Austrii, jak Pan Bóg przykazal, no może z 10-15 km/h więcej. W Cro do 150 i lusterka.
Po zjeździe z autostrady w Cro średnia 40-50 km/h
Uwierz, że więcej sie nie da......
Przemyśl.
Rada z perspektywy 8 wyjazdów do Cro.
olciqq
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciqq » 03.05.2008 18:56

FUX napisał(a):
olciqq napisał(a):

Oszczędzasz kupę czasu. Przez Niemcy nie jest dobrym rozwiązaniem. Testowałem. Uwierz na słowo.
Wyjeżdżając kolo 2 nad ranem kolo 20-ej jesteś na Makarskiej i to bez napinania się. Na autostradach do 140 km/h max.
Reszta trasy z Czechami wlącznie w miare legalnie i patrzeniem w lusterka oraz słuchaniu CB. W Austrii, jak Pan Bóg przykazal, no może z 10-15 km/h więcej. W Cro do 150 i lusterka.
Przemyśl.

Nie zmieniam już trasy. Jadę wspólnie z 3 rodzinami i już przesądzone. Nie mogę już nic zmieniaać. !! :roll:
... ! Sorka. !
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.05.2008 19:02

olciqq napisał(a):
FUX napisał(a):
olciqq napisał(a):

Przemyśl.

Nie zmieniam już trasy. Jadę wspólnie z 3 rodzinami i już przesądzone. Nie mogę już nic zmieniaać. !! :roll:
... ! Sorka. !

Moge w związku z tym życzyć tylko szerokości.....
Ja po jeździe 40 km w trzy auta miałem dość..... :roll:
Mogę tylko współczuć :evil:
robert29
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert29 » 04.05.2008 15:32

witam
dolacze sie do pytania nie musi to byc hotel trzy gwiazdkowy jakas zwykla kwatera na jedna noc bede wdzieczny za pomoc
pozdrawiam
olciqq
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciqq » 04.05.2008 15:42

robert29 napisał(a):witam
dolacze sie do pytania nie musi to byc hotel trzy gwiazdkowy jakas zwykla kwatera na jedna noc bede wdzieczny za pomoc
pozdrawiam

Dokładnie o to samo mi chodzi :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone