napisał(a) dangol » 03.07.2008 16:35
Leszek Skupin napisał(a): Dangolko, widzę, że stałaś się przewodnikiem w tym temacie
Tak wyszło

. Ale na szczęście inni

też od czasu do czasu jeszcze tu pokazują fajne miejsca, których tyle blisko nas

. Miałeś Leszku świetny pomysł na ten temat

- bo przecież Chorwacja i inne bliższe lub dalsze kraje to w ciągu roku tylko epizod, najczęściej weekendy i inne wolne

chwile spędzamy jednak u nas.
Leszek Skupin napisał(a): SUPER ... miejsca D
Ja mam "za płotem" Sudety i ich Pogórze, Ty - Ziemię Kielecką, inni - kolejne super miejsca

... I szkoda, że często jednak kończy się tylko na oglądaniu w necie tego, co pokazał ktoś inny, bo za mało mamy urlopu, żeby dotrzeć w te miejsca, które są dalej od nas, a weekendy są za krótkie.
Świętokrzyskie "poznałam" na przykład głównie dzięki pokazanym tu fotkom i linkom i cały czas liczę na to, że kiedys będzie mi po drodze, żeby zobaczyć to wszystko w realu. A w domowym archiwum mam kilka zdjęć, które zrobił Grzesiek w czasie ubiegłorocznej jesiennej poróży służbowej w okolice Kielc, kiedy przypadkiem "zabłądził" na Święty Krzyż, gdzie akurat w tym czasie miało miejsce poświęcenie organów. Organy sfotografował od środka - była niepowtarzalna okazja na to nietypowe ujęcie, bo rekonstrukcja organów jest dziełem naszego przyjaciela Organmistrza.