Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

nocleg na wegrzech czy juz na chorwacji?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gstoszko
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gstoszko » 03.08.2007 10:42

Ma dylemat jadac przez letenye.gdzie zatrzymac sie na nocleg na wegrzech czy moze juz na chorwacji i czy mozna placic euro w takich motelach?
pozdrawiam[/b]
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 03.08.2007 15:52

Zależy o której będziesz w Letenye, po ilu godzinach jazdy tam będziesz (skąd jedziesz) sprecyzuj!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2007 17:18

gstoszko napisał(a):Ma dylemat jadac przez letenye.gdzie zatrzymac sie na nocleg na wegrzech czy moze juz na chorwacji ...

rozwiń trochę tą wypowiedź - dlaczego masz taki dylemat ?
gstoszko napisał(a):... czy mozna placic euro w takich motelach?
pozdrawiam

teoretycznie można, tylko po co ? Walutą Węgier jest forint a Chorwacji kuna. Więc jak ktoś Ci przyjmie euro to może Ci zastosowac przelicznik z sufitu :idea: Nie lepiej wymienic to euro na miejscowa walutę lub po prostu zapłacic kartą :?: (o ile dany lokal karty przyjmuje)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 03.08.2007 17:28

Piotrek_B napisał(a):teoretycznie można, tylko po co ? Walutą Węgier jest forint a Chorwacji kuna. Więc jak ktoś Ci przyjmie euro to może Ci zastosowac przelicznik z sufitu :idea: Nie lepiej wymienic to euro na miejscowa walutę lub po prostu zapłacic kartą :?: (o ile dany lokal karty przyjmuje)

Piotrusiu - świnto prowda :D Właśnie przez ten przelicznik z sufitu przepłaciłem ostatnio w Letenye w motelu przed granicą jakieś 20 euro.
Przeliczyłem sobie dopiero po powrocie,bo na miejscu nie miałem siły i tylko sie cieszyłem,że mam gdzie spać :D :D :papa:
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 03.08.2007 18:05

Na Węgrzech przy granicy z CRO, w miasteczku Lenti my zawsze nocujemy, płacimy 20euro za 2-kę ze śniadaniem. Z noclegiem nie ma kłopotu jest masa pensojonatów
Można pogezbać:

http://www.redakcio.hu/cgi-bin/redactio ... ng&param=3
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 03.08.2007 18:07

GALILEUSZ
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GALILEUSZ » 03.08.2007 21:47

Zdecydowanie polecam nocleg na Węgrzech. Jest schludnie, miło i niedrogo. Mamy po drodze taki motel ze śniadaniem za 50 euro za dwie dwójki.

Nie znoszę za to nocować, a nawet szukać noclegu na Słowacji. Zawsze ciemno, pusto. Zamknięte już późnym wieczorem. Na dodatek drożej i średnio przyjemni ludzie (sorry, może jestem uprzedzony, ale to wynika z moich doświadczeń z przejazdów przez Słowację)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 03.08.2007 22:15

GALILEUSZ napisał(a):Nie znoszę za to nocować, a nawet szukać noclegu na Słowacji. Zawsze ciemno, pusto. Zamknięte już późnym wieczorem. Na dodatek drożej i średnio przyjemni ludzie (sorry, może jestem uprzedzony, ale to wynika z moich doświadczeń z przejazdów przez Słowację)

Masz rację, w niektórych momentach przejeżdżając myślę i zastanawiam się " czyżby ponosili horendalne opłaty za prąd" :?: :roll: :?: Na Słowacji istnieje totalny marazm, a niestety dodatkowo nagminnie oszukują, kombinują etc / doświadczyłam tego kilkakrotnie na własnej skórze /.Dużo lepiej sie czuję po przekroczeniu naszej granicy. Jak u siebie. :D :D :D Światła, neony, bilbordy i cała magia; niestety w przeciwieństwie do Słowacji, od razu widac, że to RP. :papa: :papa: :papa:
GALILEUSZ
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GALILEUSZ » 04.08.2007 09:07

majeczka napisał(a): czyżby ponosili horendalne opłaty za prąd" :?: :roll: :?:

Dokładnie ! Ciemnica i pustkowie. Nie znam drugiego takiego kraju w tej cześci Europy, który wyglądałby tak przerażająco opuszczony w nocy.
Jeśli nie znajdzie się noclegu dość wcześnie tzn. do 20.00 - 22.00 to później otwarte są jedynie drogie hotele.
A jeśli znajdzie się porządny hotel to ceny są na poziomie 50 euro za 'dwójkę'. To trochę za dużo jak na zwykły nocleg w trasie. Znalazłem też porządny pensjonat z pokojami w cenie 35 euro za 'dwójkę', ale trzeba zjechać nieco z trasy. Wolę nocować na Węgrzech lub w Polsce, a ciemną Słowację "przeskoczyć".

Po za tym, nie wiem, czy to tylko ja odnoszę wrażenie, że oni nas nie lubią ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2007 10:01

GALILEUSZ napisał(a):....Po za tym, nie wiem, czy to tylko ja odnoszę wrażenie, że oni nas nie lubią ?

wszyscy oni :?: To jest budowanie stereotypów: w państwie X-wszyscy kradna, w państwie Y-wszyscy są brudasami, natomiastu u NAS wszystko jest TAK JAK POWINNO BYC :idea:
Aha, nie jestem obrońcą Słowaków, oni nie potrzebują adwokatów z zewnątrz :wink:
GALILEUSZ napisał(a):...Dokładnie ! Ciemnica i pustkowie. Nie znam drugiego takiego kraju w tej cześci Europy, który wyglądałby tak przerażająco opuszczony w nocy..

podjedź na Ukrainę (szczególnie zachodnią) :papa:
GALILEUSZ
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GALILEUSZ » 04.08.2007 10:48

Piotrek_B napisał(a):podjedź na Ukrainę (szczególnie zachodnią)

Dlatego napisałem "w tej części Europy". Ukraina jakby nieco na wschód, ale zgodzę się, że podobnie :lool:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone