Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najmniej atrakcyjne miejsca w Chorwacji!!!Piszcie!!!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
axmann
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) axmann » 10.12.2008 21:50

Uvala Scott Kraljevica, az ciarki przechodzą,
bez wątpienia mój najgorszy nocleg w HR
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 11.12.2008 05:57

kulka53 napisał(a):Spróbuję napisać na temat :wink:
3 Okolice Karlobagu - betonowe i skaliste plaże (ale jak dla mnie była to dobra baza wypadowa, pięknie położone pod Velebitem)
4 Miejscowości od Splitu do Omisa - z ruchliwą drogą, gęsto zabudowane
5 Makarska Riviera (może z małymi wyjątkami jak np Mala Duba) w sezonie - tłumy (byłem poza sezonem ale domyślam się jak to może wyglądać)

Z 3 i 4 punktem zgadzam sie w całej rozciągłości, ale z 5 NIE MOGĘ!
W sezonie, to tłumy są wszędzie :) W dodatku tych na Makarskiej Riwierze w sezonie nie widziałeś, bo byłeś poza... A poza też Ci sie nie spodobało?
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 11.12.2008 08:38

Plumek napisał(a):A poza też Ci sie nie spodobało?

Plumku, to nie tak, że mi się nie spodobała Makarska Riviera, to miejsce podoba się prawie każdemu. Piszę prawie, bo osoba z którą byłem w czerwcu 2008 cierpi na lęk wysokości i jak się okazało przeżywała bardzo nawet przejazd tamtędy Jadranką :(, dlatego dla takich osób najlepsze są okolice np między Zadarem a Sibenikiem, albo Istria.

Poza tym byłem w CRO dopiero 3 razy na dłuższy pobyt i 2 razy króciutko, zatem jestem dopiero na etapie w miarę jak najdokładniejszego poznawania jej zakątków.

Mnie się tam bardzo podobało, krajobrazy są przecudne, wspaniałe góry połączone z przepięknym morzem, wiadomo o co chodzi :D , choć po wrześniu wiem, że gdzie indziej w CRO może być równie pięknie, lub nawet piękniej :D Poza tym co innego jest przejechać, zwiedzić jakieś miejsce, co innego spędzić tam 2 tygodnie.
Forum to miejsce gdzie wyraża się swoje opinie, dlatego napisałem, że to nie jest atrakcyjne subiektywnie DLA MNIE, na spędzenie tam wakacji, zwłaszcza w sezonie. Dla mnie nawet w czerwcu było tam za tłoczno :roll: , dlatego wiem już, że Riviera Makarska nie jest dla mnie.:D

Pozdrawiam :D
axmann
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) axmann » 11.12.2008 08:58

jednym Makarska w ścisłym sezonie się podoba, innym nie
ja należę do tych drugich
polecam poboczne miejscowości w tym okresie

a co do tematu, jak dla mnie lipa to:
Sucuraj i Milna na Hvarze, Neum i okolice, Ploce, pseudo turystyczne kurorty między Zadarem a Sibenikiem
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.12.2008 09:04

axmann napisał(a):jednym Makarska w ścisłym sezonie się podoba, innym nie

Sucuraj i Milna na Hvarze, Neum i okolice, Ploce, pseudo turystyczne kurorty między Zadarem a Sibenikiem

Ja również należę do tych drugich a do tego dodam jeszcze Tucepi, którym jestem rozczarowany...Obrazek
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 11.12.2008 09:51

kulka53 napisał(a):
Plumek napisał(a):A poza też Ci sie nie spodobało?

Plumku, to nie tak, że mi się nie spodobała Makarska Riviera, to miejsce podoba się prawie każdemu. Piszę prawie, bo osoba z którą byłem w czerwcu 2008 cierpi na lęk wysokości i jak się okazało przeżywała bardzo nawet przejazd tamtędy Jadranką :(, dlatego dla takich osób najlepsze są okolice np między Zadarem a Sibenikiem, albo Istria.

Poza tym byłem w CRO dopiero 3 razy na dłuższy pobyt i 2 razy króciutko, zatem jestem dopiero na etapie w miarę jak najdokładniejszego poznawania jej zakątków.

Mnie się tam bardzo podobało, krajobrazy są przecudne, wspaniałe góry połączone z przepięknym morzem, wiadomo o co chodzi :D , choć po wrześniu wiem, że gdzie indziej w CRO może być równie pięknie, lub nawet piękniej :D Poza tym co innego jest przejechać, zwiedzić jakieś miejsce, co innego spędzić tam 2 tygodnie.
Forum to miejsce gdzie wyraża się swoje opinie, dlatego napisałem, że to nie jest atrakcyjne subiektywnie DLA MNIE, na spędzenie tam wakacji, zwłaszcza w sezonie. Dla mnie nawet w czerwcu było tam za tłoczno :roll: , dlatego wiem już, że Riviera Makarska nie jest dla mnie.:D

Pozdrawiam :D

No! Trochę się wytłumaczyłeś;)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 11.12.2008 09:59

alessandro1977 napisał(a):
axmann napisał(a):jednym Makarska w ścisłym sezonie się podoba, innym nie

Ja również należę do tych drugich a do tego dodam jeszcze Tucepi, którym jestem rozczarowany...Obrazek

A ja proszę, aby nie mylić Makarskiej z Riwierą Makarską:
- to pierwsze to miasteczko - stolica riwiery
- to drugie to pas wybrzeża, ciągnący się na przestrzeni 60 km - od przeł. Dubci (Brela) do miejscowości Gradac

A zatem: Brela, Baška Voda, Promajna, Bratuš, Krvavica, Tučepi, Podgora, Drašnice, Igrane, Živogošće, Drvenik, Zaostrog, Podaca, Brist, Gradac i oczywiście "stolica" riwiery - Makarska.

Dziękuję za uwagę :)

P.S. Sorki, ale na tym punkcie mam małą fobię...

P.S.2. Dla mnie cały Hvar jest rozczarowaniem ;) A Molunat! Gigant porażka...
IlonaNowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) IlonaNowa » 11.12.2008 17:10

darek1 napisał(a):
IlonaNowa napisał(a):
keruj7 napisał(a):Od kiedy został założony ten wątek myślałem nad odpowiedzią. Wreszcie wymyśliłem. Najmniej atrakcyjne miejsce w Chorwacji znajduje się 20 km od Krakowa. Tu gdzie muszę wrócić z każdego wyjazdu. :lol:

Brawo!!!!!!!!!!najlepsza odpowiedź w tym wątku, puska dla ciebie!! :D :D :D :D :D

a dla mnie Neum, wiem to nie Chorwacja ale pracując latem z turystami jest to moja baza hotelowa i wypadowa. syf,chała, na samo wspomnienie jest mi słabo..

No koleżanko Ilono, jak tak można krytykować uroczą Bośniacko Hercegowińską miejscowość Neum. Jakież to przykrości koleżankę spotkały, że odnosi się do niej lekceważąco. No i żeby słabo się robiło na myśl. No jeśli od nadmiaru rakiji to rozumiem ale na samą myśl ???

nie żartuj sobie, za rakiją nigdy nie przepadałam i nie piłam, tym bardziej w lecie,kiedy muszę pracować z turystami. Oceny są subiektywne i mam prawo wyrazić swoją opinię.
Przykrości? w kwestii ogólnej żadne, na płaszczyźnie zawodowej-wątek na inny temat..
a może ty mi powiesz co tobie się podoba w Neum, które reklamuje się tylko i wyłącznie niskimi cenami??
pracując już w HR 10 lat mam możliwość porównania a i prywatnie wypoczywam na okolicznych szybenickich wyspach(Kaprije i okolice) więc sam przyznasz,że w tej sytuacji Neum wypada trochę blado..
ale o gustach nie powinno się dyskutować, pytasz więc odpowiadam.pozdrav!! :D
Bierut
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bierut » 28.01.2009 13:55

Tamat uważam za godny ale wtedy gdy uzasadnimy opinię.
To może być nawet wskazówką dla zwolenników.
I tak, jesli chodzi o Riwierę Makarską:
1. Rozczarowany jestem Baska Voda - brzydkie szarobure plaże z dudniącą muzyką od kafejek. Jest to przeciwieństwo wspaniałej Breli oddalonej zaledwie o kilkaset metrów ! Tam jest plaża Berulia z białymi wręcz kamieniami.
2. Podgora - może się komuś podoba, ale jest tam górujący tuż nad dachami domów most drogi 8. Masakra.
3. Miejscowosci pomiędzy Splitem, a Omisiem. Strasznie szarobura, zaniedbana okolica.
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 28.01.2009 15:57

To może dołożę jeszcze swoje 3 grosze - plaża na wyspie Lopud - obrzydliwie brudna !!! zatłoczona !!! woda gęsta od moczu i różnych odpadków, leżaki i parasole niewiarygodnie drogo !!! nieopodal plaża nudystów (nieopodal tzn. jakieś 50 m ) i tłuste obrzydliwe niemieckie potwory gapiące się bezmyślnie na innych .... przeżyłem k.... (sorry)niezapomniane chwile - minęło już kilka miesięcy a nie mogę tego syfu zapomnieć !
Może to i lepiej, bo jak by nie było to wspomnienia z CRO :D
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 30.01.2009 13:18

woka napisał(a):zebik ..... wszelki TOP, obojetnie czy na "tak" czy na "nie" jest durny ze wszech miar.

To Twoje zdanie i szanuję je - uszanuj to że dla kogoś wątek może byc atrakcyjny i przynieść odpowiedź na pytanie "Gdzie nie jechać?".

Podpisuje się pod wątkiem obiema rękami i dodaje od siebie:
1. Crikvenica / Dramalj
2. Opatija
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 30.01.2009 13:58

Najmniej atrakcyjne miejsce w Cro dla mnie to Molunat :!: - betonowa plaża, płytka zatoka z zamulonym dnem i zero "życia podwodnego". Do tego całkowity brak pięknych widoczków, którymi w innych chorwackich miejscach karmi się oczy. Niektórzy nazywają to miejsce oazą spokoju, ale dla mnie tam po prostu wieje nudą. (Oazy spokoju uwielbiam, np. w zatoczkach na wyspie Hvar, ale w Molunacie jest nieznośnie brzydko i nieciekawie.) Szczerze odradzam.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.01.2009 14:43

maslinka napisał(a):Najmniej atrakcyjne miejsce w Cro dla mnie to Molunat :!:

Dokładnie :!: Byliśmy widzieliśmy i pojechaliśmy dalej ;)

:papa:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.02.2009 20:34

Podsumowując . :D
Korneliusz
Nr 1) CRIKVENICA
Mr 2) PUNAT (wyspa KRK)
Torac
1. Baśka Voda - szalone tłumy
2. Hvar miasto- słabe plaże
3. Podgora - wąska plaża
4. Omiś - ruchliwa droga przez centrum miasteczka
Kulka 53
1 Wyspa RAB, szczególnie Kampor i Lopar - ze względu na plaże
2 Stinica niedaleko Jablanaca - osiedle apartamentowców wynajmowanych w większości przez agencje, położone na 'patelni' bez praktycznie żadnego cienia
3 Okolice Karlobagu - betonowe i skaliste plaże (ale jak dla mnie była to dobra baza wypadowa, pięknie położone pod Velebitem)
4 Miejscowości od Splitu do Omisa - z ruchliwą drogą, gęsto zabudowane
5 Makarska Riviera (może z małymi wyjątkami jak np Mala Duba) w sezonie - tłumy (byłem poza sezonem ale domyślam się jak to może wyglądać)
Aglaia i Arturac
Rijeka i Pula
Nives
Rabac mi sie nie spodobal.
Fux
nic mu się nie podoba w Chorwacji
1. Zdesperowani lokalesi usilujący sprzedać szit za furę zlota.
2. Targowisko w Splicie koło starówki.
3. Fastfudy z hamburgerami.
4. Naciągaczki/przekupki na targowiskach.
5. Krótka pamięć osob odpowiedzialnych za czyszczenie koszy; nie wszędzie.
6. Widok, przypominający ziemię niczyją na granicy ze Slowenią.
7. Pety zostawiane na plażach przez wszystkie nacje.
8. Lokalne wina i oleje w PET-ach po coli.
9. Kierunek komercha i marketing; na szczęście, nie wszędzie.To tak trochę na temat, a troche obok...
Petris
Ciovo ( chyba ) :wink:
Trajano
Vrbnik
Axmann
Uvala Scott Kraljevica
Alessandro1977
Tucepi
Bierut
Rozczarowany jestem
1.Baska Voda - brzydkie szarobure plaże z dudniącą muzyką od kafejek. Jest to przeciwieństwo wspaniałej Breli oddalonej zaledwie o kilkaset metrów ! Tam jest plaża Berulia z białymi wręcz kamieniami.
2. Podgora - może się komuś podoba, ale jest tam górujący tuż nad dachami domów most drogi 8. Masakra.
3. Miejscowosci pomiędzy Splitem, a Omisiem. Strasznie szarobura, zaniedbana okolica.
Jacek L
plaża na wyspie Lopud - obrzydliwie brudna
El_quapo
Crikvenica / Dramalj
Maślinka
Plaża Molunat

No ,podsumowanie nie jest ciekawe. :wink:
izabell
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) izabell » 06.02.2009 21:15

Wybieram się do Tucepi i dlatego też mam pytanie, dlaczego się nie podoba?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Najmniej atrakcyjne miejsca w Chorwacji!!!Piszcie!!! - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone