Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najnowsze informacje z Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kawa
Croentuzjasta
droga

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 03.08.2008 08:06

Witam !
Napiszcie jak wygląda droga na Krk, czy są korki i gdzie, oraz jak je ew. ominąć. Ja planuję wyjazd do miejscowości Njivice. Czy ktoś tam był i może coś napisać o tym miejscu ?
Pozdrawiam
Yanky
Plażowicz
Re: droga

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanky » 12.08.2008 08:04

kawa napisał(a):Witam !
Napiszcie jak wygląda droga na Krk, czy są korki i gdzie, oraz jak je ew. ominąć. Ja planuję wyjazd do miejscowości Njivice. Czy ktoś tam był i może coś napisać o tym miejscu ?
Pozdrawiam

Korki widziałem na granicy SLO-HR ale tylko w dzień. No i pewnie robią się w dzień. Ja jechalem w nocy / ok 4 tej nad ranem / w stronę HR i bylo wszystko na bieżąco. Nie martw się o to jak tam jest. Jesli Ci się nie spodoba to zmienisz miejsce. Nie ma na Krku dużych odległości. Co do trasy yo omiń autostradę w Slowenii. Oszczędzisz parę groszy / 35 E / pozdrawiam
piotr62
Croentuzjasta
Re: Do Waldisa

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 12.08.2008 19:53

Yanky napisał(a):Sprawa jest o wiele prostsza ale widać jesteś skomplikowany jak pęczek drutu. Otóż nie chciałem się narzucać, byc może ze znanymi innym sprawami. A ponadto nic na tym nie zarabiam i nie piszę bo po co .

Wyluzuj kolego. Waldis to maniak nabijania postów a ponieważ sam nie ma nic ważnego do powiedzenia czepia się innych. Przejrzyj jego wszystkie posty - masakra.

P.
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 12.08.2008 20:33

piotr62 napisał(a):
Yanky napisał(a):Sprawa jest o wiele prostsza ale widać jesteś skomplikowany jak pęczek drutu. Otóż nie chciałem się narzucać, byc może ze znanymi innym sprawami. A ponadto nic na tym nie zarabiam i nie piszę bo po co .

Wyluzuj kolego. Waldis to maniak nabijania postów a ponieważ sam nie ma nic ważnego do powiedzenia czepia się innych. Przejrzyj jego wszystkie posty - masakra.

P.

Być może masz rację. Jest jednak jedno ale... Gdybyście swoje posty i tematy napisali w ten sposób, to żaden maniak (w każdym razie ja) by się nie czepiał. Ale jak widać SEJU nie ma obycia na forum. On po prostu zrobił to, co inteligentny człowiek zrobić powinien jak ma coś do napisania.
Yanky
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanky » 16.08.2008 07:41

waldis napisał(a):
piotr62 napisał(a):

P.

Być może masz rację. Jest jednak jedno ale... Gdybyście swoje posty i tematy napisali
w ten sposób, to żaden maniak (w każdym razie ja) by się nie czepiał. Ale jak widać SEJU nie ma obycia na forum. On po prostu zrobił to, co inteligentny człowiek zrobić powinien jak ma coś do napisania.

Waldis musi mieć jakieś problemy emocjonalne. Inaczej nie mogę sobie tego wytłumaczyć że komuś się chce " patrolować" forum tak sobie. I pisać . Jakiś ułomny czy co ?
agas73
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agas73 » 16.08.2008 09:22

Yanki , proszę napisz w której częsci Malinskiej szukać apartamentów . Jadę w ciemno z małymi dziećmi 27.08.08., żeby było blisko plaży przyjaznej dla maluchów , a daleko od jakiś dyskotek. Czy Malińska ma strefę płatnego parkowania? Gdzie wymieniałeś złotówki czy też EURO, na poczcie, wypłacałeś z bankomatu a może na KRK jest jakiś bank? Jak wygląda sprawa z płatnościami kartą? W takich małych sklepach przyjmują?
Czy są jakieś atrakcje dla dzieci, jakiś plac zabaw( może zwróciłeś uwagę)?
bangokorea
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bangokorea » 16.08.2008 20:34

Agas73 Czesciowo odpowiem na twoje pytanie. We wszystkich miejscowosciach sa strefy platnego parkowania.Zarowno automaty do ktorych trzeba miec monety jak i stoi ciec ktory kasuje. Najnizej 5 kun za godzine. 10 rowniez kasuja w takich jak centrum Opatij czy parking podziemny w Rijecy przy Korso. W Moscenickiej Dradze (trasa rijeka-pula) za caly dzien kasuja min 25 kun do 30. Bankow w Cro jest morze tak samo jak bankomatow.Ale najlepiej wymieniac w Mienialnicy ktorych tez jest morze.Na pytanie o Malinska nie odpowiem bo bylem dawno
bangokorea
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bangokorea » 16.08.2008 20:41

Nie wiem czy to jest swieza informacja? Od 1 sierpnia w dzien nie trzeba jezdzic na swiatlach - zrezygnowali z tego przepisu. Rowniez swiezy przepis: mozna miec w organizmie 0,5 promila alkoholu pod warunkiem ze nie spowoduje sie wypadku drogowego. Jezeli wypadek to 0.0000. Takie troche pokrecone
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.08.2008 07:56

bangokorea napisał(a):Nie wiem czy to jest swieza informacja? Od 1 sierpnia w dzien nie trzeba jezdzic na swiatlach - zrezygnowali z tego przepisu. Rowniez swiezy przepis: mozna miec w organizmie 0,5 promila alkoholu pod warunkiem ze nie spowoduje sie wypadku drogowego. Jezeli wypadek to 0.0000. Takie troche pokrecone

Jeśli chodzi o światła, informacja pewna - w okresie letnim nie trzeba, natomiast w okresie zimowym i przy złej widoczności światła trzeba mieć włączone. Taką informację podał mi Mirko.
Jeśli chodzi o % , to nie warto ryzykować. :!: (i wtedy nie będzie pokręcone :wink: )
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Najnowsze informacje z Chorwacji - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone