napisał(a) wielka.woda » 28.07.2009 13:25
Jak już napisała Mibi, Por una Cabeza z filmu Zapach kobiety. Soundtrack udało mi sie zdobyć w latach 90, jeszcze za czasów kiedy funkcjonowały "przegrywalnie" z cd na kasety magnetofonowe i nikogo nie obchodziły prawa autorskie, a ludzie z wypiekami czekali na magiczne "kanał lewy,kanał prawy" wysterowywali poziom zapisu i w ten sposób dzięki "dwójce" mieli dostęp do muzyki.
Dziś mam i film, cd z muzyką, która sama pochodzi z 1935, skomponował ja Gardel. Nikt tak nigdy nie zatańczył tanga jak Al Pacino z Gabrielle Anwar. Czapki z głów
Clannad - I will find you
W sieci udało mi się znaleźć wersje chyba ciężko dostępną na plytach (przynajmniej ja nie znalazłem) z wplecionym oryginalnym tekstem indiańskim. I cały soundtrack z "Ostatniego Mohikanina", a więc Hans Zimmer rulez, szczególnie Promentory" wersja z filmu, zaczynająca się kiedy Sokole Oko z litości zabija plonącego na stosie Duncana.
Angelo Badalamenti - Miasteczko Twin Peaks
Hans Zimmer - Nyah,z filmu MI2, różne wersje tego utworu, grane na gitarze klasycznej, z towarzyszeniem orkiestry symfonicznej, wersja w wykonaniu Heitora Pereiry.
Łzy słońca - Kopano part 3 - Hans Zimmer i Lebo M. Temat kończący film. W sieci znalazłem tylko wpis że "nikt nie zna tłumaczenia tego tekstu"
że co, ja nie znajdę ??

Zaciąłem się,i znalazłem tekst i tłumaczenie na blogu studentki która wyjechała z Afryki do Niemiec.