Ma dylemat jadac przez letenye.gdzie zatrzymac sie na nocleg na wegrzech czy moze juz na chorwacji i czy mozna placic euro w takich motelach?
pozdrawiam[/b]
gstoszko napisał(a):Ma dylemat jadac przez letenye.gdzie zatrzymac sie na nocleg na wegrzech czy moze juz na chorwacji ...
gstoszko napisał(a):... czy mozna placic euro w takich motelach?
pozdrawiam
.png)
Piotrek_B napisał(a):teoretycznie można, tylko po co ? Walutą Węgier jest forint a Chorwacji kuna. Więc jak ktoś Ci przyjmie euro to może Ci zastosowac przelicznik z sufituNie lepiej wymienic to euro na miejscowa walutę lub po prostu zapłacic kartą
(o ile dany lokal karty przyjmuje)

.png)
.png)
.png)
.png)
GALILEUSZ napisał(a):Nie znoszę za to nocować, a nawet szukać noclegu na Słowacji. Zawsze ciemno, pusto. Zamknięte już późnym wieczorem. Na dodatek drożej i średnio przyjemni ludzie (sorry, może jestem uprzedzony, ale to wynika z moich doświadczeń z przejazdów przez Słowację)

.png)
majeczka napisał(a): czyżby ponosili horendalne opłaty za prąd"![]()
![]()
![]()
GALILEUSZ napisał(a):....Po za tym, nie wiem, czy to tylko ja odnoszę wrażenie, że oni nas nie lubią ?
GALILEUSZ napisał(a):...Dokładnie ! Ciemnica i pustkowie. Nie znam drugiego takiego kraju w tej cześci Europy, który wyglądałby tak przerażająco opuszczony w nocy..

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi