Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Napewno Rogoznica?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kasiula.m
Croentuzjasta
Napewno Rogoznica?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 30.06.2006 14:18

Przepraszam, ze zakladam ten temat, ale juz zwatpilam, chodzi mi o wybor Rogoznicy jako miejsca spedzenia wakacji, bylismy w tamtym roku na riveirze makarskiej i owszem bylo ladnie, teraz wykombinowalismy Rogoznice, bo blisko Primosten, Sibenik, Trogir, ladne miejsca spacerowe na wyspie, pozatym ze zdjec ogladanych w necie tez nam sie spodobalo, znamy tez miejsca w okolicach gdzie mozna smacznie pojesc specjalow chorwackich, a to juz nie pierwszy raz slysze glosy, ze Rogoznica jest brzydka, ze nie umywa sie do innych miejsc w Chorwacji, ze malo ciekawa itp. i .... juz sama nie wiem- moze faktycznie robie blad, na wakacje czekamyh caly rok i szkoda byloby sie zawiesc, prosze doswiadczonych cromaniakow. ktorzy byli tu i owdze w Chorwacji, zeby mi pomogli, w sumie mamy jescze czas zeby zrezygnowac z Rogoznicy i okolic i poszukac czegos innego.
K
P.S.
Im dluzej czytam forum tym wiekszy mam metlik w glowie:) a do osob niezdecydowanych wcale nie naleze.
koltonek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) koltonek » 30.06.2006 14:32

My tez w zeszlym roku planowalismy druga czesc pobytu w Rogoznicy, dostalem kilka informacji na forum o urokach tej miejscowosci wiec zdecydowalismy ze po tygodniu w Tucepi kilka dni spedzimy w Rogoznicy.
Po przyjezdzie zaczelismy troche zwiedzac okolice ale jakos nam sie nie spodobalo. Nie chce powiedzec ze jest brzydko, nudno czy cos w tym stylu ale dla nas to nie bylo to.
Sa forumowicze ktorzy tam jezdza co roku bo od nich mialem wiekszosc informacji, ale nam jakos Rogoznica nie podeszla. Pojechalismy do Primostenu i tam zostalismy.
Tu jest link w ktorym mialem kilka odpowiedzi forum/viewtopic.php?t=8612&highlight=
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 30.06.2006 14:46

wiele zamieszania sprawia to, że do Cro można pojechać w zasadzie do dwóch Rogoznic :)
Jedna (moim zdaniem ta ładniejsza, większa i z ładniejszymi widokami na morze) to Rogoznica między Primostenem a Trogirem
Druga to Lokva Rogoznica za Splitem (mikro miejscowość, trochę smętna)
Pierwszą Rogoznicę mogę spokojnie polecić
stick
Globtroter
Lokva Rogoznica

Nieprzeczytany postnapisał(a) stick » 30.06.2006 20:58

Ja w tym roku wybieram się do Lokvy - pierwszy raz i pierwszy raz do Chorwacji :D Nie wiem czy dobrze wybrałem, ale szukaliśmy z żoną małej mieściny gdzie jest cisza, spokój i plaża dla dzieci. Przeszukałem forum, ale opisy Lokvy są już chyba mocno nieaktualne :( Może był ktoś w tym roku, może ktoś może polecić inną spokojną miejscowość???

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne