Uvala Scott Kraljevica, az ciarki przechodzą,
bez wątpienia mój najgorszy nocleg w HR
.png)
kulka53 napisał(a):Spróbuję napisać na temat![]()
3 Okolice Karlobagu - betonowe i skaliste plaże (ale jak dla mnie była to dobra baza wypadowa, pięknie położone pod Velebitem)
4 Miejscowości od Splitu do Omisa - z ruchliwą drogą, gęsto zabudowane
5 Makarska Riviera (może z małymi wyjątkami jak np Mala Duba) w sezonie - tłumy (byłem poza sezonem ale domyślam się jak to może wyglądać)
.png)
Plumek napisał(a):A poza też Ci sie nie spodobało?
.png)
axmann napisał(a):jednym Makarska w ścisłym sezonie się podoba, innym nie
ja należę do tych drugich
polecam poboczne miejscowości w tym okresie
a co do tematu, jak dla mnie lipa to:
Sucuraj i Milna na Hvarze, Neum i okolice, Ploce, pseudo turystyczne kurorty między Zadarem a Sibenikiem

.png)
kulka53 napisał(a):Plumek napisał(a):A poza też Ci sie nie spodobało?
Plumku, to nie tak, że mi się nie spodobała Makarska Riviera, to miejsce podoba się prawie każdemu. Piszę prawie, bo osoba z którą byłem w czerwcu 2008 cierpi na lęk wysokości i jak się okazało przeżywała bardzo nawet przejazd tamtędy Jadranką, dlatego dla takich osób najlepsze są okolice np między Zadarem a Sibenikiem, albo Istria.
Poza tym byłem w CRO dopiero 3 razy na dłuższy pobyt i 2 razy króciutko, zatem jestem dopiero na etapie w miarę jak najdokładniejszego poznawania jej zakątków.
Mnie się tam bardzo podobało, krajobrazy są przecudne, wspaniałe góry połączone z przepięknym morzem, wiadomo o co chodzi, choć po wrześniu wiem, że gdzie indziej w CRO może być równie pięknie, lub nawet piękniej
Poza tym co innego jest przejechać, zwiedzić jakieś miejsce, co innego spędzić tam 2 tygodnie.
Forum to miejsce gdzie wyraża się swoje opinie, dlatego napisałem, że to nie jest atrakcyjne subiektywnie DLA MNIE, na spędzenie tam wakacji, zwłaszcza w sezonie. Dla mnie nawet w czerwcu było tam za tłoczno, dlatego wiem już, że Riviera Makarska nie jest dla mnie.
Pozdrawiam
.png)
alessandro1977 napisał(a):axmann napisał(a):jednym Makarska w ścisłym sezonie się podoba, innym nie
ja należę do tych drugich
polecam poboczne miejscowości w tym okresie
a co do tematu, jak dla mnie lipa to:
Sucuraj i Milna na Hvarze, Neum i okolice, Ploce, pseudo turystyczne kurorty między Zadarem a Sibenikiem
Ja również należę do tych drugich a do tego dodam jeszcze Tucepi, którym jestem rozczarowany...
.png)
darek1 napisał(a):IlonaNowa napisał(a):keruj7 napisał(a):Od kiedy został założony ten wątek myślałem nad odpowiedzią. Wreszcie wymyśliłem. Najmniej atrakcyjne miejsce w Chorwacji znajduje się 20 km od Krakowa. Tu gdzie muszę wrócić z każdego wyjazdu.![]()
Brawo!!!!!!!!!!najlepsza odpowiedź w tym wątku, puska dla ciebie!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a dla mnie Neum, wiem to nie Chorwacja ale pracując latem z turystami jest to moja baza hotelowa i wypadowa. syf,chała, na samo wspomnienie jest mi słabo..
No koleżanko Ilono, jak tak można krytykować uroczą Bośniacko Hercegowińską miejscowość Neum. Jakież to przykrości koleżankę spotkały, że odnosi się do niej lekceważąco. No i żeby słabo się robiło na myśl. No jeśli od nadmiaru rakiji to rozumiem ale na samą myśl ???
.png)
.png)
.png)
woka napisał(a):zebik ..... wszelki TOP, obojetnie czy na "tak" czy na "nie" jest durny ze wszech miar.
.png)
.png)
maslinka napisał(a):Najmniej atrakcyjne miejsce w Cro dla mnie to Molunat![]()

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne