Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na "strzałkę" w Austrii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
trilopczyk
Plażowicz
Na "strzałkę" w Austrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) trilopczyk » 04.09.2009 19:39

Witam wszystkich, czytam to forum już od 3 tygodni i jakoś nigdy nie widziałem postów na temat jazdy przez Austrię, którędy, jak i dlaczego :) Wiem że winietę się wykupuje i nie jest ona wygórowana w cenie w porównaniu do innych krajów - 5euro 7 dni, i zbytnio nie ma co kombinować, ale myślę o tym odcinku jadą z Bratysławy do Zagrzebia to rozumiem że większość jeździ tak http://www.tinyurl.pl?4buouKFx nie nadrabiając 25km i jazdę przez Wiedeń. Chyba że nic nie wiem że jest jakis tunel po drodze czy jakikolwiek inny płatny ekstra odcinek. Proszę o info. Pozdrawiam wszystkich :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.09.2009 20:04

trilopczyk napisał(a):Witam wszystkich, czytam to forum już od 3 tygodni i jakoś nigdy nie widziałem postów na temat jazdy przez Austrię, którędy, jak i dlaczego :)

To źle szukasz bo o trasie przez Austrie to troche na tym forum jest.
Nawet o odcinku o który pytasz: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=24640&highlight= :lol:

Mała prośba na przyszłość - jak wklejasz długi link (jakie bywają na googlach) to jest taki program do ich skracania np. www.tinyurl.pl/ - w przeciwnym razie nie da się tego czytać na rozjechanym monitorze.
Twój skróciłem Ci w ramach promocji :wink:
trilopczyk
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) trilopczyk » 04.09.2009 20:26

Piotrek_B napisał(a):
trilopczyk napisał(a):Witam wszystkich, czytam to forum już od 3 tygodni i jakoś nigdy nie widziałem postów na temat jazdy przez Austrię, którędy, jak i dlaczego :)

To źle szukasz bo o trasie przez Austrie to troche na tym forum jest.
Nawet o odcinku o który pytasz: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=24640&highlight= :lol:

Mała prośba na przyszłość - jak wklejasz długi link (jakie bywają na googlach) to jest taki program do ich skracania np. www.tinyurl.pl/ - w przeciwnym razie nie da się tego czytać na rozjechanym monitorze.
Twój skróciłem Ci w ramach promocji :wink:

a no rzeczywiście coś słabo szukałem, ten post mi rozwiał wszelkie wątpliwości :) ... pojade nim... chyba że ... ma drugi problemik.. czytałem że ludzie zjeżdżają często z autostrady czeskiej na przejście obok Mikulov lub Breclav i dalej przez Austrię lokalnymi drogami, nawiązując do autostrad dopiero przed Wiedniem... szukałem po internecie aby graficznie było przedstawione gdzie są "ekstra" płatne odcinki w Austrii i nie mogłem znaleźć, ale znalazłem pewne znaki mówiące za tym że jadą tą trasą, czyli wjeżdżając do Wiednia "od góry" to jest dużo płatnych odcinków w mieście więc chyba nie ma sensu omijać autostrad w Słowacji, przykładowa trasa http://www.tinyurl.pl?3644qAJu
Proszę o info. :) Chyab że znowu źle szukam to proszę o link :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.09.2009 20:48

trilopczyk napisał(a):..... szukałem po internecie aby graficznie było przedstawione gdzie są "ekstra" płatne odcinki w Austrii i nie mogłem znaleźć, ....

Szukałeś ale i tak nie znajdziesz bo ekstra płatne w Austri to są tunele, tyle że na tej trasie ich nie ma :lol:
trilopczyk napisał(a):..... znalazłem pewne znaki mówiące za tym że jadą tą trasą, czyli wjeżdżając do Wiednia "od góry" to jest dużo płatnych odcinków w mieście więc chyba nie ma sensu omijać autostrad w Słowacji, ....

Sorki ale tak namieszałeś w tym pytaniu, że kompletnie nie mam pojęcia o jakie płatnie odcinki w mieście chodzi i w jakim mieście :?: :lol:
trilopczyk napisał(a):.....Chyab że znowu źle szukam to proszę o link :)

Tu się zgodzimy - z uporem maniaka polecam każdemu "nowemu" dział FAQ
Trochę ludzi się tam namęczyło, żeby kilka istotnych wątków zebrać w jednym miejscu i dopracować.
Jak choćby dojazd do Chorwacji z Twojego regionu: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17808
Jeżeli któryś z watków Cię zainteresuje to go poprostu rozwiń a nie zakładaj nowy na ten sam temat :wink:
trilopczyk
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) trilopczyk » 04.09.2009 20:58

Piotrek_B napisał(a):
trilopczyk napisał(a):..... szukałem po internecie aby graficznie było przedstawione gdzie są "ekstra" płatne odcinki w Austrii i nie mogłem znaleźć, ....

Szukałeś ale i tak nie znajdziesz bo ekstra płatne w Austri to są tunele, tyle że na tej trasie ich nie ma :lol:
trilopczyk napisał(a):..... znalazłem pewne znaki mówiące za tym że jadą tą trasą, czyli wjeżdżając do Wiednia "od góry" to jest dużo płatnych odcinków w mieście więc chyba nie ma sensu omijać autostrad w Słowacji, ....

Sorki ale tak namieszałeś w tym pytaniu, że kompletnie nie mam pojęcia o jakie płatnie odcinki w mieście chodzi i w jakim mieście :?: :lol:
trilopczyk napisał(a):.....Chyab że znowu źle szukam to proszę o link :)

Tu się zgodzimy - z uporem maniaka polecam każdemu "nowemu" dział FAQ
Trochę ludzi się tam namęczyło, żeby kilka istotnych wątków zebrać w jednym miejscu i dopracować.
Jak choćby dojazd do Chorwacji z Twojego regionu: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17808
Jeżeli któryś z watków Cię zainteresuje to go poprostu rozwiń a nie zakładaj nowy na ten sam temat :wink:

uwierz mi że ten post z dojazdem z zachodniej Polski to czytałem minimum 2 razy, i nie ma odpowiediz na moje pytanie tam, jak również w FAQ, które ładnie przejrzałem swego czasu.
Wracając do tematu, to chodziło mi o Wiedeń, i drogi ekspresowe dojazdowe do tegoż miasta :) np. A23 i A22. Czyli rozumiem po Twojej wypowiedzi że wyłącznie tunele są płatne i nie ma ich np. na tej trasie która podałem jako przykładową?
Dziękuje za informacje które udzielasz błyskawicznie.
trilopczyk
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) trilopczyk » 04.09.2009 21:12

przepraszam że wyskoczyłem z odpiwedzią, byłem pewien że nic nowego na ten temat się nie pojawiło, ale wrześniowe posty z tematu forum/viewtopic.php?t=17808&postdays=0&postorder=asc&start=615 dużo mi tłumaczą :) szpecgos przedstawiając trase nr1, normalnie mówiąć "wyjął mi ją z ust" :) dokładnie taka sama jak ja planowałem, tylko kwestia tych płatnych tuneli(lub ni etylko) w Austrii, czy aby na pewno nie ma nic po tej trasie?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.09.2009 21:36

trilopczyk napisał(a):.... tylko kwestia tych płatnych tuneli(lub ni etylko) w Austrii, czy aby na pewno nie ma nic po tej trasie?

Czy aby na pewno nie ma to już Ci pisałem.
Ale zawsze możesz sprawdzić to na austriackim wykazie - znajdziesz to również w FAQ :wink:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?p=249960#249960
trilopczyk
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) trilopczyk » 04.09.2009 21:46

fajno, wielkie dzięki :) przeglądałem ten temat ale .... ahhh mniejsza już z tym, uzyskałem informację, pozdrawiam :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone