Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 14.06.2014 11:42

Janusz Bajcer napisał(a):
Blaugrana napisał(a):4 mecze i już tabela :)
Szybko działacie :)
4 punkty- słabiutko :)

I tak jesteś w lepszej sytuacji :mrgreen:
W konkurencji kobiet jest Was trzy :wink: łapiesz się na pudło :oczko_usmiech:

Ja to się zastanawiam, czy w obecnej dobie tego ... no ... wiadomo ... :oczko_usmiech:
jest poprawne, aby robić podział. :roll:
(żeby tu jakieś skargi jeszcze nie poleciały) :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2014 12:03

Chyba nie za bardzo jestem zainteresowana takim pudłem :) Bo w takim układzie nawet będąc ostatnia z typujących < tfu, tfu, splunęła przez lewe ramię, na wszelki wypadek kopnęła czarnego kota > tu będę trzecia :)
Tutaj chyba każdy z grających jest Brazylią czyli tylko 1 miejsce go interesuje :)
Zresztą dopiero 4 mecze, jeszcze 60 :)
Ci ostatni mogą być pierwszymi a ci pierwsi ostatnimi, czego życzę tym ostatnim a nie życzę pierwszym :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.06.2014 12:05

walp napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
Blaugrana napisał(a):4 mecze i już tabela :)
Szybko działacie :)
4 punkty- słabiutko :)

I tak jesteś w lepszej sytuacji :mrgreen:
W konkurencji kobiet jest Was trzy :wink: łapiesz się na pudło :oczko_usmiech:

Ja to się zastanawiam, czy w obecnej dobie tego ... no ... wiadomo ... :oczko_usmiech:
jest poprawne, aby robić podział. :roll:
(żeby tu jakieś skargi jeszcze nie poleciały) :smo:

To tak wzorem Mistrzostw Euro 2012 o podziale napisałem :oczko_usmiech: :smo:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.06.2014 12:07

Blaugrana napisał(a):Ci ostatni mogą być pierwszymi a ci pierwsi ostatnimi, czego życzę tym ostatnim a nie życzę pierwszym :)

Oczywista oczywistość :idea: :wink:
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 14.06.2014 14:18

Przed meczem Anglia-Włochy 8)

""Dwa lata temu Włosi wyeliminowali Anglików po rzutach karnych w ćwierćfinale mistrzostw Europy. Zawodnicy obydwu zespołów muszą poradzić sobie w trudnych warunkach atmosferycznych panujących w Manaus. Miasto jest położone w sąsiedztwie dżungli amazońskiej i portu morskiego. To powoduje, że jest tam bardzo upalnie i jednocześnie panuje duża wilgotność. Według lokalnego przysłowia, w mieście panują dwie pory roku: lato i piekło" 8O 8)
Ostatnio edytowano 14.06.2014 15:02 przez GOLDEN, łącznie edytowano 1 raz
VONPLES
Cromaniak
Re: BRAZYLIA 2014 - Typowanie wyników

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 14.06.2014 14:42

Po 4 meczach:
1. katka -7 punktów
2. 8-typerów - 5 punktów
......emocje rosną!!
Jako jedyni w naszej zabawie po 4 meczach:
Krzysztof i Lidia - 0......to też trzeba umieć trafić!!
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 14.06.2014 14:48

Pogoda dla obu drużyn (Anglii i Włoch) będzie taka sama, stan murawy taki sam, piłka ta sama.

Sędzia jedynie może być niedowidzący tudzież nadzwyczaj drobiazgowy dla którejś ze stron.

Tak mnie dygresja naszła.
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 14.06.2014 15:02

Przeczytane w Internecie:

Blatter: "Panie Nishimura, Pan wie jakie nastroje panują w Brazylii w związku z naszą imprezą...."
Nishimura: "Tak, Panie Prezydencie, widziałem ulice... Ledwie dotarłem bezpiecznie do stadionu..."
Blatter: "No właśnie... No i chyba potrafi Pan sobie wyobrazić co się może stać, jeśli reprezentacja Brazylii odpadłaby z turnieju już we wstępnej fazie..."
Nishimura: "Panie Prezydencie, mieliśmy ostatnio w Japonii trzęsienie ziemi i tsunami, więc wyobraźnię mam szeroką..."
Blatter: "To dobrze, Panie Nishimura... No i proszę pamiętać, że nasz uroczysty bankiet FIFA zaplanowany jest na ostatni dzień mistrzostw, więc żeby się odbył i żeby było wesoło musimy mieć względny spokój aż do finału..."
Nishimura: "To zrozumiałe, Panie Prezydencie..."
Blatter: "A tak a'propos - zapraszam Pana na ten bankiet, do mojego stolika"
Nishimura: "To wielki zaszczyt, Panie Prezydencie..."
Blatter: "Słyszałem, że nieźle Pan sobie radzi w Europie... Szkoda tylko, że w takiej marnej lidze, jak polska.. Tam słabo chyba płacą... Co by Pan powiedział na przenosiny do np. ligi niemieckiej, albo angielskiej...? Stamtąd na pewno bliżej też do Ligi Mistrzów, albo chociaż Ligi Europejskiej... Mógłbym pogadać o tym z Michelem... "
Nishimura: "Zrobiłbym wiele, żeby móc dostąpić takich zaszczytów..."
Blatter: " No to niech Pan już idzie, przygotować się do meczu otwarcia.. Społeczeństwo Brazylii oczekuje pięknego widowiska i zwycięstwa swoich ulubieńców"
Nishimura: "Banzai ! Panie Prezydencie"
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 14.06.2014 15:35

pablo74 napisał(a):Przeczytane w Internecie:

Blatter: "Panie Nishimura, Pan wie jakie nastroje panują w Brazylii w związku z naszą imprezą...."
Nishimura: "Tak, Panie Prezydencie, widziałem ulice... Ledwie dotarłem bezpiecznie do stadionu..."
Blatter: "No właśnie... No i chyba potrafi Pan sobie wyobrazić co się może stać, jeśli reprezentacja Brazylii odpadłaby z turnieju już we wstępnej fazie..."
Nishimura: "Panie Prezydencie, mieliśmy ostatnio w Japonii trzęsienie ziemi i tsunami, więc wyobraźnię mam szeroką..."
Blatter: "To dobrze, Panie Nishimura... No i proszę pamiętać, że nasz uroczysty bankiet FIFA zaplanowany jest na ostatni dzień mistrzostw, więc żeby się odbył i żeby było wesoło musimy mieć względny spokój aż do finału..."
Blatter: "Słyszałem, że nieźle Pan sobie radzi w Europie... Szkoda tylko, że w takiej marnej lidze, jak polska.. Tam słabo chyba płacą... Co by Pan powiedział na przenosiny do np. ligi niemieckiej, albo angielskiej...? Stamtąd na pewno bliżej też do Ligi Mistrzów, albo chociaż Ligi Europejskiej... Mógłbym pogadać o tym z Michelem... "
Blatter: " No to niech Pan już idzie, przygotować się do meczu otwarcia.. Społeczeństwo Brazylii oczekuje pięknego widowiska i zwycięstwa swoich ulubieńców"

Uważam,że w nagodę mecz WKS-Japonia powinien poprowadzić sędzia z Brazylii :mrgreen:
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 14.06.2014 15:47

Kolumbia - Grecja (18.00) - Mark W. Geiger (USA)

Urugwaj - Kostaryka (21.00) - Felix Brych (Niemcy)

w nocy z soboty na niedzielę:

Anglia - Włochy (0.00) - Bjoern Kuipers (Holandia)

Wybrzeże Kości Słoniowej - Japonia (3.00) - Enrique Osses (Chile)
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 14.06.2014 16:10

Gian­lu­igi Buf­fon do­znał urazu stawu sko­ko­we­go i nie zagra w meczu z An­glią. Być może Włosi będą mu­sie­li wy­sta­wić nawet trze­cie­go bram­ka­rza.

- Gian­lu­igi ma lekko zwich­nię­ty staw sko­ko­wy i jest w trak­cie le­cze­nia - przy­znał se­lek­cjo­ner Włoch Ce­sa­re Pran­del­li. Le­karz re­pre­zen­ta­cji dawał Buf­fo­no­wi 50 pro­cent szans na grę. Przed me­czem pod­ję­to jed­nak de­cy­zję, że za­wod­nik bę­dzie od­po­czy­wać.

Co cie­ka­we Włosi mają także kło­po­ty z dru­gim bram­ka­rzem. Sa­lva­to­re Si­ri­gu ma stłu­czo­ne żebra i nie tre­nu­je od kilku dni z ze­spo­łem.

W tej sy­tu­acji mię­dzy słup­ka­mi może sta­nąć nie­do­świad­czo­ny Mat­tia Perin
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2014 16:17

pablo74 napisał(a):
W tej sy­tu­acji mię­dzy słup­ka­mi może sta­nąć nie­do­świad­czo­ny Mat­tia Perin

Dobry bramkarz, którego czas niedługo nadejdzie...choć absencja Buffona to strata to Perin da radę... :wink:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 14.06.2014 16:18

Może trochę nie na temat, ale nasi piłkarze operujący "ręcoma" wygwizdali Niemców i zagramy na MŚ:))
A na temat, to tylko tyle, że mam na razie 2 punkty, ale obiecuję, że się poprawię. :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.06.2014 16:18

pablo74 napisał(a):Przeczytane w Internecie:

Tak z ciekawości :wink: możesz podać linka gdzie to wyczytałeś :?:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 14.06.2014 16:20

Czy jest ktoś z Typerów, kto ogląda wszystkie mecze na żywo? Ja niestety usnąłem na Chile-Australia...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone